Liepājas rallisti aizstāvēs līderpozīcijas komandu ieskaitē

 
3.oktobris 2007 9:33

Liepājas Rallija Komanda uz rallija „Latvija 2007” starta izies ar mērķi aizstāvēt savu līderpozīciju komandu vērtējumā.

Savukārt klašu ieskaitēs uz otro vietu čempionāta kopvērtējumā mēģinās pakāpties Mārtiņš Meldrājs (N3 grupā) un Normunds Verbelis (AL2000 grupā), bet pacīnīties par uzvaru rallijā un arī čempiona titulu ir gatavs Mārtiņš Būčiņš (N4 grupa).

Pirms pēdējā čempionāta posma liepājnieki atrodas komandu vērtējuma pirmajā vietā, par sešiem punktiem apsteidzot Skandi Auto rallija komandu un par 13 punktiem – LMT rallija komandu. Lai labāk sagatavotos noslēdzošajam posmam, liepājnieki svētdien aizvadīja treniņu Liepājas rajona ceļos.

Dans Leščs/ Jānis Vīksna šogad jau otro reizi ir kļuvuši par čempioniem N3 grupā, bet Mārtiņa Būčiņa/ Renāra Franča ekipāža šobrīd atrodas čempionāta N4 grupas trešajā vietā, un saglabā teorētisku iespēju iegūt arī čempiona titulu – lai to izdarītu, Būčiņam ir rallijā jāuzvar, bet priekšā esošie Vorobjovs un Andis Neikšāns nedrīkst ierindoties augstāk par 8. un 3. vietu attiecīgi. „Trešā vieta, protams, ir labs rādītājs, tomēr varam pacīnīties arī par uzvaru kopvērtējumā. Visiem šis pēdējais posms būs smags, rallijs, kā zināms, ir tehnisks sporta veids – vienam var paveikties, bet otram – gluži pretēji. Lai arī pirmā vietā esošai Jāņa Vorobjova ekipāžai ir visai drošs handikaps, tas vēl neko nenozīmē – viena kļūdiņa vai tehniska ķibele var piespiest izstāties, un tad jau viss būs mūsu pašu rokās,” tā Būčiņš.

Uz augšu N3 grupas vērtējumā ir iespējams pakāpties Mārtiņam Meldrājam/ Gundaram Vītolam – līdz otrajai vietai ekipāžu šķir trīs punkti. „Trīs punkti nav maz. Paši jau viņus iepriekš pazaudējām, abas reizes pēdējos ātrumposmos – tiesa, ja Talsos tas notika ļoti neveiklā kārtā, tad Kurzemes rallijā zaudējām sportiskā cīņā,” tā savas izredzes komentē Mārtiņš Meldrājs. Atgādināsim, ka Talsu rallijā ekipāža burtiski pārsimt metrus pirms pēdējā ātrumposma finiša apmeta kūleni, un zaudēja vairāk kā pusminūti, kas ļāva garām aiziet Arvim Vecvagaram, bet Kurzemes rallijā pēdējā ātrumpsmā sportiskā cīņā Meldrājs zaudēja otro vietu šai pašai ekipāžai.

Soli uz augšu apņēmušies spert arī Normunds Verbelis/ Igors Bartaščenoks. Šobrīd atrodoties AL2000 grupas trešajā pozīcijā, ekipāža ir apņēmības pilna izcīnīt otro vietu sezonas izskaņā. Kaut arī pirms rallija Kurzeme Verbelis bija klases līderpozīcijās, divas izstāšanās pēc kārtas tehnisku problēmu dēļ ir liegusi izcīnīt kausu AL2000 grupā šogad, un no otrajā vietā esošās Ozoliņa/ Spēlmaņa ekipāžas viņu šķir pieci punkti.

Liepājas Rallija Komandu rallijā „Latvija 2007” pārstāvēs lielākais braucēju skaits – astoņas ekipāžas:

Mārtiņš Būčiņš/ Renārs Francis (Mitsubishi Lancer Evo IX, N4),
Dans Leščs/ Jānis Vīksna (Honda Civic Type-R, N3 grupa),
Viktors Lebedevs/ Māris Deklaus (Mitsubishi Lancer Evo IX, N4),
Mārtiņš Meldrājs/ Gundars Vītols (Renault Clio, N3),
Uldis Sesks/ Anete Seska (Subaru Impreza, A-plus),
Normunds Verbelis/ Igors Bartaščenoks (Honda Civic, AL2000),
Guntars Krieviņš/ Ainārs Šteinbergs (Mitsubishi Lancer, A-plus),
Gita Laugale/ Gints Valkovskis (Mitsubishi Lancer Evo VI, N4).
 
Rallijs Latvija 2007 notiks 6.-7. oktobrī, un liepājnieku sniegumu divos ātrumposmos skatītājiem būs iespējams vērot arī TV5 tiešraidē 6. oktobrī.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti