(!) Ūdens nav pietiekošs dzesēšanas šķidrums

 
11.oktobris 2007 8:50

Sadegot degvielai, rodas siltums, kas ar dzesēšanas sistēmas palīdzību ir jānovada. Siltuma labākais novadītājs ir ūdens, bet tas izraisa koroziju un sasalstot tā apjoms palielinās, kas savukārt rada bojājumus dzinēja detaļām.

Ūdens korodējošā iedarbība saīsina dzinēja ekspluatācijas laiku. Tādēļ ir svarīgi, lai kā dzesēšanas šķidrums tiktu izmantots glikola, piedevu (rūsas, korozijas un katlakmens inhibitori, blīves aizsargājoša viela) un ūdens maisījums. Sajaukts ar ūdeni, glikols samazina sasalšanas temperatūru un palielina uzvārīšanās temperatūru; piedevas aizsargā no korozijas un tādējādi pagarina dzinēja ekspluatācijas laiku.

Dzesēšanas šķidrums pasargā dzinēju no pārkaršanas visā tā ekspluatācijas periodā, tādēļ dzesēšana ir īpaši svarīga funkcija. Dzesēšanas sistēmas pārkaršana ir dzinēju bojājumu galvenais iemesls. Lai nodrošinātu dzinēja pilnvērtīgu un pastāvīgu darbību, dzinēja aizsardzībai vienmēr jāizmanto kvalitatīvi izstrādājumi.

Auto bojājumu galvenie iemesli




Neviens nepazīst Jūsu automašīnas dzinēju labāk kā automašīnas ražotājs. Tādēļ ir loģiski, ka izvēloties dzesēšanas šķidrumu, ņemat vērā autoražotāja ieteikumus.

Valvoline ir veicis apjomīgu pētījumu, lai izstrādātu ražošanas tehnoloģiju, kas atbilstu dzinēju ražotāju paaugstinātām prasībām. Valvoline zina, ka labam dzesēšanas šķidrumam ir būtiska nozīme Jūsu automašīnas dzinēja ekspluatācijā.

 

Kāds ir dzesēšanas šķidruma uzdevums?

•    Siltuma novadīšana darbaspēju saglabāšanai;
•    Pārkaršanas novēršana karstā laikā;
•    Sasalšanas novēršana aukstā laikā;
•    Korozijas novēršana dzesēšanas sistēmā;
•    Blīvju aizsardzība


Kurš dzesēšanas šķidrums ir piemērots Jūsu automašīnai?

Valvoline MaxLife Antifreeze Coolant (sarkans)

Lai izvairītos no korozijas un cieta ūdens radītā katlakmens, dzinējiem ar lielāku kilometrāžu nepieciešams īpaši izstrādāts dzesēšanas šķidrums. MaxLife Antifreeze dzesēšanas šķidruma patentētais ķīmiskais sastāvs ar zemu silikātu saturu, no korozijas aizsargā visus dzesēšanas sistēmā izmantotos metālus, tai skaitā alumīniju. MaxLife Antifreeze satur augstas kvalitātes pretputošanas piedevu un nebojā blīves, šļaukas, plastmasas detaļas vai citus dzesēšanas sistēmā izmantotos materiālus.

Valvoline Antifreeze Extreme (rozā/violets)

Valvoline Antifreeze Extreme ir ilgtermiņa lietošanas dzinēju dzesēšanas šķidruma koncentrāts, kas piemērots vieglo automašīnu, kravas automašīnu un autobusu atklātajās un slēgtajās dzesēšanas sistēmās. Izstrādājums nodrošina lielisku aizsardzību pret sasalšanu un koroziju. Dzesēšanas šķidrums ir piemērots visiem mūsdienīgajiem dzinējiem, kuros tiek izmantotas dzinēja detaļas no alumīnija. Valvoline Antifreeze Extreme ir piemērots īpaši ilgstošai (līdz 5 gadiem) izmantošanai.

Valvoline Antifreeze Extra

Valvoline Antifreeze Extra ir ilgtermiņa lietošanas dzinēju dzesēšanas šķidruma koncentrāts, kas piemērots vieglo automašīnu, kravas automašīnu un autobusu dzesēšanas sistēmās, kas atbilst pārsvarā visu vadošo vieglo un kravas autoražotāju prasībām.

Valvoline dzesēšanas šķidrums BS 6580 (zils)

BS6580 ir tradicionāls dzesēšanas šķidrums, kas satur piedevu paketi, ko autoražotāji nepieprasa. Šis dzesēšanas šķidrums nesatur alumīniju aizsargājošus komponentus.





   
  

Kādu dzesēšanas šķidrumu izvēlēties?

Katram dzesēšanas šķidrumam ir atšķirīga krāsa (zaļa, zila, rozā/violeta, sarkana vai cita) un daudzi cilvēki kļūdas, izvēloties dzesēšanas šķidrumu tikai pēc krāsas. Būtiskas ir dzesēšanas šķidruma īpašības. Zilas krāsvielas pievienošana ūdenim nenozīmē, kas tas ir kļuvis par dzesēšanas šķidrumu. Dzesēšanas šķidruma īpašības ir atkarīgas no pievienotajiem inhibitoriem.




                              
Papildus informācija:
Rīgas reģionā:
Ivo Šulcs 26118868
Dmitrijs Tihoņenko 29425055
Andris Fūrmanis 26407116
Latgalē  - Ojārs Ošāns 29408641
Kurzemē  - Egils Laivenieks 26531163
Vidzemē  - Sandis Galdiņš 26303718

www.stokker.com
www.valvolineeurope.com


Apmaksāts reklāmraksts
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti