Par 3 miljoniem taps komunālo automašīnu iekārtu ražotne 2

 
1.augusts 2007 0:00

Šā gada 2.augustā plkst.17:00 Ganību ielā 105, Ventspilī plānota svinīga kapsulas iebetonēšana SIA Bucher Schoerling Baltic komunālo automašīnu ražotnes pamatos.

Ar vēstījuma nākotnei nolasīšanu, ievietošanu kapsulā un kapsulas iebetonēšanu tiks atzīmēta būvniecības veiksmīga uzsākšana, informē Bucher Schoerling Baltic.

Ventspilī izvietotais SIA Bucher Schoerling Baltic ir Šveices koncerna Bucher Industries AG komunālo automašīnu ražotāja Bucher Municipal meitas uzņēmums, kas savu produkciju piegādā visā pasaulē. Bucher Industries ir lielākais komponenšu un pilnīgu komunālo mašīnu, ziemas specdienestu aprīkojuma un lidostu tīrāmo iekārtu ražotājs pasaulē ar noieta tirgiem Eiropā, ASV, Austrālijā un Āzijā. Bucher Industries AG apgrozījums sasniedz 1,2 miljardi eiro gadā un tas nodarbina ap 7000 darbinieku visā pasaulē.

Uzņēmuma darbība Ventspilī norisinās sekmīgi un tāpēc nepieciešamas daudz lielākas platības un arī lielāka attīstības teritorija. 2006.gada sākumā tika nolemts par paplašināšanos un papildus ražošanas ēku izbūvi Brīvostas teritorijā. Šim nolūkam Ventspils Brīvostas pārvalde piedāvāja jaunu – lielāku zemes gabalu un 2006. gada 19. maijā Brīvosta noslēdza līgumu par ~5 ha lielu zemes gabala iznomāšanu SIA Bucher Schoerling Baltic un ēkas būvniecību 4400 m2 platībā Ganību ielā 105. Par būvniecības konkursa uzvarētāju kļuva SIA Arbo, kā rezultātā 2007.gada 23. aprīlī tiek parakstīts būvniecības līgums un sākas jaunās ražotnes būvniecība, kurā plānots ieguldīt apmēram 3 milj. Ls.

Pirmo reizi Bucher Industries pārstāvji ieradās Latvijā 2003.gada nogalē. Sadarbībā ar Vācijas Tautsaimniecības pārstāvniecību Latvijā sekoja vairākas uzņēmuma vizītes uz Latviju, apmeklējot arī Ventspili. Ventspils domes un Brīvostas pārvaldes speciālisti un vadība piedāvāja teritoriju un cita veida atbalstu ražošanas vietas izvēlei. Kopš 2004. gada sākuma tika veikts liels darbs, sākot no projekta izstrādes līdz pirmās ražotnes ēkas būvniecībai, iekārtu uzstādīšanai un darbinieku apmācībai. Sadarbībā ar Ventspils pilsētu un Ventspils Brīvostas pārvaldi, piedaloties Šveices, Vācijas un Latvijas pārstāvjiem, Ventspilī 2005. gada 8. aprīlī tika atklāta SIA Bucher Schoerling Baltic  pirmā ražotne.
 
Visi komentāri
 
240018. viesis 1.augusts 2007 8:38
0 0 Atbildēt

Paldies Aivaram !!!

240028. viesis 1.augusts 2007 10:00
0 0 Atbildēt

Štelle - beidzot kaut ko ražos, ne tikai tirgos...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti