Fiat 500 Euro NCAP testos saņem piecas zvaigznes 3

 
11.septembris 2007 9:38

Fiat 500 „Euro NCAP” testos ir saņēmis piecu zvaigžņu novērtējumu (kopā savācot 35 punktus), tādējādi ieņemot pirmo vietu drošības novērtējumā savā klasē.

Tas ir ļoti būtisks sasniegums, kas apvienojumā ar nesen saņemtajiem drošības novērtējumiem Fiat Bravo, Grande Punto un Fiat Croma, tikai apliecina to, cik lielu vērību braucēju un pasažieru drošībai piešķir Fiat Automobiles Spa.

Fiat 500 sniegums bija tik izcils, ka jauno automobili var uzskatīt par vienu no drošākajiem visā automobiļu klāstā. Lai sasniegtu tādu vērtējumu, inženieri pārbaudīja katru iespējamo negadījumu veidu: frontālās un sānu sadursmes, kūleņus un aizmugures sadursmes. Tika ņemti vērā arī dažādie ātrumi, notiekot sadursmei, dažādu veidu iesaistītie šķēršļi un pasažieru ar ļoti dažādām fiziskajām atšķirībām aizsardzība.

Šī tik iekārojamā balva tika iegūta, uzlabojot vairākas iekārtas, kas ir Fiat standartaprīkojumā, sākot jau ar pasīvās drošības ierīcēm - 2 divpakāpju priekšējie drošības gaisa spilveni, 2 sānu drošības gaisa spilveni krūškurvja/ iegurņa aizsardzībai, 2 aizkarveida drošības spilveni un drošības spilvens vadītāja ceļu aizsardzībai. Priekšējās drošības jostas ar dubulto „pretensioner” nospriegošanas sistēmu un slodzes ierobežotāju arī ietilpst standartaprīkojumā.



Turklāt jaunais automobilis nodrošina vienmērīgu un līganu gaitu – pie stūres sēdošais viegli tiks galā ar mašīnas vadību pat kritiskās situācijās. Auto dinamisko gaitu nodrošina ne tikai augstā snieguma bremžu sistēma, bet arī citas uzlabotas elektroniskās ierīces no bremžu līdz piekares aprīkojumam: ABS ar EBD (elektroniskā bremzēšanas spēka sadales sistēma) un, jo īpaši, ESP (elektroniskā stabilitātes programma) – sistēma, kas automātiski palīdz vadītājam ārkārtējās situācijās, lai nodrošinātu auto stabilitāti. Šī iekārta ietilpst modeļa „Fire” 1,4 16v ar 100 ZS dzinēju standartaprīkojumā.

To iespējams pasūtīt arī tā paša modeļa automobiļiem ar pārējo divu dzinēju versiju ESP, kas ierīkots Fiat 500 modelī, ietver arī virkni citu sistēmu - ASR (pretslīdēšanas kontrole), kas ierobežo riteņu slīdēšanu sliktas saķeres apstākļos; MSR (motora slīdes momenta regulētājs), kas iedarbojas pēkšņas pārnesumu slodzes maiņas laikā, atjaunojot dzinēja griezes momentu un novēršot pārmērīgu slodzi uz velkošajiem riteņiem; HBA (hidrauliskā bremžu asistēšanas sistēma), elektroniska hidrauliska iekārta, kas iedarbojas ārkārtas bremzēšanas gadījumos; un visbeidzot arī „hill-holder” (slīpuma turēšanas mehānisms), kas vadītājam palīdz uzsākt braukšanu pret kalnu.

Īsāk sakot, Fiat 500 ir automašīna, kas veidota, lai sasniegtu augstākos kvalitātes rādītājus, ko arī apliecina Euro NCAP testi. Turklāt tas ir sekmējis arī modeļa komerciālos panākumus: kopš tā izlaišanas Francijā un Itālijā vien ir saņemti jau 70 000 pasūtījumu. Tas ir lielisks panākums pirms automobiļa laišanas apgrozībā lielākajos Eiropas tirgos - no 27. oktobra Vācijā, kam pēcāk sekos Spānija, Polija, Šveice un Austrija.

Latvijā Fiat 500 būs iegādājams un apskatāms šī gada beigās.
 
Visi komentāri
 
242598. viesis 11.septembris 2007 20:47
0 0 Atbildēt

un neviena komentāra... jauks auto :) ka tik tagad nepievāc Eiropas gada auto titulu ;)

242602. viesis 11.septembris 2007 21:15
0 0 Atbildēt

Teicams auto, it īpaši ar 150 ZS motoriņu! Eiropā noteikti būs pieprasīts, vēl, jo vairāk, pāc tādiem testiem!

Šaubos, ka Latvijā šo pirks - mums, ka TIK RESNāKS UN GARāKS!

242719. viesis 12.septembris 2007 14:47
0 0 Atbildēt

spa man liekas, ka bija duša vai pirts, vairs neatxeros :D Fiats ir s.p.a. nevis spa :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti