Rīgā būvē Austrumu maģistrāles posmu 11

 
19.oktobris 2007 10:52

Rīgā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu ir uzsākta Austrumu maģistrāles posma no Gaujas ielas līdz Meža prospektam būvniecība. Tās ietvaros tiks izbūvēts jauns ielas posms ar 4 joslu brauktuvi. Šī posma būvniecību ir paredzēts pabeigt 2008.gada vasarā.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs:
“Austrumu maģistrāle ir ļoti svarīgs elements, organizējot satiksmi netālas nākotnes Rīgā. Pabeidzot šo maģistrāli un savienojot to ar Ziemeļu koridoru, tiks izveidots loks, kas kravas automašīnu ceļu uz Rīgas Brīvostu padarīs daudz raitāku un vairs nekavēs transportlīdzekļu kustību pilsētas centrā, jo lielākā daļa ielu, pa kurām spiestas pārvietoties kravas automašīnas, patiesībā nav tām piemērotas. Pašlaik noteiktie ierobežojumi kravas automašīnām ir vien tāda nepatīkama “lāpīšanās”. Austrumu maģistrāle šo problēmu risinās daudz efektīvākiem līdzekļiem.”

Lai iepazītos ar būvdarbu norisi, Andrejs Požarnovs šodien apmeklēja būvdarbu vietu. Viņš tikās ar pārstāvjiem no Rīgas domes Satiksmes departamenta, projektēšanas uzņēmuma SIA „BRD projekts” un būvdarbu veicēja PS „A.C.B. un Ceļu pārvalde”.

SIA „BRD projekts” valdes priekšsēdētājs Jānis Bidzāns klātesošos informēja, ka šī posma ielas profils ir projektēts tā, lai nodrošinātu 30 000 un vairāk transporta līdzekļu satiksmes caurlaides spēju diennaktī.

Šobrīd tiek veikti zemes darbi jaunās trases pamatnes sagatavošanai. Kā informēja A/s „A.C.B.” tehniskais direktors Andris Treijs, tā kā šī posma apvidus ir purvains un vietām ir līdz pat 7 metru dziļš kūdras slānis, stabilas gultnes sagatavošanai šobrīd tiek veikti atkūdrošanas darbi un veidota meliorācijas sistēma, lai nodrošinātu būvdarbiem nepieciešamos apstākļus.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietnieks Edgars Strods informēja, ka pilnībā šī posma izbūve tiks pabeigta līdz ar Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu satiksmes mezgla un Vairoga ielas un Gaujas ielas divu līmeņu satiksmes mezgla izbūvi. Šobrīd tiek izstrādāti šo satiksmes mezglu būvprojekti.

Kā ziņots, līdz šim jau ir izbūvēti vairāki Austrumu maģistrāles posmi: Piedrujas ielas posms no Slāvu rotācijas apļa līdz Vietalvas ielai, Vairoga ielas satiksmes pārvads, Vairoga iela līdz Ieriķu ielai. Strods informēja, ka ir izsludināts konkurss arī par maģistrāles posma no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai būvprojekta izstrādi.

Austrumu maģistrāle savienos Dienvidu tiltu ar Viestura prospektu un veidos Rīgas centra apbraucamo ceļu. Tā uzņems galvenās pilsētas starprajonu transporta slodzes, kravu transporta satiksmi un izvadīs to uz ārējo ceļu tīklu. Tā ir būtiska Rīgas vēsturiskā centra ielu un 11.novembra krastmalas atslogošanai no kravu transportlīdzekļu satiksmes plūsmas. Plānots, ka visa Austrumu maģistrāles izbūve pilnībā varētu būt pabeigta līdz 2012.gadam.

Austrumu maģistrāles posma Gaujas iela- Meža prospekts būvniecības izmaksas ir 5,3 miljonu latu apmērā (neskaitot PVN). 75% no tām ir ERAF līdzfinansējums, 20% Rīgas pašvaldības finansējums un 5% valsts līdzfinansējums. Ar Austrumu maģistrāles shēmu un paredzēto centra apvedceļu shēmu varēs iepazīties www.satdep.lv.
 
Visi komentāri
 
245432. viesis 19.oktobris 2007 11:05
0 0 Atbildēt

Ka parasti.... Bez kartes :(

245433. viesis 19.oktobris 2007 11:07
0 0 Atbildēt

šausmas, vai ne!

karte šobrīd izskatās šādi - www.satdep.lv/Demo/%5CDemo%...apvedcelji.jpg

ir jēga likt?

245440. viesis 19.oktobris 2007 11:50
0 0 Atbildēt

Blje, tagad lai buutu kjeksiitis ka ir uzsaakti darbi, bija jaanovaac asfalts 100m garaa posmaa uz Varonju un Mezha pr. stuura? Un taa jaaatstaaj ?

Un vairaak darbi nekaadi tur nav redzami. Tipa saakaam fondu apguvi :D

Un tagad peec kaartas brauks visi iepaziities, ka darbi ir uzsaakti?

Idiotu valsts!

245472. viesis 19.oktobris 2007 14:33
0 0 Atbildēt
245475. viesis 19.oktobris 2007 15:04
0 0 Atbildēt

Busu rupjs - blin!

Uz kurieni tie 30000 auto brauks, ja prieksa ir sarkandaugava un idiotiskais maza prospekta un viestura prospekta krustojaums, kas jau tagad nav normali izbraucams. sarkandaugavas apbraucama cela projektu atcela. Kur tas masinas brauks? Idini.

245481. viesis 19.oktobris 2007 16:11
0 0 Atbildēt

2 245475. viesis 19.10.2007 15:04

Busu rupjs - blin!

BŪSI TUPS!!!! :D :D :D

tur takš būs divlīmeņu krusts...

245487. viesis 19.oktobris 2007 19:27
0 0 Atbildēt

Baigā "maģistrāle" - 2 joslas uz katru pusi.

Vienā joslā būs crash vai būs kādi remonti un maģistrāle pārvērtīsies par parastu ielu.

245495. viesis 20.oktobris 2007 11:43
0 0 Atbildēt

ja būs 4 joslas - ātrumi lielāki craš pa 3 joslām - un atkal viss ānī...

tākā 2 joslas ir ok, ja tās uzbūvē ar pēc iespājas mazāku luksaforu skaitu - viena brīva josla pretīmbraucošas plūsmas arī nav slikts variants, tākā atlikt gnusīšanu!

vienīgais - tam visam bija jau jābū gatavam...

245501. viesis 20.oktobris 2007 23:01
0 0 Atbildēt

No pieredzes iz dzīves... :) Bauskas ielu aizvēra ar dieva, ptfu, satiksmes departamenta svētību, ka iedzīvotāji un iedzīvotājiem tiks nodrošināta piekļuve dzīvojamajām/komerc vietām. Buļļa kaka!!! Nekāds OSCAR dampis bez leciena nevar šķērsot iebrauktuvi pagalmā/stāvvietā grāvi 3x2m! Saprotams, var samierināties ar pagaidu neērtībām kāda cēla mērķa labad. BET! Jebio mantelīt, ja veči sāk strādāt 9:30 un 15;30 jau visas darbības tiek pārtrauktas, pie tam redzot to neorganizāciju kas valda uz Bauskas ielas, 70% laika pīppauzēs... Un ņemot vērā, ka tā ir iela, kuru izmanto sabiedriskais transports... Pilnīgs nonsenss salīdzinot ar jebkuru citu ES valsti! :)

P.S.

Vēl tāda lieta. Rīgas Domes Satiksmes departaments oficiāli masu medijos paziņoja, par iemītnieku un komerc struktūru piekļuvi objektiem ielas remonta laikā. Bet! Kā tas sanāk, ka valsts institūcija publiski paziņo nelikumīgu darbību veikšanu!? Es dzīvoju Bauskas ielas 6 mājā. Lai savai mājai piebrauktu (Lai muterīti pie ārsta aizvestu, pati nevar pārvietoties) man nākas pārkāpt 2 reizes CSN! Pirmo reizi zīmi ,, braukt tikai taisni'' un to neievērojot un nogriežotiesatkal pārkāpt zīmi,,braukt aizliegts''! Un tagad pasakiet. Vai tas ir normāli, ja sākumā sola ,, tiks nodrošināta dzīvesvietai piekļuve'' bet nepasaka, ka nelagāla!!!??? @ Poloiči reiz mani apturēja ķieģeļa zīmes darbības zonā. Es varē'ju uzrādīt OCTA papīru ar Savas dzīvesvietas norādi. Bet. Jopcik! Mums kopš PSRS laikiem ir atcelts dzīvesvietas pieraksts! Kur gribam tur deklarējamies. Vai dēļ remonta būtu jākavē darbs lai izziņu no pašvaldības izņemtu? Vai man būtu sūdos jāieaug dēļ tā, ka nav kur atkritumus izmest, jo arī atkritumsavācēji nemēdz lekt pār grāvjiem lai konteinerus iztukšotu... :/ Koroč, mīļie pasaciņu lasītāji. Ko ieteiksiet darīt, kam darbalaiku kavēt? :D

245514. viesis 21.oktobris 2007 15:58
0 0 Atbildēt

Tas viss ir jauki un skaisti. Dienvidu tilts, Austrumu maģistrāle, kaut kad varbūt arī Ziemeļu tunelis un citas labas lietas. Tikai ir viens BET. Tam visam jau bija jābūt gatavam un lietojamam. Jo sastrēgumi un pārblīvetas ielas neuzrodas tā vienkārši vienā dienā, tas viss bija paredzams un plānojams jau labu laiku atpakaļ. Rīgas domē taču ir Attīstības departaments, kuram, vismaz pēc nosaukuma spriežot, būtu jāredz šī vīzija vairākus gadus uz priekšu un jāplāno dažādi risinājumi. Tagad ir tā, ka kaut kas tiek darīts tikai tad, kad jau ir pamatīgas ziepes.

245518. viesis 21.oktobris 2007 16:58
0 0 Atbildēt

RD attiistiibas departaments...Ha,ha!:)Vini attiista savu macinu biezumu,kaa lielaakais vairums,muusu valstii esosaas instituucijas.Un taa tas arii buus turpmaak,ja teiksim neieviesiis stingru kontroli paar so tirlinu kantoriem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti