Svētdien minirallijā «Gulbis 2007» cīņa par čempionu tituliem 1

 
10.augusts 2007 10:35

Svētdien, 12. augustā pl. 10 Gulbenē pie kultūras centra O. Kalpaka ielā 62 tiks dots Latvijas minirallija čempionāta priekšpēdējā sestā posma minirallija „Gulbis 2007” starts.

Rekordskaits – 107 ekipāžas dosies nepilnus 200 km garajā distancē, lai sacensību finišā pēc sešu ātrumposmu veikšanas, iespējams, jau noteiktu pirmos šīs sezonas čempionus.

Pirmie divi starta numuri minirallijā „Gulbis 2007” piešķirti sportistiem, kuri startēs „4WD Sport” klasē, kas netiek vērtēta čempionāta ieskaitē – pirmais numurs Jānim Feldmanim/Jurim Vilmanim („Subaru Impreza”), bet otrais viesiem no Lietuvas Audriusam Višniauskam/Edvinam Pagirskam („Mitsubishi EVO IX”). Starta saraksta turpinājumā atrodami ātrāko 4WD+ grupas braucēju vārdi. Visaugstāk „izsēti” pārliecinošie kopvērtējuma līderi Jānis Dūcis/Aivars Anevics, kuri, pēc sava „Mitsubishi EVO VIII” panīcināšanas „Rāznā 2007”, svētdien startēs ar īrētu „Subaru Impreza”. Savos iepriekšējos startos ar Jāni Feldmani pie stūres šis automobilis ir uzrādījis konkurētspējīgus rezultātus, tāpēc ir visi priekšnosacījumi, lai Dūcis/Anevics izpildītu minimālo uzdevumu – finišētu vismaz sestajā vietā, kas ekipāžai trešo sezonu pēc kārtas ļautu plūkt čempionu laurus. Šādu notikumu pavērsienu nepieļaut centīsies Guntars Miķelsons/Aivars Maļavkins („Mitsubishi EVO”, 5. numurs) un Arvis Arums/Arnis Krasovskis („Subaru Impreza” 6. numurs), kuri vienīgie vēl var apdraudēt Dūča kopvērtējuma pozīcijas. Cīņā par uzvaru „Gulbī 2007” noteikti iesaistīsies arī Mārtiņš Skakauskis/Andris Skakauskis („Mitsubishi EVO VI”, 4. numurs).

4WD klasē galvenā uzmanība tiks pievērsta ekipāžām Didzis Blūms/Aigars Rencis („Subaru Impreza RS”, 14. numurs) un Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš („Audi 80 Quattro”, 15. numurs), kuras kopvērtējumā šķir tikai viens punkts. Blūma mehāniķi pēc avārijas pirms divām nedēļām komercrallijā „Rāzna 2007” pūlējušies vaiga sviedros, lai novērstu radušos defektus (baumo, ka miegam atvēlētas vien pāris stundas diennaktī), bet Balgalvis pēc kūleņa „Ķekavā” bija spiests būvēt jaunu sporta automašīnu. Favorītiem pieskaitāmi arī Mareks Švarcs-Švampāns/Didzis Putniņš („Audi 90 Quattro”, 16. numurs) un Ali Jansons/Ivars Krievs („Subaru Impreza RS”, 17. numurs).

Diezgan droši var prognozēt, ka 1600 klasē pirmās trīs vietas savā starpā sadalīs ierastais līderu trio, ja vien neradīsies kādas tehnikas vai pilotēšanas kļūmes - Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („VAZ 2108”, 24. numurs), Andris Andiņš/Māris Ešmanis („VW Golf II”, 25. numurs) un Ziedonis Bečs/Gatis Ulmanis („Toyota Corolla”, 26. numurs).

Daudz plašāks favorītu loks ir 1600+ grupā, kas šobrīd ir masveidīgākā – „Gulbī 2007” uz starta stāsies 28 ekipāžas. Kā pirmās „izsētas” trīs ekipāžas, kuras ar vienādu punktu skaitu dala pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā - Krišjānis Caune/Vilnis Vitkovskis („Honda Civic TypeR”, 19. numurs), Kaspars Brencis/Armands Ziemelis („Honda Civic TypeR”, 20. numurs) un Jānis Fārenhorsts/Ingars Smaižis („Renault Clio”, 21. numurs). Interesi izraisa ekipāžas Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš (48. numurs) starts – ar savu klasiskās piedziņas „VAZ 2107” viņi sasnieguši visnotaļ atzīstamus rezultātus lielajā rallijā. Uzreiz pēc „žigulīša” trasē dosies jaunais britu talants Tomass Keivs, kurš ar stūrmani Džemmu Praisu brauc ar „MG ZR” automašīnu.

Kā pirmie distancē jau ierasti dosies „Road” klases pārstāvji, kas sacenšas pēc regularitātes principa, tāpēc ātrumposmus veic ar mazāku ātrumu. Ja ekipāžai Mareks Vītols/Elvis Stankēvics („Mitsubishi Lancer”, 101. numurs) izdosies finišēt augstāk, neatkarīgi no ieņemtās vietas, par tuvākajiem kopvērtējuma sekotājiem Andri Lūsi/Gati Cimdiņu („Seat Leon”, 102. numurs) un Māri Freibergu/Edgaru Trūpu („VW Jetta”, 103. numurs), viņus varēsim jau kronēt par 2007. gada sezonas čempioniem.

Minirallija „Gulbis 2007”starts tiks dots svētdien, 12. augustā pl. 10 Gulbenē pie kultūras centra O. Kalpaka ielā 62, bet pirmais ātrumposms „Agrumi I” sāksies pl.10:19. Kopumā sportistiem būs jāveic trīs ātrumposmi katrs divas reizes. „Dopi” jau iepriekš ir izmantoti lielā rallija sacensībās un daļēji arī minirallijos, tāpēc aktīvākajiem rallija līdzjutējiem nebūs grūtību atrast atraktīvākās un interesantākās skatīšanās vietas.

Ātrumposmu karte
Maršruta karte
Starta numuru saraksts

Visi dokumenti - 4rati.lv

Rallija organizatori SIA „Auto-moto skola” lūdz skatītājus ievērot drošības prasības un nepiemēslot apkārtni, lai nejauši nepārvērstos par Cūkmeniem. Pirmie dalībnieki rallija finišā Gulbenē plānoti pl. 14:06, bet apbalvošana, uz kuru laureātiem jāierodas ar sporta automašīnām, paredzēta pl. 17:30 pie starta estakādes.

Miniralliju „Gulbis 2007” atbalsta SIA „Audzes 2004”, SIA „Kopa” un Gulbenes pilsētas dome.

Minirallija „Gulbis 2007” ātrumposmu starta laiki
12. augusts. Gulbenes apkārtne

PS 1    Agrumi 1    10:19
PS 2    Kamalda 1    10:41
PS 3    Litene 1    11:09
PS 4    Agrumi 2    12:38
PS 5    Kamalda 2    13:00
PS 6    Litene 2    13:28

LAF SAK preses dienests
 
Visi komentāri
 
240638. viesis 12.augusts 2007 22:17
0 0 Atbildēt

apsveicam deksteru....

drīz jau šiem būtu jāpāriet ir parasto klasi....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti