Atmiņas no grandiozākā Baltijas Audi saieta Lietuvā 9

 
20.septembris 2007 9:08

Divas dienas - no 7. līdz 9. septembrim šī gada Latvijas Audi Kluba (AK) dzīvē bija īpaši nozīmīgas – notika ilgi gaidītais brauciens uz Lietuvas Audi Kluba organizēto „Grand Meeting Audi 2007” (GM) Kauņā.

Mūsu valsts AK pārstāvēja 62 cilvēki ar 18 Audi markas automobiļiem, bet no Igaunijas – tikai viens. Kopumā uz pasākumu Kauņā ieradās vēl nebijis skaits apmeklētāju no Baltijas – 170 Audi automašīnu un 400 šīs auto markas cienītāju.

Piektdienas vakarā Latvijas braucēji pulcējās Rīgā, autostāvvietā pie t/c „Debesmanna”. Pacilāts noskaņojums mūs jau bija pārņēmis kopš rīta, jo ar nepacietību tika gaidīts mirklis, kad varēs doties ceļā uz Lietuvu. Pēc ceļam nepieciešamajiem iepirkumiem visas automašīnas tika izrotātas ar Latvijas karodziņiem un pasažieri ietērpās AK krekliņos.

Tas mirklis bija klāt – mēs izveidojām garu automobiļu rindu un devāmies ceļā. Brauciena laikā mūsu ievērojamo kolonnu, ko veidoja 18 mašīnas ar Latvijas karogiem un ieslēgtām avārijas signāliem, priecīgi sveicināja garāmbraucēji un gājēji, kas vēl vairāk radīja pacilātības izjūtu. Tikpat sirsnīgi mūs sagaidīja arī uz Latvijas – Lietuvas robežas, kuru šķērsojām bez liekas aizķeršanās. Pēc pāris stundu brauciena bijām pie Kauņas, kur mūs sagaidīja Lietuvas AK pārstāvji un pavadīja līdz viesnīcai.

Pienāca rīts. Kāds vēl gulšņāja, kāds jau miegaini pastaigājās pa gaiteni, kāds vispār nebija gājis pat gulēt, kad atskanēja RiSja skanīgais sauciens: „AUDIKLUUUB PODJOOOM!!!!”. Pēc tik iedvesmojošas frāzes miegs nevienam vairs nebija prātā, un tauta teicamā noskaņojumā sāka pulcēties. Pie automašīnu sāniem tika piestiprināti Latvijas AK, Quattro team, S-line un Latvijas valsts lielie karogi.

Drīz vien atbrauca Kristīne – viena no GM organizatorēm – un aizveda mūs uz reģistrēšanās vietu. Pēc pasākuma programmas iepazīšanas mūsu automobiļi tika nostādīti jaunā kolonnā – šoreiz pēc modeļu piederības. Vairākiem tika uzticēti sponsoru karogi, kurus piestiprināja pie auto jumta, sāniem vai aizmugures. Skatoties uz pārpildīto autostāvvietu, prātu pārņēma retorisks jautājums – vai pilsēta to visu izturēs?

Ceļu policijas pavadībā kolonna no 170 mašīnām devās virzienā uz Kauņas centru. Par GM gaitu vēstīja gan radio, gan TV. Braucot pa pilsētu, mūs sveicināja ne tikai Audi autovadītāji, bet arī garāmgājēji. Sākuma likās dīvaini šķērsot krustojumus pie sarkanās luksoforu gaismas, bet tad mēs izjutām, ka Audi šodien tiešām ir Kauņas ceļu „karaļi”. Ierodoties nozīmētajā vietā, mums tika atvēlētas divas stundas, lai ieturētu brokastis, apskatītu centru, piedalītos dažādās akcijās un novērtētu tūnētos Audi modeļus, kas bija izveidojuši neparastu izstādi centrālajā pilsētas laukumā.



Nākamā pieturas vieta bija Kauņas zooloģiskais dārzs, kur pieaugušie varēja atgriezties bērnībā – staigāt pa parku, priecāties par zvēriem un ēst saldumus. Noskaidrojām, ka Lietuvas AK sponsorē šajā vietā dzīvojošās ūdeles, jo lietuviešu valodā vārds „ūdele” ir „audina”, kas atgādina „Audi” pamazināmā pakāpē. Savdabīga sakritība!

Pēc zoodārza apmeklējuma kolonna devās uz „jūru”, kas, kā vēlāk atklājās, nav vis jūra, bet gan Kauņas HES ar ļoti gleznainu dabu un ainavisku idilli. Autostāvvietā pie „jūras” mēs nedaudz atpūtāmies, iepazīstoties tuvāk ar lietuviešu kolēģiem un ārpus pasākuma programmas noorgaznizējot virves vilkšanas sacensības. Virvju vietā tika izmantotas troses, ar kurām no dubļiem tiek vilktas ārā quattro automašīnas, kad pašu spēki apsīkst.



Mūsu komandu virves vilkšanā pārstāvēja šim uzdevumam ļoti atbilstoši dalībnieki – katrs ar svaru ne mazāk par 100 kg, kas arī garantēja uzvaras laurus. Lietuviešiem nebija iespējas uzveikt mūs pat pēc diviem mēģinājumiem! Taču tad pie virves vilkšanas ķērās meitenes, kurām, vērojot puišus, arī radās interese mēroties spēkiem. Sīvas cīņas rezultātā arī šajā disciplīnā uzvarēja Latvijas komanda – ar mūsu meitenēm tiešām var lepoties! Tā pienāca vakariņu laiks ar maizītēm un limonādi. Iestiprinājušies un nedaudz atpūtušies, mēs no jauna izveidojām auto kolonnu, lai dotos prom no Kauņas uz viesnīcu. Brauciena laikā mēs tikām filmēti gan no garāmbraucošajiem automobiļiem, gan no īpaši šim gadījumam sarunāta lidaparāta virs mūsu galvām.

Pasākuma noslēgums notika naktsklubā „Amerikāņu pirts”, līdz kuram mēs tikām ar Lietuvas kolēģu rezervētiem taksometriem. Jāatzīst, ka kluba nosaukums tik tiešām attaisnoja tā saturu, jo pēc pāris pavadītām minūtēm bezgaisa telpās pārņēma sajūta, ka atrodamies pirtī. Tomēr tas netraucēja atpūtai pēc sirds patikas, vērojot jaunākos Audi reklāmas klipus, dejojot, piedaloties konkursos un jautri pavadot laiku. Pasākumu noslēdza striptīzs, un mēs devāmies uz viesnīcu turpināt iesāktās sarunas par dienas laikā piedzīvoto. Taču atgadījās arī nepatīkami mirkļi – kādai Lietuvas AK automašīnai pie kluba tika sadauzīts spārns un vienam mūsu automobilim – norauts Latvijas karodziņš.



Svētdienas rīts sākas kluss. Bija iespējams pagulēt līdz 11:00. 12tos bija plānota izbraukšana. Pēdējās bildes viesmīlīgās viesnīcas telpās. Pēc „quattro team” uzlīmes uz loga, trešajā stāvā, varēja saprast, kas te saimnieko. Vairs neviens skaļi nekliedza, ka jāceļas. Varbūt tādēļ, ka RiS bija pazaudējis savu skanīgo balsi, vai nu tāpēc, ka iepriekšēja dienas atpūta lika sevi manīt. Cilvēki jau sāka pulcēties pie mašīnām. Vēl pāris bildes ar lietuviešu draugiem, iespaidu apmaiņa un dejas skanot simboliskajai Audi himnai krievu valodā „Властелин колец” Drīz jau LAK bija gatavs doties ceļā. Vēl tikai izveidojām kolonnu un sagaidījām jau visiem labi pazīstamo Kristīni.



Tālāk devāmies uz vieglām brokastīm vai jau pusdienām. Kristīne mums parādīja Lietuviešu „Lido” - Cepelīni, Lietuviešu zupas. Gaidot šos labumus LAK noskatījās priekšnesumu, kur mazos bērnus dancina mākslinieks, tādējādi nodarbinot bērnus un ļaujot vecākiem mierīgi paēst. Kas bija paēduši ātrāk, apmeklēja blakus esošo veikalu un iegādājās suvenīrus. Pēc sātīgām pusdienām un iepirkumiem devāmies apskatīt Kauņas veco pilsētu un Lietuvas divu lielāko upju saplūšanas vietu. Pēc ekskursijas kolonna devās uzpildīt degvielu. Tur arī atvadījāmies un izteicām pateicības vārdus organizatoriem, kas bija atbraukuši mūs pavadīt un devāmies tālāk. Laiks bija labs un nevarējām atteikt sev apmeklēt slaveno „Krusta Kalnu” pie Šauļiem. Šīs vietas apskate un suvenīru iepirkšana būtu ilgāka, ja vienīgi jau rietošā saule nerādītu ceļu uz mājām. Pa ceļam vēl kolonna apstājās pie zīmes „NIKANČIAI”, kas tika iemūžināta kopbildēs. Tā bija pēdējā nozīmīgā apstāšanās vieta. Priekšā Latvijas robeža, kas tika šķērsota momentāni, jo kolonna tika operatīvi sadalīti uz diviem papildus posteņiem.

Atskatoties uz šo braucienu – tā bija lieliska iespēja klubiem sevi parādīt. Iegūt daudz labas idejas par šāda veida grandioziem pasākumiem nākotnē – ne tikai priekš vietējiem klubiem, bet arī apvienojot Baltijas Audi klubus un Audi interesentus. Liels paldies Lietuvas Audi klubam un organizatoriem par lielisko ideju un tās realizēšanu, kā arī dalībniekiem, kas atbalstīja šo ideju un realizēja to dzīvē.


„Latvijas Audi Klubs”
 
Visi komentāri
 
243337. viesis 20.septembris 2007 10:12
0 0 Atbildēt

Bilo Super !

243340. viesis 20.septembris 2007 10:18
0 0 Atbildēt

Fine

243349. viesis 20.septembris 2007 11:11
0 0 Atbildēt

pilns ar veciem schrotiem :)

243362. viesis 20.septembris 2007 12:15
0 0 Atbildēt

Kaut kāds krievisks noskaņojums jums tur valda-"podjom","vlastelin koļec","nikančai"....

Redaktors 20.septembris 2007 12:20
0 0 Atbildēt

Bet kādu noskaņojumu gribējās, ja atrodies Lietuvā?

243379. viesis 20.septembris 2007 15:01
0 0 Atbildēt

Bet kāpēc krieviska himna? Varēja, piemēŗam "Audi, Audi uber alles..." :D

243382. viesis 20.septembris 2007 15:17
0 0 Atbildēt

Bija tiešām lielisks pasākums:

Video-

Pēc zoodārza: www.youtube.com/watch?v=TwjBuZYCwLg

Pēc bildēšanās:

www.youtube.com/watch?v=EjaHQ4Jjnxk

www.youtube.com/watch?v=FsWNBGC8rCo

243386. viesis 20.septembris 2007 15:55
0 0 Atbildēt

Bilo super prosta......

243413. viesis 20.septembris 2007 21:15
0 0 Atbildēt

Nekad man nav bijis Audi.

Skiet ka sakariigs pasaakums jums sanaacis, citu klubu paarstavji gan te taadus aprakstus nepubliceee, lai izdodas arii naakoshreiz.

Hmm, vajadzeja koleegi sapurinaat un doties liidz, tam gjimenee vismaz 3 audi, arii S-nieks ;)

Shis txt man patika vislabaak:

"..Vēl tikai izveidojām kolonnu un sagaidījām jau visiem labi pazīstamo Kristīni. " "D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti