SEB Unilīzinga rallija komandai - čempionu tituls un kauss

 
10.oktobris 2007 10:17

Šāgada lielākā intriga rallijā ir atrisināta – par 2007.gada Latvijas čempioniem prestižajā N4 klasē kļuvusi SEB Unilīzinga rallija komandas ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds.

Otra SEB Unilīzinga rallija komandas ekipāža – Egils Īle/Māris Īle bija kļuvuši konkurentiem nenoķerami un nodrošinājuši sev Latvijas kausu AL2000 grupā jau pirms rallija Latvija 2007. 

Čempionāta noslēdzošajā posmā, rallijā Latvija 2007, Jānis Vorobjovs un Guntis Ervalds izcīnīja trešo vietu gan N4 klasē, gan rallija kopvērtējumā, apsteidzot visus vietējos konkurentus un piekāpjoties tikai viesiem no Somijas Jari Ketomā un Juham Salo.



„Braucām ātri, bet ar lielu drošības rezervi - apzinājāmies, ka konkurenti varētu gaidīt kādu mūsu kļūdu vai tehnisku neveiksmi, tāpēc izvēlējāmies šādu taktiku,” par aizvadīto ralliju stāsta ekipāžas stūrmanis Guntis Ervalds. „Tā kā bijām aizvadījuši kopīgas testu sesijas, zinājām, ka nevaram cīnīties ar somu braucējiem, līdz ar to šajā rallijā mūsu mērķis nebija uzvarēt absolūti, bet gan būt ātrākiem par visām Latvijas ekipāžām. Pirms pēdējā ātrumposma mūs no Juhas Salo un otrās vietas kopvērtējumā šķīra tikai 1,62 sekundes, taču nolēmām - pjedestāls ir pjedestāls, bet dēļ tā riskēt ar visu Latvijas čempionātu nav vērts!”

Pirms rallija Latvija 2007 Jānis un Guntis aizvadīja divas ļoti nopietnas treniņu sesijas, kurās piedalījās arī Somijas čempions Jari Ketomā. SEB Unilīzinga rallija komandas ekipāža izsaka pateicību viņam, somu un britu inženieriem par padomiem un palīdzību, gatavojoties izšķirošajam LMT Latvijas čempionāta posmam.

„Ja situācija kopvērtējumā nebūtu tāda, kāda tā bija pirms pēdējā posma, varbūt arī mēģinātu pacīnīties ar somiem,” atzīst Jānis Vorobjovs. „Taču mums ir godīgi jāatzīst, ka pagaidām neesam gatavi braukt kā līdzīgs ar līdzīgu – pārāk dažādi ir mūsu stili, skola, ceļu redzējums un pieeja rallijam kā tādam.”

Čempionu titula sasniegšanā Jānim un Guntim daudz palīdzēja arī iepriekš izbrauktās sacensības – minirallijs Aizputē un Vīlandes rallijs. „Pateicoties šīm sacīkstēm, mums bija relatīvi viegli pierakstīt nezināmo rallija Latvija 2007 trasi,” saka Guntis Ervalds. „Laika apstākļi pagājušonedēļ bija ļoti mainīgi, tāpēc bija īpaši svarīgi pierakstīt precīzu stenogrammu, lai kļūda kādā līkumā vai tramplīnā nepārvilktu svītru mūsu plāniem.”

Tikpat saspringts laiks kā sportistiem bija arī komandas mehāniķiem, pateicoties kuriem Jānim un Guntim izdodas veiksmīgi tikt līdz finišam visos rallijos. „Ļoti lielu paldies gribam pateikt mūsu mehāniķiem – Pjotram Sokolovam un Igoram Vēveram – viņi pēdējās nedēļās paveica necilvēcīgu darba apjomu, sagatavojot mūsu mašīnu tādā līmenī, lai mēs varētu izcīnīt šo titulu,” uzsver Jānis Vorobjovs.

„Bez SEB Unilīzinga, Axio Capital un Valvoline atbalsta šī sezona nebūtu bijusi tāda, kāda tā bija,” saka Jānis Vorobjovs. „Patiess prieks, ka trases malā parādās arvien vairāk zaļās krāsas, fanu klātbūtne un līdzi jušana mums dod papildu emocionālus plusus! Liels paldies viņiem!” Jānim Vorobjovam un Guntim Ervaldam ir atlicis vairs tikai viens rallijs – 40. Sāremā rallijs, kas risināsies šonedēļ, un tad 2007.gada rallija sezonu varēs uzskatīt par pabeigtu.

SEB Unilīzings ir SEB Unibankas grupas uzņēmums. SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti