Noskaidrota komanda, kas pārstāvēs Latviju Eiropā

 
7.augusts 2007 9:33

2. augustā noslēgusies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīkotā nometne Latvijas labākajiem Jaunajiem satiksmes dalībniekiem. Nometnes noslēguma sacensībās noskaidrots komandas sastāvs, kas rudens sākumā pārstāvēs mūsu valsti Eiropas sacensībās Madridē.

Četri labākie Jaunie satiksmes dalībnieki ir: Arnita Lējēja, Linda Gundega Rungovska, Rihards Frīdenbergs un Deins Lagzdiņš – visi – aizputnieki.

No 30.jūlija līdz 2. augustam, Tehniskās universitātes sporta un atpūtas bāzē „Ronīši” CSDD rīkoja sagatavošanās nometni, kur no astoņiem šī gada Latvijas Jauno satiksmes dalībnieku sacensību uzvarētājiem tika noskaidroti četri spēcīgākie un zinošākie.

Sagatavošanās nometnē jaunieši pilnveidoja zināšanas ceļu satiksmes noteikumos, drošības jautājumos, spējā koncentrēties un mākā izbraukt sarežģītus posmus ar velosipēdu. Pēdējā nometnes dienā tika rīkotas sacensības, kuru ietvaros tika pārbaudītas dalībnieku iemaņas un prasmes, kā arī noskaidroti četri labākie.

Projekta kuratore Valda Kjaspere vērtē, ka šī gada uzvarētāji apliecinājuši ļoti augstu sagatavotības līmeni. „Ne velti uzvarētāju četrinieks ir no komandas, kura šogad Jauno satiksmes dalībnieku finālā jūnijā pārspēja citas ar 60 punktu pārsvaru. Viņu sagatavotība ļauj cerēt uz panākumiem arī Eiropas sacensībās,” norāda Valda Kjaspere. Pagājušajā gadā Eiropas sacensībās Belgradā Latvijas komanda izcīnīja ceturto vietu. Līdz šim lielākos panākumus latvieši guvuši 2000. gada sacensībās Hanoverā ieņemot otro vietu.

Šī gada sacensības Madridē notiks no 7. līdz 10 septembrim un tajās piedalīsies komandas no 25 Eiropas valstīm.

Par forumu
Šogad Jaunos satiksmes dalībnieku sacensības Latvijā notika 14 reizi. Maijā pirmais atlases posms risinājās Latvijas rajonos. Šoreiz forumā spēkus un zināšanas pārbaudījuši ap 2000 jauniešu, jeb vairāk kā 300 desmit līdz divpadsmit gadīgu jauniešu komandas. Finālsacensībās piedalījās 200 bērni, no kuriem astoņi cīnījās par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas līmeņa sacensībās.

Sacensību atbalstītāji
CSDD rīkotās sacensības šogad atbalstīja Latvijas Mobilā Telefona „O Karte”, Latvijas Automoto biedrība (LAMB) un Katastrofu medicīnas centrs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti