Autorallijs «Peking Challenge 2007» Rīgā 29. augustā 2

 
27.augusts 2007 8:51

No 28. uz 29. augustu Rīgā piestās autorallija Peking Challenge 2007 dalībnieki, kuri plāno veikt 11 tūkstoš kilometru distanci no Amsterdamas līdz Pekinai viena mēneša laikā caur Krieviju, Mongoliju un Ķīnu.

Svētdien, 26. augustā no Amsterdamas centrālā laukuma De Dam savu ceļojumu uzsāks „Pekinas izaicinājuma” autobraucēju komandas ar 15 automašīnām. Holandiešu autobraucēju sastāvs ir daudzveidīgs: no studentiem līdz pat uzņēmējiem no visas Nīderlandes. Viņus vada gan piedzīvojumu meklētāju gars, gan silta sirds, jo brauciens ir saistīts ar labdarību. 29. augustā viņu maršruts no Rīgas turpināsies uz Krieviju caur Daugavpili.

 

Atceroties 1907. gadu

Tieši pirms 100 gadiem 1907. gadā šajā pašā dienā pieci dalībnieki uzsāka ralliju no Pekinas uz Parīzi. Šajā ekstrēmajā sacensībā uzvarēja itāļu princis Borgēze. Viņi devās pa šādu pašu maršrutu caur Krieviju, Mongoliju un Ķīnu apmēram 11 tūkstoš kilometru garumā.

 

Izaicinājums

Par pamatu ņemot seno Pekinas – Parīzes ralliju, arī šī gada aizraujošā autorallija veicēji sastapsies ar daudziem izaicinājumiem. Auto ātrums šeit nav nozīmīgākais faktors. Vai tavs auto spēj veikt vienlaidus attālumu 11 tūkstoš kilometru garumā? Nemaz nerunājot par distanci, iztēlosimies arī apvidus apstākļus – ceļu caur Urāliem, Sibīrijas plašumiem, Mongolijas vientulīgajajiem līdzenumiem un vareno Gobi tuksnesi. Dalībnieki savu izaicinājumu formulējuši šādi: „pārbaudījums cilvēkam un mašīnai attiecībā pret dabu, distanci un likteni”.

 

Adoptē varoni

Akcija „Adoptē varoni” ļauj Peking Challenge veikt labus darbus. Viens no pasākuma nosacījumiem ir tāds, ka vismaz 0,10 eirocenti par kilometru no sponsoru naudas tiek nodoti labdarībai. Peking Challenge pasākums ir saistīts ar tādām organizācijām kā Plan Nederland (starptautiskas humanitārās attīstības organizācijas Nīderlandes nodaļa, kas realizē projektus galvenokārt bērnu vajadzībām 46 pasaules valstīs), SOS bērnu ciemati, Habitat for Humanity (organizācija, kas palīdz nabadzīgiem cilvēkiem tikt pie mājokļa) un Dance4Life (starptautisks projekts jauniešu iesaistīšanai cīņā pret HIV/AIDS). Sadarbībā ar šiem partneriem rallija dalībnieki vairākās pieturvietās rīkos pieņemšanas pasākumus un apmeklēs vietējos projektus.

26. augusta rītā rallija dalībniekus pavadīs no Amsterdamas centra ar dažādiem pasākumiem, piemēram, Ķīnas mūki iesvētīs automašīnas.

Rīgā rallijs ieradīsies 28. augusta vakarā un apmetīsies viesnīcā „Karavella” Katrīnas dambī. Tālāk izbraukšana Daugavpils virzienā plānota 29. augustā plkst. 13.00.

 
Visi komentāri
 
241549. viesis 28.augusts 2007 9:29
0 0 Atbildēt

NU jau ar atradushi viesniicu - pie tas tagad pat pusdienlaika ir nejeedziigas rindas ar mashiinaam kameer Hanzas ielas gals ir uzrakts ( uudens vads vai siltumtrase - xvz).

241753. viesis 29.augusts 2007 22:08
0 0 Atbildēt

Nakosgad ari brauksu:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti