Izstrādās risinājumus būtiskāko transporta problēmu novēršanai 1

 
1.oktobris 2007 10:23

Ceturtdien, 27. septembrī notika kārtējā Latvijas – Krievijas robežšķērsošanas jautājumu risināšanas, kā arī kravu tranzītpārvadājumu un loģistikas attīstības veicināšanas darba grupas sēde, kurā nolēma mēneša laikā izstrādāt risinājumus esošo kravu pārvadājumu problēmu novēršanai Latvijas ostās un dzelzceļā.

Liela vērība tikšanās laikā tika veltīta pastāvošajām konteineru kravu formēšanas problēmām Latvijas ostās. Uzņēmējiem grūtības rada transporta un muitas dokumentu noformēšanas process, jo tas ir laikietilpīgs, turklāt nereti viena un tā pati informācija par kravām ir jāiesniedz dažādām institūcijām. Savukārt elektronisko deklarēšanu pārvadātāji uzmanto maz. Šķēršļus rada arī tas, ka pārkraušanas termināli ne vienmēr strādā nakts laikā, kā arī svētku dienās un brīvdienās. Turklāt pārkraušanas procesā nepieciešama muitas pārstāvja klātbūtne, kas paildzina konteinera apstrādes laiku atļauju saņemšanas procesu un muitas darbinieku noslodzes dēļ.

Lai veicinātu šo problēmu novēršanu, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers uzdeva darba grupas locekļiem mēneša laikā izstrādāt gan īstermiņa, gan ilgtermiņa risinājumus, kas ietvertu priekšlikumus kā informācijas plūsmas sakārtošanai, tā arī ostu un dzelzceļa infrastruktūras attīstīšanai, nodrošinot ikvienam kravu nosūtītājam iespējas ātri un ērti nosūtīt kravas cauri ostām.

Daļa no kravām, kas šobrīd tiek pārvadātas pa autoceļiem, ir jānovirza uz dzelzceļu un daļa - uz ostām. Savukārt dzelzceļa kapacitāte galvenokārt jāizmanto ostu apkalpošanai, jo tās valstij rada lielu pievienoto vērtību, sēdes laikā uzsvēra ministrs.

Tikšanās laikā tika runāts arī par sadarbību ar Krieviju un kopējas darba grupas izveidošanu jauna robežkontroles punkta Opuļi – Mogiļi atvēršanai. Šobrīd tiek gaidīta atbilde no Krievijas, kad tieši darba grupa varētu tikties.

Pārrunāta tika darba gaita pierobežas kravas transporta terminālu un ceļu projektu realizācijā. Plānots, ka līdz 15. novembrim faktiski tiks pabeigts 9.7 km garais jaunizveidotais ceļa posms Nirza – Ploski, uz kura varēs izvietot aptuveni 800 kravas auto. Tas būs risinājums kravas auto rindu novēršanai uz šobrīd esošā ceļa. Līdz oktobra beigām plānots atklāt arī stāvlaukumu pie Terehovas, kurā varēs izvietot 250 automašīnas.

Otrdien, 25. septembrī valdība konceptuāli atbalstīja Satiksmes ministrijas izstrādātos grozījumus likumos „Par autoceļiem” un „Par nodokļiem un nodevām”. Tas pavērs ceļu nodevas par kravas transportlīdzekļu rindas organizēšanu uz Latvijas – Krievijas robežas ieviešanai.

Nākamā Latvijas – Krievijas robežšķērsošanas jautājumu risināšanas, kā arī kravu tranzītpārvadājumu un loģistikas attīstības veicināšanas darba grupas sēde notiks pēc mēneša.
 
Visi komentāri
 
244085. viesis 1.oktobris 2007 16:46
0 0 Atbildēt

AA

Tagad tikai no runaam pie darbiem ... . :P:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti