Jaunais Jeep Cherokee Latvijā gaidāms jau 2008. gada sākumā 5

 
11.oktobris 2007 9:03

Jaunais Jeep Cherokee tika prezentēts 2007. gada Frankfurtes starptautiskajā auto izstādē. Cherokee paliek uzticīgs klasiskajām Jeep vērtībām, piedāvājot atpazīstamu Jeep dizainu un modernu pilnpiedziņas sistēmu.



2008. gada Jeep Cherokee ir ieguvis pilnīgi jaunu izskatu un, atšķirībā no iepriekšējās paaudzes Cherokee, kļuvis robustāks. Neskatoties uz moderno dizainu, Cherokee ir saglabājis visus tradicionālos Jeep elementus – trapecveida arkas, septiņu iedaļu radiatora resti un apaļus priekšējos lukturus. Unikāls jaunums vidējās klases apvidnieku segmentā ir pilnībā atveramais jumts – Sky Slider™.



Jeep Cherokee salons sniedz uzlabotas ērtības un bagāžas pārvadāšanas iespējas. Standarta aprīkojumā Cherokee sēdekļi ir apdarīti ar YES Essentials audumu, kas ir noturīgs pret traipiem un smakām. Pieejama arī ādas apdare un infoizklaides sistēma MyGig ar GPS navigāciju un 20 Gb atmiņu mūzikas un video failiem. Nolokot attiecībā 60/40 dalīto aizmugurējo un priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltni, iespējams pārvadāt arī garus priekšmetus.



 “Aprīkots ar modernu pilnpiedziņas sistēmu, ekskluzīvu pilnībā atveramu jumtu Sky Slider™ un klasisko Jeep izskatu – jaunais Cherokee būs "trieciens" vidējās klases apvidnieku segmentā. Cherokee interjeru esam papildinājuši ar lietus sensoriem, sēdekļu pozīciju atmiņu un MyGig infoizklaides sistēmu, kas būs pieejama gan ar, gan bez GPS navigācijas,” saka ChryslerGroup starptautiskās pārdošanas viceprezidents Tomas Hauks (Thomas Hausch).



Pirmo reizi Jeep Cherokee ir aprīkots ar Select Trac II pilna laika 4x4 sistēmu. Lai palielinātu auto drošību un stabilitāti Select Trac II sistēma automātiskajā režīmā regulē griezes momenta padevi uz riteņiem atkarībā no to saķeres. Selec Trac II piedāvā arī pazemināto pārnesumu, kas ļaus pārvarēt pat nopietnus bezceļus. Tāpat Jeep Cherokee ir aprīkots ar Hill Start Assist un Hill Descent Control sistēmu, kas palīdzēs uzsākt kustību pret kalnu vai kontrolēti pārvarēt stāvas nogāzes.

Jeep Cherokee būs pieejams gan ar benzīna, gan dīzeļa dzinējiem. 3.7 l V-6 benzīna dzinējs sniegs 205 ZS jaudu un 314 Nm griezes momentu, savukārt ekonomiskākais 2.8 l CRD tiešās iesmidzināšanas dīzeļdzinējs nodrošinās 177 ZS un 460 Nm.

Latvijā Jeep Cherokee gaidāms 2008. gada pirmajā ceturksnī un tā cena būs no 29861 EUR.
 
Visi komentāri
 
244765. viesis 11.oktobris 2007 14:13
0 0 Atbildēt

NICE!

Pa tādu cenu noteikti visi auto zhurnalisti Cheroku atkal noliks, mol plastmasa lēta un nemaz zav lidzīgs X5tajam ... bla bla bla...

Un vel baigi jau nu cherokā daudz tās elektronikas sabāzts :) - kaut gan ja tas INFIZKLAIDES sistēma nenobeigsies nonākot saskarē ar ūdeni - būs tīri jauki dirnēt purva vidū cantrī mūzikas pavadībā un gaidīt kārtējo traktoru :D

244794. viesis 11.oktobris 2007 17:27
0 0 Atbildēt

Parasti nemekleju lidzibas, bet jamais velk uz Dodge Nitro, un MyGIG izklaides sistema un benkji ir no patreizeja Nitro kura jau ieejama kopsh 2007. gada junija... Tas ir saprotams, jo abi nak no viena koncerna, motoriishi arii izskataas ka vienadi, lai gan Eiropa benziins ir 4.0 litri.

Tie pazeminatie un Hila variaacijas gan ir iznteresantas, protams sakuma cena arii pret Nitro ir par 5000k lielaaka

244801. viesis 11.oktobris 2007 18:22
0 0 Atbildēt

par Cherokee līniju nešaubos tie nav parketnieki jo ar parketnieku (jeep compass) Jeeps jau ir iebraucis auzās, shtatos vinju nepērk :D vienigā ceriba uz eiropas minimalistiem :)

244809. viesis 11.oktobris 2007 22:59
0 0 Atbildēt

Nu protams,ka līdzība ar Nitro nav noslēpjama-pašlaik Chrysler nav spējīgs finansiāli pavilkt vairāku jaunu modeļu izstrādi vienlaicīgi.

244916. viesis 13.oktobris 2007 15:28
0 0 Atbildēt

bļin un tika solīts ar MB 3.0CDI, bet alianse pajuka un atkal "VM motori" tiks bāzti iekšā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti