Somijas čempions un vicečempions piesaka dalību rallijā Latvija 3

 
26.septembris 2007 9:06

Šogad autosporta līdzjutējiem rallijs "Latvija 2007" sniegs iespēju klātienē vērot posmu ar augstas klases sportistu līdzdalību - tajā savu dalību pieteikuši Somijas divi ātrākie autorallija sportisti - divkārtējais Somijas čempions Jari Ketomaa un vicečempions Juha Salo.



Abi Somijas autobraucēji rallijā startē N4 grupā ar Mitsubishi Lancer Evolution IX  automašīnām. J.Ketomaa un J.Salo cīņa par čempionu titulu Somijā izšķīrās pirms nedēļas 21.-22. septembrī Somijas autorallija noslēdzošajā posmā. Līdz tam sezonas čempionāta līderis bija Juha Salo Taču pēdējā posmā viņa Mitsubishi auto pēc pēdējā servisa apmeklējuma konstatēja tehnisku defektu, un rezultātā viņš neierindojās posma uzvarētāju trijniekā un kopvērtējumā ieguva Somijas vicečempiona titulu. Savukārt Jari Ketomā veiksmīgi izmantoja radušos iespēju, lai uzvarētu čempionāta noslēdzošajā posmā un, ar kopvērtējumā iegūtu 81 punktu, kļūtu par 2007.gada Somijas autorallija čempionu.

Rallija "Latvija 2007" organizatori norāda, ka Latvijas skatītājiem būs iespēja noskatīties, kā abi Somijas ātrākie autorallija sportisti turpina cīņu savā starpā un arī sacenšas ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas ekipāžām. Uz doto brīdi sacensībām piereģistrējušās jau  59 ekipāžas,  no kurām divpadsmit ir ārzemju un viena jaukta ekipāžā (Lielbritānija/Latvija).

Rallijs „Latvija 2007” norisināsies 6.oktobrī Jūrmalā un Tukuma rajonā, savukārt 7.oktobrī sportisti startēs Madonā. Ātrumposmu garums ir 120 km, no kuriem 8 km notiks pa asfaltētām ielām kūrortpilsētā Jūrmalā un 112 km pa zemes seguma ceļiem Tukuma rajonā un Madonā. 

Autosporta līdzjutēji var iegādāties ieejas kartes „Biļešu servisa” kasēs un internetā, Statoil uzpildes stacijās, Latvijas pasta nodaļās un  Hansabankā.

Par ralliju "Latvija”

Rallijs "Latvija"(RLV) ir Latvijas Rallija čempionāta pēdējais un vēsturiski viens no vecākajiem posmiem – šogad tam aprit 10 gadi. Pašreizējie organizatori, kas kopā strādā jau piecus gadus, uzsver, ka mērķis ir veidot posmu, kas būtu interesants un saistošs skatītājiem. Tāpēc posma norisē integrēti dažādi šova elementi, kā piemēram, auto parāde, speciāli atklāšanas pasākumi u.c. Kopumā rallijs "Latvija” pagājušajā gadā pulcēja 68 dalībnieku ekipāžas un vairāk kā 50 000 aizrautīgu līdzjutēju.
Pēdējos divus gadus rallijs "Latvija” saņēmis Latvijas Automobiļu federācijas atzinību un novērtēts kā „Labākais rallijs”. 2004. gadā tas saņēma atzinības novērtējumu „Par labāko izaugsmi”.
 
Visi komentāri
 
243749. viesis 26.septembris 2007 10:26
0 0 Atbildēt

Fotoreportāža no Jari Ketomaa startiem Latvijā un Somijā:

easyget.lv/sports/read/2984/

243847. viesis 27.septembris 2007 9:05
0 0 Atbildēt

pricom te kautkaads subaru wrc?tie ir n grupas vechi,turklaat kettomaa jau shogad sheit ir braucis,turklaat veiksmiigi.

klaviatuuras varonis:)

243862. viesis 27.septembris 2007 11:22
0 0 Atbildēt

tie somijas shpices brauceeji nebrauktu TIK aatri,lai vasarinjam ar WRC buutu ar ko saliidzinaaties.....nu nav tie finni divas galvas paaraaki par muusu shpici,bet tikai bik.

bet nu......mitsubishi uzmeteju banda

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 3

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti