Intriga līdz pēdējam ātrumposmam rallijā «Rāzna 2007» 1

 
30.jūlijs 2007 9:59

Par komercrallija „Rāzna 2007" uzvarētājiem kļuva Jāņa Vorobjova/Gunta Ervalda ekipāža. Viltīgajos Latgales ceļos Vorobjovs par nepilnām desmit sekundēm prata apsteigt Mārtiņu Būčiņu/Renāru Franci. Minirallija ieskaitē nepārspējami bija Miks Ernstsons/Kārlis Kļaviņš.

Lieliskās sacīkstes neļāva sportistiem atslābināties ne uz mirkli - nevienā kategorijā uzvarētājs nebija zināms līdz pat pēdējam ātrumposmam! Absolūtajā vērtējumā pirms pēdējā „dopa" Jāni Vorobjovu un Mārtiņu Būčiņu šķīra nieka trīsarpus sekundes! Uzvarot pēdējā dopā, arī kopvērtējumā uzvaru nodrošināja Vorobjovs/Ervalds. Trešie palika Ivars Caune/Vladimirs Barinovs. Jāatzīst, ka arī Vorobjovs un Būčiņš katrs bija par mata tiesu no nopietnām avārijām - Jānis vienā ātrumposmā saskādēja automašīnas spārnu, bet Mārtiņš kādā līkumā ar ātrumu ap 150 km/h ar aizmugurējo riteni pabraukāja pa grāvi.

Drāma risinājās arī ANL2000 klasē, kur sportisti sacenšas ar vienas ass piedziņas automobiļiem. Šeit pēdējā ātrumposmā uzvaru izrāva Dans Leščs/Jānis Vīksna, kuri pēdējā dopā sadeldēja teju pus minūti lielo deficītu no Ivara Norberta/Guntara Zicāna. Finišā ekipāžās šķīra nieka 0,65 sekundes!

Minirallija ieskaitē lielisku tempu bija uzņēmuši Jānis Dūcis/Aivars Anevics un šķita, ka viņiem uzvara jau ir kabatā. Tomēr arī viņi krita par upuri viltīgajiem Rēzeknes apkārtnes ceļiem - pēdējā ātrumposmā piedzīvots kūlenis, ielidojot kokos. Rezultāts - pamatīgi saskādēta automašīna un pamatotas aizdomas, ka Dūcis nespēs piedalīties nākamajā Latvijas čempionāta posmā minirallijā, kur viņam jācīnās par čempiona titulu. Līdz ar Dūča izstāšanos šķita, ka uzvaras laurus plūks pazīstamais treka meistars Sergejs Blažēvičs pārī ar Sergeju Onacki (VW Golf) , taču viņus pēdējā ātrumposmā apsteidza Miks Ernstsons/Kārlis Kļaviņš (Subaru Impreza). Finišā abas ekipāžas šķīra nieka 1,81 sekunde!

Jāatzīmē, ka vairākiem sportistiem Latgales ceļi izrādījās pārāk ciets rieksts. No lielā rallija braucējiem jau pirmajā dienā avarēja lietuvieši Albins Miskialovičs/Olga Visockaite un Gvidijus Repšis/Mantvids Repšis un latvieši Andris Lontons/Mareks Stirna. Otrajā dienā automobili iznīcināja Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks un tramplīnā savu auto apskādēja Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse. Divi Latvijas čempionāta minirallijā līderi savās klasēs - Jānis Dūcis/Aivars Anevics un Didzis Blūms/Aigars Rencis - pamatīgi papostīja savus auto kūleņojot. Avarēja arī Māris Liepiņš/Valdis Cakuls un Gatis Grava/Aigars Liepa. Vienīgo WRC automašīnu - Anda Grīnberga/Edgara Svenča Subaru - piemeklēja dzinēja defekts trešajā ātrumposmā.
 
Visi komentāri
 
239877. viesis 30.jūlijs 2007 11:02
0 0 Atbildēt

izskatatās, ka šis varētu būt ļoti interesants un savdabīgs papildinājums LRČ ikgada posmiem...

vismas kaut kas savadāks.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti