Budžetā neiekļauj sabiedriskā transporta kompensāciju 2

 
14.septembris 2007 8:42

2008.gada budžeta projektā nav iekļauts likumā noteiktais finansējums Rīgas pašvaldībai, lai segtu zaudējumus sabiedriskā transporta atlaižu nodrošināšanai, tā vakar pirmajā Satiksmes ministrijas un Rīgas domes darba grupas sanāksmē informēja Satiksmes ministrijas amatpersonas.

Pēc Rīgas domes aprēķiniem pildot likumu, pašvaldībai nākamgad no valsts budžeta šim mērķim būtu jāsaņem aptuveni 16 miljoni latu dotāciju.

„Rīgas pašvaldība ar šo summu ir rēķinājusies jau no dienas, kad likums stājās spēkā. Jāņem vērā, ka sabiedriskā transporta nodrošināšanai Rīgā nākamgad nepieciešami jau 58 miljoni, kas ir par 17 miljoniem vairāk kā šogad,” norāda J.Birks.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers un Rīgas mērs Jānis Birks vienojās, ka kopīgi tiksies ar finanšu ministru, lai risinātu radušos situāciju.

2007. gada 15. jūlijā spēkā stājās “Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums”. Tā 11. pantā “Pārvadātāja zaudējumi” noteikts, ka zaudējumi, kas uzņēmumam radušies saistībā ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu “pilsētas nozīmes maršrutu tīkla pamata maršrutos”, tiek kompensēti “35 procentu apmērā no valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem un 65 procentu apmērā no pašvaldību budžetos šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem.”

Atbilstoši aprēķiniem, ko RP SIA „Rīgas Satiksme” ir iesniegusi Rīgas domē, 2008. gadā dotācija uzņēmumam, salīdzinot ar šo gadu, būtu jāpalielina par aptuveni 17 miljoniem latu.
 
Visi komentāri
 
242896. viesis 14.septembris 2007 13:37
0 0 Atbildēt

Nu bet, cik tad var šiem dot... Šogad RS jau 60 mlj.ls prasa, cik var bāzt kā caurā maisā...Nu ja nemāk strādāt vai negrib, tad bankrots un cauri, lai darbojas privātie pārvadātāji, sliktāk jau nu tiešam nebūs.

242933. viesis 14.septembris 2007 19:55
0 0 Atbildēt

Atcelsim visas atlaides studentiem, skolniekiem, pensionāriem, invalīdiem.... utt. Un tad nevajadzēs kompensācijas. Visi brēc - re privātie taču pelna un neprasa neko. Bet mikriņos nedarbojas ne mēnešbiļetes, ne apliecības... Maksā visi. Un basta. Bet RS transportā vienas karti,nas, apliecības, atlaides.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti