Prezentēs jaunā kabrioleta C5 Airscape konceptmodeli 9

 
20.augusts 2007 13:50

Jau pēc trim nedēļām Frankfurtes autoizstādē, kas norisināsies no 11. līdz 23.septembrim, savu pirmizrādi piedzīvos īpašais CITROËN kabrioleta konceptmodelis C5 Airscape.



Šim modelim raksturīgs iespaidīgs un dinamisks ārējais dizains un ekskluzīva salona apdare; automašīna veidota tā, lai nodrošinātu komfortu un brauktprieku četriem pasažieriem. Vispārējo CITROËN dizaina izsmalcinātību papildus akcentē oriģinālais nolaižamā jumta mehānisms.

Spēks un elegance

C5 Airscape ir automašīna, kas piesaista skatienus ar elegantajām proporcijām un gareno veidolu. Virsbūves spēcīgās aprises akcentē tīrais, intensīvi pelēkais krāsojums, kura intensitāte mainās atkarībā no apgaismojuma un piešķir šim CITROËN modelim eleganci un tehnoloģisku pilnību.

Priekšējā daļa ar lielajām gaisa ieplūdes atverēm un izstieptajiem lukturiem ir kā apliecinājums C5 Airscape veiktspējai. Galvenie lukturi novietoti uz dzinēja pārsega ar divām izteiktām rievām un sniedzas līdz masīvajām hromētajām CITROËN emblēmām. Savukārt, augsti novietotie aizmugurējie lukturi pagarina viduslīniju un papildina automašīnas dinamisko veidolu.



C5 Airscape izsmalcinātība izpaužas arī nolokāmā jumta oriģinālajā dizainā, un jumta stiklotā augšdaļa ļauj salonā ieplūst gaismai. Vizuāli no metāla, bet faktiski no oglekļa izgatavotais jumts –ar auduma apšuvumu atgādina audekla jumtu, kas ir augstākās klases kabrioletu raksturīga iezīme. Tas nolokāms automātiski, un vadītājam nav jāatver jumta novietnes augšējā daļa bagāžas nodalījumā.

Brīvība un izsmalcinātība

C5 Airscape salona apdarē izmantota tumši brūna āda, kas rada pārliecinošu izsmalcinātības iespaidu. Savukārt, sēdekļu vidusdaļa atgādina pulksteņa siksniņas posmus, bet dekoratīvais apšuvums sēdekļu malās akcentē automašīnas iespaidīgo un muskuļoto koptēlu. Kā noslēdzošais elements šajā elegantajā salonā ir pārnesumu pārslēga svira, kuras apdarē izmantota āda un hromētas detaļas – tās pieskaņotas metāla joslai, kas rotā gaisa kondicionētāja vadības ierīces un vidējo konsoli.

Vadītāja vietas raksturīga iezīme ir stūre ar vidusdaļā fiksētām vadības pogām, kas ļauj ērti piekļūt visām būtiskajām komforta funkcijām un vadīšanas palīgierīcēm – navigācijai, radio, kruīza kontrolei un ātruma ierobežotājam, borta datoram. Saskares vietās pogām ir oriģināls pārklājums, kas atgādina ādas tekstūru.

Tehnoloģijas, kas kalpo videi un teicamas braukšanas īpašības jebkuros apstākļos

Pievilcīgais C5 Airscape iepriecina arī ar teicamu veiktspēju, turklāt šis konceptauto aprīkots ar 2.7l V6 HDi dzinēju, kuram uzstādīts daļiņu filtrs un kuru var izmantot ar biodīzeļdegvielu. Šim modelim ir arī novatoriskā Snow Motion vilcējspēka kontroles sistēma, kas ļauj panākt teju četru riteņu piedziņai pielīdzināmu veiktspēju, kā arī UrbanHybrid tehnoloģija mazākam degvielas patēriņam un CO2 izmešu daudzumam. Šī sistēma piedāvā arī citas noderīgas tehniskās iespējas: tā mazina troksni un vibrāciju, kad dzinējs pārtrauc darboties, un vajadzības gadījumā palielina dzinēja apgriezienus. Pateicoties šim aprīkojumam, CITROËN C5 Airscape ļauj izbaudīt lielisku veiktspēju, tajā pat laikā saudzējot apkārtējo vidi. Turklāt automašīnas salonā esošās iekārtas (gaisa kondicionētājs, radio u.c.) darbina enerģija, kas reģenerēta kustības ātruma samazināšanas un bremzēšanas fāzē. Tas ļauj ietaupīt degvielu un izvairīties no liekiem piesārņojošu vielu izmešiem.
 
Visi komentāri
 
241124. viesis 20.augusts 2007 14:22
0 0 Atbildēt

sitais riktigi labs:))

:butu vairak tadi auto;)

241133. viesis 20.augusts 2007 14:55
0 0 Atbildēt

Gan jau ka beigaas shis ar vien tik pa servisu dziivos. Patiik man tas veho, tirgo it kaa shameejie Citroen, bet galvenais tirgotaajs pats izmanto Mercedes.

Labi ka pats atziist ka shamais suudus tirgo komplektaa ar muuzhiigo akciju.

241138. viesis 20.augusts 2007 15:12
0 0 Atbildēt

241133.viesim

Cik Raimondu (Dūdu) esmu redzējis braucam pie stūres, tik viņš ir stūrējis vai nu C6 vai C4 Picasso.

241148. viesis 20.augusts 2007 16:28
0 0 Atbildēt

Nu katru dienu jau uzviņu neskatos, ibio!

Esmu redzējis uz ielas reizes 10, ne vairāk.

241155. viesis 20.augusts 2007 17:11
0 0 Atbildēt

nu bet loģiski ! darba auto - citrons, personīgais - mersis :D :D :D

241158. viesis 20.augusts 2007 18:14
0 0 Atbildēt

nu tik salkani PR teksti, ka gandrīz vai slikti sametās :)

bet auto izskatās labi

241171. viesis 20.augusts 2007 22:02
0 0 Atbildēt

smuks autinsh bet tas ir citroen, taalaak arii netiekam. chomaks panjeema no VEHO C4- prieciigs nav nemaz.

241200. viesis 21.augusts 2007 11:04
0 0 Atbildēt

drizak jau ta......darba auto-mersis, personigais citrons C6;)

241241. viesis 21.augusts 2007 15:34
0 0 Atbildēt

OPĀ! Smuks gan!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti