LAGUNA COUPÉ concept: elegance, braukšanas prieks... 11

 
1.oktobris 2007 10:42

Renault ir izvēlējies Frankfurtes autošovu, lai plašākai publikai atklātu Laguna Coupé konceptauto – savu augstākās klases Grand tourer Coupé vīziju. Laguna Coupé konceptauto, kas apvieno augstākās tehnoloģijas un mūsdienīgu dizainu, ir paredzēts vērīgam autobraucējam, kas izprot jaudas, braukšanas prieka un izsmalcinātības nozīmi.

Tā četrriteņu Active Drive šasija ir aprīkota ar pavisam jaunu V6 dCi dzinēju, kas izstrādāts Renault-Nissan apvienības ietvaros.



Laguna Coupé konceptauto, kas izstrādāts uz tās pašas platformas, kā jaunā Laguna, ir spēcīgs un elegants apliecinājums ilgajai klasisko kupeju tradīcijai. Iedvesmojies no saviem grand tourer priekšgājējiem, Laguna Coupé konceptauto iemieso Renault sporta kupejas vīziju.

Laguna Coupé konceptauto izskats un līnijas ir radniecīgas Fluence konceptam (2004 g.). Tas ir 4.685m garš, ar īpašu plūstošu, tīru sānskatu, ko uzsver gara priekšdaļa un ļoti īsa aizmugures pārkare. Tā aerodinamiskās locījumu līnijas sākas zem radiatora režģa, turpinās sānos un noslēdzas, eleganti uzsverot automašīnas spārnus. Līnijas satiekas automašīnas aizmugurē virs bagāžas nodalījuma, tā izceļot automašīnas spēcīgo skatu. Stikloto jumta daļu ietver viegls rāmja izliekums.



Zemais, platais un robustais alumīnija radiatora režģis ir oriģināls risinājums un liek nojaust par jaudīgo dzinēju, kas aiz tā slēpjas. Šo jaudas sajūtu pastiprina garais, vidū rievotais motora pārsegs, kura izcelsme meklējama tieši grand tourer kupeju pasaulē. Tā priekšpusē atrodas slīpi virzienā uz priekšējiem spārniem novietoti lukturi, kas piešķir automašīnai lepnu izteiksmi.

LED tehnoloģiju lukturi, kas pirmo reizi demonstrēti 2006.gadā Nepta konceptauto, darbojas pēc atstarošanas un gaismas pavairošanas principiem. Gaismas starus no lukturiem atstaro caurspīdīgi kristālveida kubiciņi. Gaismas intensitāte un sadalīšana tiek automātiski pielāgota braukšanas apstākļiem. Divi LED tehnoloģiju miglas lukturi ideāli iederas iespaidīgajā priekšpuses dizainā.



Divi šaurie, pagarinātie lukturi kopā ar plūstošajām locījuma līnijām piešķir aizmugurei unikāli modernu, skaidru izskatu, kas sniedz Laguna Coupé konceptauto izsmalcinātības un enerģijas auru. Korpusā ietvertie aizmugures lukturi spīd kā krāšņi tehnoloģijas dārgakmeņi. Tos vēl vairāk uzsver plūstošās locījumu līnijas, kas virzās virs un paralēli lukturiem, līdz saplūst kopā pirms pilna garuma stikla jumta, kas virzienā uz centrālo astes paneli kļūst smailāks. Caur stikloto jumta zonu var redzēt trešo apstāšanās signālu. Tas sniedz vieglu atspīdumu un kā gaismas strūklaka blāvi atstaro arī aizmugures lukturu zīmējumu. Aizmugures daļā iebūvēta izplūdes sistēma ar divām izpūtēja caurulēm, tā pilnveidojot nosvērtības un elegances tēlu.

Divas durvis bez rāmjiem ir aprīkotas ar atsevišķām gaismām un paver skatu uz oriģinālu salonu. Vertikālajām durvīm ir Stabilus hidrauliskās durvju eņģes, kas notur durvis atvērtas jebkurā leņķī. Durvju pakāpieni ir ideāli novietoti, lai palīdzētu pasažieriem iekāpt un izkāpt no sēdvietām. Active Drive šasiju apzīmē akronīms ‘4RD’ (franciskais nosaukums četrriteņu stūrēšanai).



Laguna Coupé konceptauto salons ideāli atbilst augstākās klases kupejas salonu standartiem. Priekšējais panelis atgādina jaunā autmobiļa Laguna moderno aprīkojumu, taču daudz ekskluzīvakā veidā. Tas izskatās viegls un gaisīgs, pateicoties tā maigajām, tīrajām līnijām. Centrālās līnijas viļņveidīgums ir vadošais intejera motīvs, bet abas malu izejas noslēdz garu gaisa plūsmas gaiteni, kas stiepjas gar vējstiklu. 

Salona intejers izstaro mieru un labklājību. Liels orģinālas formas ekrāns instumentu paneļa vidū ir izstiepts uz sānu ventilācijas atveru pusi, kas atgādina lidmašīnu gaisa izpūtējus. Ekrāns uzrāda ne tikai informāciju (navigācija, radio, mūzikas atskaņotāji, video un Bluetooth® telefona komplekts), bet arī atmosfēriskus attēlus, kusu iedvesmas avots ir gaismas terapijas zinātne. Gaisa kondicionēšanas kontroles atrodas instumentu paneļa centrā, viegli atrodamā nodalījumā starp gaisa atverēm. Tie ir kā dārgakmeņi hromētā ietvarā, kas radīts vienkāršai lietošanai.

Kā atsauce uz augstākās klases sporta kupeju uzbūvi, arī šī konceptauto stūres rata spieķi ir izvietoti ziedlapu formā un vērš vadītaja skatu uz instrumentu paneļu ietvariem. Vieglais stūres balsts ir ietverts alumīnija karkasā, kas satur arī augstas precizitātes kontrolinstrumentus.
Instrumentu aprīkojums sastāv no diviem analogiem un digitāliem mērinstrumentiem  vadītāja acu augstumā. Tie ir augstas precizitātes tehnoloģijas un mehānikas izstrādājumi. Oriģinālās formas mērinstrumentus ietver porains pārsegs, kas ļauj gaismai iekļūt tajos, uzlabojot dziļuma un tekstūras efektu. Tie ir ar matētā alumīnija rāmjiem un nedaudz atgādina lukturus.

Salona apdarē uzsvars likts uz kontrastu. Jumtu, instrumentu paneli, centrālo konsoli un durvju paneļu zemākās daļas sedz pelēka ādas imitācija, bet sēdekļus un citus elementus (durvju balstus, instrumentu kastes pārsegu, centrālā roku balsta virspusi) sedz āda ar vara un metāla efektu un vara krāsas iešuvums. Laguna Coupé konceptauto grīdu klāj moderns metāla aizsargtīklojums.

Vadītājs un pasažieri var ērti iekārtoties plašajās asimetriskajās priekšējās sēdvietās, kuru konstrukcija nodrošina stingru, līdzsvarotu atbalstu. Šie sēdekļi saplūst ar šasiju un cieši ietver to pasažierus. Roku balsti, kuru krāsa pielāgota automašīnas Baltā Alumīnija korpusam, ir viegli pagriežami un ļauj viegli piekļūt aizmugures sēdvietām, jo priekšējās sēdvietas spilvens automātiski pavirzās uz priekšu. Divas atsevišķi novietotās aizmugurējās sēdvietas arī ir asimetriskas, taču automašīnas drošības jostas savelk tās U veidā, izveidojot drošu ietvaru pasažierim. Starp abām sēdvietām ir bagāžas nostiprināšanas pārloks, virs kura atrodas pirmās palīdzības komplekts. Abi aizmugures pasažieri var ērti atlaisties sēdekļos un skatīties video Samsung multimediju atskaņotājos, kas ievietoti priekšējo sēdekļu aizmugurē. Garā centrālā konsole, kas savieno priekšpusi un aizmuguri, ietver slaido ātrumpārslēgu, Start/Stop pogu, kā arī aizmugures apgaismojuma navigācijas kontroles.

Bose® skaņas sistēma ir īpaši izveidota Laguna Coupé konceptauto. Desmit skaļruņi ļauj visiem četriem automašīnas pasažieriem klausīties skaņu, kuras kvalitāte un jauda ir pielīdzināma koncertzāles akustiskajai kvalitātei. Tas ir ideāls papildinājums Laguna Coupé konceptauto tīrajam dinamiskumam.

Šīs klases kupejai bija nepieciešams spēcīgs, ātri reaģējošs dzinējs, kas atbilstu tās elegancei un straujumam. Tieši tāpēc Renault ir izvēlējies Laguna Coupé konceptauto, lai pirmo reizi demonstrētu pavisam jauno V6 dCi dzinēju.

Šis jaunais 2993cm3 V6 dCi dzinēja bloks, kas izstrādāts Apvienības ietvaros ciešā sadarbībā ar Nissan, turpmāk ietilps standarta komplektācijā. Atkarībā no versijas, tā jaudas virsotne ir 170-195kW (230-265ZS) un maksimālais griezes moments 450-550Nm. Šis dzinējs ir īpaši atsaucīgs, nogludināts un nobalansēts un sasniedz 0-100km/h tikai septiņās sekundēs. Tas acumirklī reaģē uz gāzes pedāļa nospiešanu un elastīgi parāda savu jaudu. Izcilu braukšanas prieku nodrošina 6 ātrumu automātiskā pārnesumkārba, viegli kontrolējams degvielas patēriņš un CO2 emisiju līmenis zem 200g/km.

Laguna Coupé konceptauto ir izstrādāts uz tās pašas platformas, kā jaunā Laguna, bet tas ir pirmais auto, kas aprīkots ar jauno četru riteņu stūrēšanas Active Drive šasiju. Šī augsto tehnoloģiju bāze, ko izstrādājuši Renault Sport Technologies inženieri, garantē maksimālo sportiskuma sajūtu un dinamisku braukšanas baudu. Nosakot jaunu drošības standartu, tā apvieno veiklību un stabilitāti. Pie zema ātruma šasija sniedz labākas manevrēšanas spējas, savukārt tās saķere ir tik stingra, ka tā noturas uz ceļa, tāpat kā vilciens uz sliedēm. Laguna Coupé konceptauto ir tik viegli vadāms, ka nav iespējams noliegt tīro baudu, kas rodas, sēžot pie tā stūres. Automašīna garantē augstas kvalitātes braukšanas komfortu un sirdsmieru tās pasažieriem, kas var izjust nesalīdzināmās aktīvās drošības standartu priekšrocības.

20 collu alumīnija diski piešķir Laguna Coupé konceptauto līdzsvaru un uzsver tā dinamisko sniegumu un jaudu. Spirālveida dizains gudri apslēpj skatam skrūves, kā arī nodrošina bremžu suportu atdzišanu. Lielās 245/35 Michelin Pilot Sport riepas padara kupejas vadību līdzīgu sporta automobilim, tomēr ar pilnīgi drošību un vēl vairāk braukšanas prieka.

Laguna Coupé konceptauto ir tās īpašnieka dzīves stila un personības liecība. Tā ir automašīna, kas piestāv ap 40 gadu veciem automīļiem un autosporta cienītājiem – prasīgiem, ambicioziem lietpratējiem, kuriem svarīgi profesionālie sasniegumi. Šie cilvēki, kuriem raksturīga tieksme iemīlēties automašīnās no pirmā acu uzmetiena, ir spējīgi mainīt zīmolu un novērtēs Laguna Coupé konceptauto stilu, tehnoloģijas un dizaina un izgatavošanas kvalitāti.

Izmēri   
Garums    4,685 mm
Platums    1,964 mm
Augstums    1,372 mm
Riteņu bāze    2,710 mm
Priekšējā šķērsbāze     1,661 mm
Aizmugures šķērsbāze    1,693 mm
Priekšējā pārkare    1,050 mm
Aizmugures pārkare    925 mm
Svars    1,685 kg
Bagāžas nodalījums     380 dm3 (VDA)

Tehniskie dati   
Dzinējs     3.0 V6 turbo dīzelis
Jauda    230 ZS (170 kW) līdz 265 ZS (195 kW)
Maksimālais griezes moments    450 līdz 550 Nm no 1,700 līdz 3,800 apgr./min
Pārnesumkārba    6 pārnesumu automātiskā pārnesumkārba
Piedziņa    Priekšējā
Šasija    Active Drive četru riteņu vadības sistēma
Riepas    245/35 ZR20

Partneri   
Artware    Korpusa izgatavotājs
AVMJ    Bluetooth kontroles modulis
Bose ®    Skaņas sistēma
Michelin    Pilot Sport riepas
Stabilus    Hidrauliskās durvju eņģes
Samsung    MP3/MP4 atskaņotājs un telefons
   
 
Visi komentāri
 
244039. viesis 1.oktobris 2007 11:06
0 0 Atbildēt

Šitie renīša raksti parasti ierullē, ja viņus nepafiltrē :D Biežāk tādus :D

244049. viesis 1.oktobris 2007 12:14
0 0 Atbildēt

Vairāk tadu skaist auto!

244053. viesis 1.oktobris 2007 12:47
0 0 Atbildēt

Jā, šis izskatās skaisti ! Un tāds kā oriģināls, nav precīzi nekam līdzīgs.

244067. viesis 1.oktobris 2007 14:30
0 0 Atbildēt

Beidzot renim kaut ka sjeedziigs sanaacis.

244069. viesis 1.oktobris 2007 14:35
0 0 Atbildēt

Peec dizaina taa neko,ja buutu tas BMW,tad pavisam jauki!

244083. viesis 1.oktobris 2007 16:13
0 0 Atbildēt

Kamēr tas brīnums nav no konveijera noripojis, nevajadzētu steigties ar apgalvojumiem no sērijas "kaut kas jēdzīgs sanācis". Drīzāk interesanti, kā izskatīsies sērijnieks, nevis koncepc.

Pēc eksterjera spriežot, Renault onkuļi sēdējuši kafuškā ielas malā un lūrējuši uz garāmkustošajiem bembukiem! :D

244084. viesis 1.oktobris 2007 16:19
0 0 Atbildēt

Cik tāds varētu maksāt?

244087. viesis 1.oktobris 2007 17:07
0 0 Atbildēt

Man patiik tas kurbulis starp seedekljiem......aaaaaa tas ir aatrumpaarsleegs?

244096. viesis 1.oktobris 2007 23:30
0 0 Atbildēt

Super zigi, ja šitais auto Tev atgādina Opel Astra Coupe, tad a) tu neesi paguvis lāgā saskatīt Astra Coupe

b) visi divdurvju auto ar lēzenu jumta līniju un plūdenām formām tev liekas vienādi (kas patiesībā nav nekas traks un nekā īpaši nepazemina tavas kā indivīda konkurētspējas šajā mežonīgajā pasaulē :))

P.S. Ta jau 90-to gadu vidus Fiat Coupe izskatās līdzīgāks

244100. viesis 2.oktobris 2007 8:22
0 0 Atbildēt

Peec formas konkreets Ford Cougar, tikai ar citiem lukturiem

244126. viesis 2.oktobris 2007 13:05
0 0 Atbildēt

Skaists.Un šoreiz tiešām nav izteikti līdzīgs nevienam citam.Protams,ir elementi,kuri manīti citiem,bet tāda sānu "ribas" liekuma forma vēl nav bijusi-līdz ar to arī ir svaiga dizaina efekts panākts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti