Jaunais «Ford Mondeo» - ar augstākajiem drošības rādītājiem 15

 
4.oktobris 2007 10:48

2007. gada 26. septembrī Eiropas NCAP drošības testēšanā jaunais Ford Mondeo ieguva 5-zvaigžņu novērtējumu pieaugušo pasažieru aizsardzībā. Mondeo testa rezultāti bija vieni no iespaidīgākajiem Top 10 avāriju testos.

Mondeo pievienojies trim citiem Ford modeļiem – Focus, Galaxy un S-MAX – Eiropas NCAP top 10 sarakstā, nostiprinot Ford of Europe pozīcijas kā ražotājs ar austāko automašīnu skaitu šajā pieaugušo drošības topa sarakstā.



Mondeo saņēmis 35 punktus pieaugušo aizsardzībā, iegūstot 5-zvaigžņu novērtējumu, kas ir visaugstākais Eiropas NCAP apbalvojums. Mondeo sasniedzis arī 4-zvaigžņu novērtējumu bērnu aizsardzībā un tika novērtēts ar 2 zvaigznēm gājēju aizsardzībā.

“Ar katru jaunu modeli pastiprinās mūsu meklējumi pēc maksimālas drošības risinājumiem. Šis jaunākais Eiropas NCAP 5-zvaigžņu vērtējums jaunajam Mondeo ir papildu apstiprinājums mūsu holistiskajai (?) pieejai tehnoloģiju drošībā Ford automobiļiem un Ford Inteliģentās Aizsardzības drošības sistēmā,” teica Gisberts Gaebs (Gisbert Gaeb), Ford of Europe Auto drošības direktors. “Tas neapšaubāmi demonstrē to, ka darbs, ko esam veltījuši Ford automašīnu drošības optimizācijai, tiešām atmaksājas, īpaši tādām ģimenes automašīnām kā Mondeo - ar nozīmīgu aizsardzību pieaugušajiem un bērniem.”

Bezkompromisu pieeja

Forda Eiropas NCAP 5-zvaigžnu vērtējuma virkne atspoguļo spēcīgu holistisku (?) inženierzinātnes pieeju drošības tehnoloģijās.

Šī bezkompromisa pieeja aizsākas ar spēcīgu, aizsargājošu virsbūves struktūru, lai aizsargātu iedzīvotājus sadursmes gadījumā un ir papildināta ar aktīvās drošības tehnoloģijām, lai palīdzētu Ford vadītājiem izvairīties no sadursmēm un pasīvas drošības tehnoloģijām, kas mīkstina sadursmes iespaidus.

Jaunā Eiropas NCAP 5-zvaigžņu novērtētajā Ford Mondeo pamatā ir nelokāma virsbūves konstrukcija, kas samazina deformācijas iespējas pasažiera drošības elementos. Jaunais Mondeo iepazīstina arī ar jauniem vadītāja ceļu aizsardzības drošības spilveniem kā daļu no tā Inteliģentās Aizsardzības drošības sistēmas, kas šobrīd ietver sevī septiņus drošības spilvenus kā standarta aprīkojumu visā automašīnu klāstā.

Ford Inteliģentā Aizsardzības Sistēma

Mondeo vadītāji gūs labumu no vairākiem jauninājumiem, kas iekļauti Mondeo uzlabotajā Inteliģentās Aizsardzības Sistēmā (IPS).

IPS ietver sevī jaunākos priekšējos drošības spilvenus un jaunu vadītāja ceļu aizsardzības spilvenu, tāpat kā sānos iebūvētus krūškurvja drošības spilvenus priekšējiem sēdekļiem un pilna garuma aizkaru tipa drošības spilveni, kas pasargā gan priekšējos, gan aizmugurējos pasažierus.
Citas pasīvās drošības tehnoloģijas jaunajā Mondeo ietver:
•    Pilnveidots, no traumām pasargājošs, stūres statnis
•    Nolokāmi drošības pedāļi
•    Optimizēts drošības spilvenu izvietojums
•    Uzlabota drošības jostu sistēma ar fiksāciju priekšējo sēdekļu pasažieriem
•    Modernizēts sēdekļu dizains
•    Modernizēta kakla traumu aizsardzības sistēma priekšējo sēdekļu pasažieriem
•    Augsta līmeņa bērnu aizsardzība ar ISOFIX

Jaunā Mondeo horizontālā automobiļa stūres statņa un ceļu drošības spilvenu iedarbība tika atzīta no Eiropas NCAP puses, kad Mondeo izpildījums tika detalizēti pārbaudīts ar Ford inženieriem.
Jaunajā Mondeo ir pieejamas vairākas nozīmīgas aktīvās drošības tehnoloģijas, piešķirot jaunu līmeni vadītāja kontrolei un negadījumu atvairījumam.

Papildus standarta Bremžu Antibloķēšanas Sistēmai (ABS) ar Elektronisku Bremzes spēka Sadali (EBD) un uzlabotu Elektroniskās Stabilitātes Programmu (ESP) sistēmu ietverot arī Elektronisko Bremžu Palīgmehānismu (EBA), ar Mondeo Fordam ir arī iepazīstinājis lērumu tehnoloģiju, kas var ievērojami uzlabot drošību un klienta dvēseles mieru, ieskaitot:   

•    Adaptīvo ātruma uzturēšanas iekārtu Cruise Control (ACC) ar Paātrināto Trauksmes (FA) signālu un vizuālo sadursmes brīdinājuma sistēmu un sadursmes mīkstinājumu bremzējot
•    Interaktīvā Automašīnas Dinamikas Kontrole (IVDC) aktīvās suspensijas sistēma ar Vienmērīgi Kontrolētu Amortizāciju (CCD)
•    Automātiska avārijas brīdinošo gaismu aktivizācija
•    Riepu spiediena novērošanas sistēma (TPMS) un Run Flat riepas
•    Augsti attīstīta priekšējās apgaismes sistēma
•    Palīgmehānisms braukšanas uzsākšanai kalnā (HLA)
•    Standarta Ford Vieglas degvielas uzpildes sistēma, kas pasargā automašīnu no nepareizas degvielas uzpildes

Aizsargājot pieaugušos un bērnus

Ar Mondeo rezultātiem Fordam tagad ir pieci transporta līdzekļi, kas novērtēti ar Eiropas NCAP 4 zvaigznēm bērnu aizsardzībā.

“Mēs esam apmierināti, galvenokārt, ar to, cik labi Mondeo parādīja sevi Eiropas NCAP bērnu aizsardzības vērtējumā”, sacīja Gaebs.

Izveidots 1997. gadā, Eiropas NCAP nodrošina autosporta klientus ar neatkarīgu drošības izpildījuma novērtējumu dažiem Eiropā pārdotiem populāiem automobiļiem. Caur stingro automašīnas sadursmes testēšanu Eiropas NCAP mēģina būt katalozators nozīmīgiem drošības uzlabojumiem jaunos auto dizainos. Eiropas NCAP tiek subsidēts no piecām Eiropas valdībām, Eiropas Komisijas un no autosporta un patērētāju organizācijām visā Eiropas Savienībā.
 
Visi komentāri
 
244343. viesis 4.oktobris 2007 12:05
0 0 Atbildēt

Dizainiski baigi labi izskatas it iipashi Sedans un Universaals. Var gadiities ka ja atsauksems par sho auto ekspluataaciju arii bus labas tad nomainiishu Avensi pret sho nevis citu Avensi.

244347. viesis 4.oktobris 2007 13:03
0 0 Atbildēt

Cita Avenša jau vēl nav-varbūt būs vēl smukāks par Mondeo.

244354. viesis 4.oktobris 2007 14:24
0 0 Atbildēt

te kāds nezin, ko nozīmē holistisks? te pāris vietās tas vārds nav tulkots, bet uzlikta jautājumzīme

244360. viesis 4.oktobris 2007 15:09
0 0 Atbildēt

Katrs autiņš reiz kļūst par OPELI, žēl, ka FORDAM tas nespīd !

244367. viesis 4.oktobris 2007 15:30
0 0 Atbildēt

Holisms - - Izcelsme - angļu holism < sengrieķu holos ‘viss’.

- filoz. Uzskats, ka daļa pakārtota veselajam un parādību nevar izzināt, analizējot tās sastāvdaļas.

- Secinājumus par parādībām var izdarīt tikai kā par vienotiem veselumiem.

Sviests :D

Kvatra

244370. viesis 4.oktobris 2007 16:20
0 0 Atbildēt

Jauns Avensis solaas buut ~ 2009 gadaa.

244373. viesis 4.oktobris 2007 17:16
0 0 Atbildēt

To gnusis !:)

Jo viņš jau ir sūdīgāks par Opeli!

2003 gada mondeo, krāsa lobās nost, focus jau pēc 5 gadiem sāk rūsēt!

244375. viesis 4.oktobris 2007 17:52
0 0 Atbildēt

nu nezinu kas tev mondeo lobas. fokusiem ir dzirdets un redzets ka ari tas ka dileris to atsakas taisit uz garantijas rekina. Par mondeo neesu neko dzirdejis. Pasam tagad ir viens nekas tur nelobas.

244379. viesis 4.oktobris 2007 19:02
0 0 Atbildēt

kaut kā man tas mondeo izskatās sūdīgs

244382. viesis 4.oktobris 2007 19:21
0 0 Atbildēt

"...aktīvās suspensijas sistēma..."

Tas tik ir kaut kas:)

(ja nav ko rakstīt, tad nerakstaiet stulbības, jeb atlaidiet no darba tulku...)

244386. viesis 4.oktobris 2007 20:22
0 0 Atbildēt

Japāņu pagarinātā versija man labāk patīk!!!!

244393. viesis 5.oktobris 2007 8:19
0 0 Atbildēt

Biju uz apkopi Baltic Moto9rs, izpētīju šo jauno, nu tāda konfekte, veco nemaz nesalīdzināt. Salons vēl plāšāks, smuks pēc velna un nu nevar salīdzināt ar iepriekšējo paaudzi!

244394. viesis 5.oktobris 2007 8:42
0 0 Atbildēt

'' Nolokāmi drošības pedāļi''

Kas šitie tādi?

244407. viesis 5.oktobris 2007 11:42
0 0 Atbildēt

Izlasot pēdējo rindkopu,vispār liekas,ka tulkojis kāds lauzītā latviešu valodā runājošs krievs.

244467. viesis 8.oktobris 2007 9:58
0 0 Atbildēt

NEPATĪK

Dizāinā ir pieļauta tā pati nepailnība, no kuras VAZ nespēj tikt vaļā pēdējos 10 gadus-resp. mašīnas "bundža" liela, ripeles mazas. Rodas asiciācijas ar žiguli.

Eksperts

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti