„Battery Race” uzstādīti jauni ātruma rekordi 3

 
1.augusts 2007 8:53

Ar jaunu automašīnas ātruma rekordu noslēgušās dragreisa sacensības „Battery Race 2007”, kas vienlaicīgi bija arī „Drag Racing Baltic Cup” posms. „Battery Race” un drifta sacensības „HGK Drift Party” trasē „333” tika rīkotas pirmo reizi, tomēr savu mērķi sasniedza jau šogad – vairāki tūkstoši skatītāju varēja baudīt īstus ātruma svētkus visas dienas garumā!



Uz pirmajām dragreisa sacensībām nesen izbūvētajā trasē „333” Ropažu pagastā dalībnieki sabrauca ne tikai no Latvijas, bet arī no Igaunijas, Lietuvas un pat Somijas. Mūsu ātrākajiem braucējiem pretī stājās īsts dragsters – 1964. gada Chevrolet Shevelle Malibu (850 zs.) un citas ļoti jaudīgas automašīnas no kaimiņu zemēm. Motociklu klasē piedalījās igauņu un somu motociklu delegācijas, kas sacensībām gatavojušās bija īpaši nopietni.



Pats ātrākais motocikla laiks klasē virs 600 cm3 bija 6,45 sekundes, un to uzrādīja igauņu braucējs Marek Virves ar Kavasaki 12NJ. Viņa sasniegtais ātrums finišā bija 186 km/h. Bet kaimiņu priekšā varam būt lepni arī mēs, jo tieši pašmāju braucējs uzrādīja vislabāko rezultātu automašīnām – Ilmārs Zausajevs ar pilnībā pārbūvētu Audi S2 uzvarēja ne tikai savā C klasē, bet arī pārspēja visu citu auto un pat vairāku motociklu rezultātus, finālbraucienā sasniedzot Latvijā reģistrēto ātrāko laiku 201 metra distancē automašīnām – 6,985 sekundes. Īpaši aizraujoši bija finālbraucieni, un pasākuma organizētājiem – žurnāla „Forsāža” kolektīvam – bija liels prieks par to, ka rūpīgi gatavoto sacīksti neiztraucēja mainīgie un grūti prognozējamie laika apstākļi.



Jāpiebilst, ka enerģijas dzēriena „Battery” piedāvātās dragreisa sacensības notika sadarbībā ar „Baltic Hot Rod Association” (BHRA), un, lai pamazām pietuvotos pasaules līmenim, bija vairāki jaunumi. Piemēram, uz starta braucēji drīkstēja stāties tikai ar autosportam atbilstošu ķiveri galvā. Arī klašu sadalījums tika veidots pēc BHRA noteikumiem – tā, lai vairāk atbilstu pasaules standartiem. Skatītāju drošībai tikai ievēroti īpaši drošības pasākumi, trase bija īpaši norobežota un sagatavota.

Var apgalvot, ka dragrace sportam Latvijā ir liels potenciāls un žurnāls „Forsāža” ir apņēmies tupināt izkopt šī sporta vieda tradīcijas, lai izskaustu nevajadzīgas skriešanās un pārgalvīgu braukšanu pa Latvijas ceļiem, bet mudinātu īpaši gatavoties šāda veida sacensībām, ievērojot stingrus drošības noteikumus.



Ātruma svētku otrajā daļā spēkiem mērojās drifta jeb sānslīdes sacensību „HGK Drift Party” dalībnieki. Šis sporta veids Latvijā ir jauns, bet jau ļoti populārs un piesaistīja lielu skatītāju uzmanību. Garas sānslīdes līkumos, vairāk dūmu, vairāk skatītāju ovāciju, spēja precīzi veikt distanci – tie ir galvenie vērtēšanas kritēriji šajā disciplīnā. Sacensības vērtēja trīs tiesneši no Latvijas Automobīļu Federācijas, un intriga par uzvarētāju saglabājās līdz pat sacīkstes beigām. Pirmajās „HGK Drift Party” sacensībās uzvarēja daudzkārtējais dragreisa čempions Kaspars Martinsons ar BMW E30 aiz sevis atstājot drifta meistarus Edgaru Krauzi un Gvido Elksni.

„Battery Race” finālbraucienu rezultāti pa klasēm:
A klase
1.    Raimonds Burakevičs, Opel Corsa
2.    Ingus Seipulis, Opel Astra
3.    Kaspars Martinsons, Xenon Honda Civic

B klase
1.    Eero Pesur, BMW 325
2.    Agris Biezais, BMW 325
3.    Kaspars Martinsons, CRX Honda Civic

C klase
1.    Ilmārs Zausajevs, Audi Coupe
2.    Elmārs Aukšmuksts, Subaru Impreza
3.    Jevgeni Bulakin, Nissan 200sx

D klase
1.    Oskari Juha-Matti Heinson, Chevrolet Chevelle Malibu
2.    Alari Hunt, Chevrolet Corvette
3.    Uģis Andžāns, BMW 325

F klase
1. Tomi Kyosti, Yamaha
2. Jaak Roondi, Kavasaki
3. Mati Polluste, Suzuki

G Klase
1. Marek Virves, Kavasaki
2. Juha Henni Kristian Lindqvist, Suzuki
3. Krist Ain, Suzuki

„HGK Drift Party” uzvarētāji:
1. Kaspars Martinsons, BMW 325
2. Edgars Krauze, BMW 328
3. Gvido Elksnis, BMW 328

Foto un sacensību rezultāti apskatāmi mājas lapā www.forsaza.eu. Pēdējais „Drag Racing Baltic Cup” posms notiks jau nedēļas nogalē - 4. augustā Igaunijas pilsētā Pērnavā.

Dragreisa sacensību ģenerālsponsors: enerģijas dzēriens "BATTERY".
Pasākuma atbalstītāji: ChipTuning, Ramirent, getaway.lv, auto.delfi.lv, bmwclub.lv, TV5, bmwpower.lv, motors24.lv, Rīgas Dizains, Tempur, Dardedze, Cobra, EVO bārs, motors24.lv, aggressive.lv, xenon.lv, Pirelli, Comma, Eko Polise, Yokohama, autotuning.lv, mobileauto.lv.

Foto: Deniss Podnebess un www.getaway.lv
 
Visi komentāri
 
240020. viesis 1.augusts 2007 8:58
0 0 Atbildēt

Audi izkož piržamos :)

240052. viesis 1.augusts 2007 19:58
0 0 Atbildēt

Tas vairs nav Audi, kuram lielākā daļa detaļu ir aftermarket :D

240066. viesis 2.augusts 2007 1:06
0 0 Atbildēt

nu tur no taa audi ir palikushas tikai nulles ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti