Autotransporta inspekcija varēs apturēt transportlīdzekļus 4

 
6.augusts 2007 9:24

No 2007. gada 7. augusta Autotransporta inspekcijas (Inspekcija) kontrolieri drīkstēs apturēt transportlīdzekļus bez sadarbības ar Valsts policiju, lai pārbaudītu autopārvadājumu atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Šādu normu paredz 2007.gada 4.aprīlī Saeimas pieņemtie grozījumi Autopārvadājumu likumā, kā arī jaunā Autopārvadājumu kontroles kārtība (Ministru kabineta 2007.gada 24.jūlija noteikumi Nr.517).

Veiktās izmaiņas normatīvajos aktos uzlabošot Inspekcijas darba efektivitāti, plānojot kontroles pasākumus jebkurā diennakts laikā, optimāli mainot kontroles vietas atkarībā no apstākļiem un situācijas.

Līdz šim Inspekcijas amatpersonas autopārvadājumu kontroles funkcijas veica sadarbībā ar Valsts policiju, kas nodrošināja transportlīdzekļu apturēšanu.

Inspekcija kontrolē komercpārvadājumu, pašpārvadājumu, regulāro un neregulāro starptautisko un tālsatiksmes pasažieru pārvadājumu, bīstamo kravu, starptautisko autopārvadājumu, kravas izvietošanas un nostiprināšanas u.c. noteikumu ievērošanu. Paredzams, ka tuvākajā laikā Inspekcija sāks kontrolēt transportlīdzekļu riepu un sakabes stāvokli.

Inspekcija ir Satiksmes ministrijas pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas veic autopārvadājumu uzraudzību un kontroli valstī. Lai kontrolētu autopārvadājumu atbilstību normatīvo aktu pras��bām, Inspekcijas amatpersonas ir tiesīgas apturēt autobusus un transportlīdzekļus, kas paredzēti kravu pārvadāšanai, kā arī tiesības noformēt protokolus par konstatētajiem pārkāpumiem un saukt vainīgos pie administratīvās atbildības, t.sk. piemērojot naudas sodus atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam.

Autotransporta inspekcija neveic vieglā autotransporta kontroli.
 
Visi komentāri
 
240337. viesis 7.augusts 2007 14:53
0 0 Atbildēt

III. Vadītāju vispārīgie pienākumi

24. Vadītājam, braucot pa ceļiem un citām vietām, kurās iespējama transportlīdzekļu braukšana, jāievēro šo noteikumu prasības.

25. Mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam jābūt klāt un pēc policijas darbinieku, robežsargu (uz valsts robežas un pierobežā) vai muitas darbinieku (muitas zonā) pieprasījuma (traktortehnikas vadītājam — arī pēc Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas darbinieku pieprasījuma) jāiedod pārbaudei šādi dokumenti:

dokuments, kas apliecina tiesības vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli U.T.T

Kur , lūdzu, CSN Iir teikts, ka transporta līdzekļa vadītājam ir jāāpstājas un jāuzrāda dokumenti Autotransporta inspekcijas darbiniekiem bez CP ?

240345. viesis 7.augusts 2007 15:32
0 0 Atbildēt

Lai tik kontrolē pārkrautos baļķvedējus,pašizgāzējus un tamlīdzīgus ceļu bojātājus.

240357. viesis 7.augusts 2007 18:27
0 0 Atbildēt

Neuztraucies, dārgais viesi, neesi pamanījis, ka CSN tiek labotyi? Būs tagad jaunas noteikumu grāmatiņas...

240675. viesis 13.augusts 2007 13:13
0 0 Atbildēt

Palsīsim, ko tad mums par šo raksta Neatkarīgā Rīta Avīze:

www.nra.lv/index.php?rid=58438&tips=1

"Pārvadātājus tramdīs biežāk"

2007.08.10

"Šī reida galvenais mērķis ir parādīt, ka eksistē tāda autotransporta inspekcija un ko tā dara," vakar pirms reida Neatkarīgajai sacīja Autotransporta inspekcijas (ATI) direktors Guntars Viziņš. Kontrolieri, tērpušies spilgti zaļos formastērpos, sakāpa trafaretos Vokswagen mikroautobusos un devās uz vienu no paraugreida vietām ...

2007.02.13

Noteikumi paredz, ka Autotransporta inspekcija valsts teritorijā kontrolē autovadītājiem noteikto darba un atpūtas laika un tā reģistrēšanas ierīces lietošanas noteikumu ievērošanu.

Inspekcija katru gadu organizēs pārbaudes tā, lai tās aptvertu vismaz 2% no darba dienām, kurās strādā to transportlīdzekļu vadītāji, uz kuriem attiecas darba un atpūtas režīma nosacījumi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti