Clio Sport Tourer - pievilcīgs, enerģisks, plašs un praktisks 5

 
1.oktobris 2007 11:59

2007.gada Frankfurtes autošovā Renault pasaulei atklāja jauno Clio Sport Tourer. Šis “estate” tipa virsbūves Clio modelis uzsver Clio III ģimenes stiprās puses saķerē ar ceļu, telpas plašumu, braukšanas komfortu un drošību.

Clio Sport Tourer ir viena no savas klases kompaktākajām automašīnām tirgū. Tajā gudri panākts līdzsvars starp eleganto, līdzeno dizainu ar stāvo aizmugures logu un praktisko telpas izkārtojumu ar ietilpīgo (439 dm3 VDA) bagāžas nodalījumu. Clio Sport Tourer ir automašīna, kas radīta jauna tirgus iekarošanai “Renault Commitment 2009” plāna ietvaros un palīdz celt arī Renault pievilcību B segmentā līdzās Clio III. Clio Sport Tourer tiks ražots Bursa rūpnīcā un būs pieejams tirgū 2008.gada sākumā.



Dinamisks, pārliecinošs un harmonisks dizains

Šis 4,2 m garais Clio pēctecis ar tādu pašu 2575 mm garu riteņu bāzi kā parastajam Clio modelim, proporcionālu 822 mm garu aizmugurējo pārkari un slīpu aizmugures daļu izstaro dinamiskumu un braukšanas prieku. Drosmīgais, iespaidīgais un lepnais automašīnas priekšējās daļas dizains ir palicis uzticams Clio III ģimenes garam. Aizmugurējās līnijas veido harmonisku un pievilcīgu veselumu. Bamperis ir izveidots tā, lai nodrošinātu vieglu piekļuvi bagāžas nodalījumam, kas ir viens no plašākajiem B segmentā. Izsmalcinātais aizmugurējā stikla dizains, liektā aizmugures daļa ar spoileri un īpaši izgatavotie jumta reliņi padara Clio Sport Tourer par automašīnu, ar kuru braukt ir tīrā atpūta. Palielinātā aizmugures sāna loga virsma un tīrās, plūstošās jumta balstu līnijas izveido dinamisku profilu.



Liels un praktisks

Clio Sport Tourer ir izveidots atbilstoši klientu vēlmēm pēc kompaktas automašīnas, kas apvienotu raksturu, praktiskumu un lielu bagāžas nodalījumu. Šīs īpaši mazās „estate” tipa automašīnas 439 dm3 lielais bagāžas nodalījums ir viens no plašākajiem savā klasē, un tas par 50% pārsniedz Clio III hečbeka bagāžas nodalījuma tilpumu. Intuitīvi asimetriskie dalītā locījuma aizmugurējie sēdekļi var atbrīvot ļoti daudz vietas, paplašinot bagāžas nodalījumu līdz 1277 dm3 un pagarinot to līdz 1450 mm. Izņemot grīdas pamatni, var iegūt pavisam līdzenu un gludu virsmu ar zemu iekraušanas augstumu, kas padara nodalījumu viegli pieejamu. Platums starp aizmugures lukturiem ir viens metrs, tāpēc bagāžas nodalījumā var viegli iekraut dažādus priekšmetus.

Augstas klases komforts un telpas risinājumi

Tāpat kā pārējie Clio III saimes pārstāvji, Clio Sport Tourer ir iedvesmojies no Renault kompetences auto vadīšanas komforta jomā. Clio III ģimenes izcilie telpas risinājumi ir iekļauti arī Sport Tourer modelī, īpaši tā aizmugures daļā, kas jau ir kļuvusi par B segmenta standartu. Siltais un mājīgais interjers sniedz patiesu braukšanas baudu. Telpas un gaismas izjūtu vēl vairāk uzsver 0,86 m platā un 1,29 m garā elektriskā jumta lūka. Jumta lūkai ir šķēršļu sensors, kas pēc viena pieskāriena iedarbina reversa kustību, kas aizsargā lūkas mehānismu.

Braukšanas prieks, taupot degvielu

Uz Renault-Nissan alianses kopīgās B platformas izstrādātā  Clio III saimei raksturīga laba saķere ar ceļu un viegla vadāmība. Clio Sport Tourer ir četru benzīna (75 un 80ZS 1,2 16v, 100ZS TCE, 110ZS 1,6 16v) un trīs dīzeļa dzinēju (70ZS, 85ZS un 105ZS 1,5 dCi) piedāvājuma klāsts, kas nodrošina lielisku līdzsvaru starp braukšanas prieku, sniegumu un degvielas patēriņu. Clio III ģimenes tradīciju stilā ieturētais akustiskais sniegums un komforta standarts ir atbilstošs augstākai klasei. Pateicoties tādiem dzinēju blokiem, kā 1,2 16v, 100ZS TCE un 1,5 dCi, kas atbilst visiem “Renault eco2” standartiem, šis jaunais Clio modelis ir gan ekonomisks, gan ekoloģisks. Ar Renault trešās paaudzes Nospriegošanas un Aizsardzības sistēmu (SRP3) aprīkotais Clio Sport Tourer izbauda visas Renault drošības kompetences priekšrocības un sniedz saviem pasažieriem vislabāko aizsardzību.

Jauna tirgus iekarošana saskaņā ar “Renault Commitment 2009” plānu

Clio Sport Tourer, kurš ir izveidots kā viena no galvenajām automašīnām “Renault Commitment 2009” plāna ietvaros, palīdzēs Renault nostiprināt savu piedāvājumu un kopā ar Clio II, Clio III un Modus modeļiem paplašinās klientu skaitu B segmentā. Tāpēc šim jaunākajam Clio pēctecim ir būtiska loma pārdošanas apjoma paaugstināšanā līdz 2009. gada paredzētajam līmenim. Clio Sport Tourer Rietumeiropas tirgū nonāks 2008. gada sākumā.
 
Tas ir izstrādāts uz Renault-Nissan kopīgās B platformas, kas ir pamatā arī Clio III un Modus modeļiem, un tas tiks ražots Renault Bursas rūpnīcā Oyak, kur tiek izgatavots arī Clio III, Mégane sedans un Clio II sedans. Rūpnīcā tika ieguldīti aptuveni 40 miljoni eiro, lai varētu ražot Clio Sport Tourer. Tagad tā ir viena no kvalitatīvākajām un rentablākajām Renault grupas rūpnīcām un kopš 1999. gada tā ir sertificēta atbilstoši ISO 14001 standartam.
 
Visi komentāri
 
244052. viesis 1.oktobris 2007 12:44
0 0 Atbildēt

1.6 16v un veseli 110 zs !!! Tas nu gan ir sasniegums!! Hondai, piemēram, jau 90-tajos ar 1.6 bija kudiš vairāk zs ???

244054. viesis 1.oktobris 2007 12:50
0 0 Atbildēt

Mini Cooper ar 1.6 ir 120 ZS, bet Cooper S - 175. Tiesa gan, ka otrajam ir turbīna.

244055. viesis 1.oktobris 2007 13:01
0 0 Atbildēt

vairāk tādu rakstu!

244056. viesis 1.oktobris 2007 13:03
0 0 Atbildēt

Kā redzams, edzuļa portālā vispār ne rakstu, ne ziņu nav!

auto.delfi.lv

244091. viesis 1.oktobris 2007 20:26
0 0 Atbildēt

tik pat nekaads kaa fabia mega vagons

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 30

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti