Travis Pastrana - neuzveicama «Red Bull X-Fighters» zvaigzne

 
31.jūlijs 2007 0:01

"Red Bull X-Fighters" moto frīstaila sacensību 2007. gada sezonas fināla sacensības 27. jūlijā risinājās Spānijas un visas Eiropas lielākajā vēršu cīņu arēnā "Plaza De Toros de Las Ventas", Madridē.



Divdesmit trīs tūkstoši skatītāju, no kuriem lielākā daļa bija spāņi, bija ieradušies vēršu cīņu arēnā, lai klātienē vērotu Travisa Pastranas un Denija Toresa divcīņu par uzvaru "Red Bull X-Fighters" 2007. gada sezonā, kas beidzās ar kārtējo pierādījumu – Travis Pastrana ir neuzveicama "Red Bull X-Fighters" zvaigzne.

"Red Bull X-Fighters" sezonas noslēguma sacensības pārpildītajā "Plaza De Toros de Las Ventas" vēršu cīņu arēnā atklāja Formula 1 komandas "Scuderia Toro Rosso" pilots Vitantonio Liuci, kurš ar F1 bolīdu veica goda apli pa grantēto arēnu, un izsauca klātesošo gaviles.



Ceturtdaļfināla nozīmīgākā divkauja risinājās starp japāni Eigo Sato un moto frīstaila guru Travisu Pastranu. Lai arī Sato triki bija daudz trakāki un pārdrošāki, žūrija nolēma, ka Travisa Pastranas perfektais izpildījums ir uzvaras vērts, un Pastrana ar žūrijas vērtējumu 4:1 saņēma ceļazīmi uz pusfinālu.

Pusfināls arēnā izraisīja vislielākās ovācijas – tajā aci pret aci stājās divi galvenie favorīti Travis Pastrana un Denijs Toress. Šajā braucienā Toress parādīja visu ko prot, un pierādīja, ka ir īsta "Red Bull X-Fighters" zvaigzne. Tomēr stress un bailes zaudēt šajā divkaujā Toresam uzlika papildus slogu, kas neļāva visus trikus izpildīt perfekti. Arī Travis Pastrana nebija drošs par savu sniegumu, to pierādīja Pastranas noslēguma triks, kurā viņš ļāva savam motociklam nolidot no lielā kalna arēnas vidū. Žūrijas lēmums bija pārsteigums gan braucējiem, gan skatītājiem – tā atzina, ka Toress ir pieļāvis pārāk daudz kļūdas un uz finālu jādodas Travisam Pastranam, par ko nebija priecīgs Pastranas mehāniķis, kuram bija steigšus jāsaremontē salauztais motocikls.



Pusfināla otrajā pārī bija nemazāk dramatiska cīņa – šveicietis Mets Rebauds, neskatoties uz vēl nesadzijušo rokas lūzumu, demonstrēja tādu sniegumu, kas lika savam konkurentam Neitam Adamsam pārlieku riskēt. Adams nodemonstrēja pāris tehniski ļoti sarežģītus trikus, bet vienā no tiem kļūdījās un, nespējot nobremzēt, ieskrēja arēnas bortā, salaužot pirkstu.

Fināla braucienā gan Travis Pastrana, gan Mets Rebauds demonstrēja vēl neredzētus trikus, un apskaužamu braukšanas prasmi. Tomēr Rebauda sagatavotība nebija tik perfekta, lai spētu apsteigt leģendāro Travisu Pastranu, kurš kļuva gan par Madrides "Red Bull X-Fighters" uzvarētāju, gan "Red Bull X-Fighters" 2007. gada sezonas čempionu.



Pēc apbalvošanas Travis Pastrana teica: "Es jau treniņos novēroju Metu Rebaudu, un pie sevis nodomāju, ka tas ir neticami, ka cilvēks ar lauztu roku spēj tik labi izpildīt pat visgrūtākos lēcienus. Jāsaka, ka arī pārējie braucēji ir ļoti attīstījuši savu braukšanas tehniku un ļoti daudz trenējušies. Domāju, ka nākamgad, kad es būšu pievērsies savai rallija karjerai, šie puiši mani apsteigs. Ceru, ka nākamgad manā sacensību kalendārā būs brīvs laiks, lai piedalītos kādās no "Red Bull X-Fighters" sacensībām, jo īpaši Madridē.”

Top 5 "Red Bull X-Fighters" Madride 2007:
1. Travis Pastrana (USA)
2. Mets Rebauds (SUI)
3. Neits Adams (USA)
4. Denijs Toress (ESP)
5. Eigo Sato (JPN)



Top 3 "Red Bull X-Fighters" 2007. gada sezona:
1. Travis Pastrana (USA)
2. Mets Rebauds (SUI)
3. Denijs Toress (ESP)

Plašāku informāciju iespējams atrast "Red Bull X-Fighters" oficiālajā mājas lapā www.redbullxfighters.com un www.redbull.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti