Rīgā būs redzami augstākie moto frīstaila lēcieni 3

 
26.oktobris 2007 13:34

"Arēna Rīga" savu vietu atradušas astoņsimts salmu ķīpas, tūkstoš kubikmetru zemes un vairākas milzu izmēra rampas un tramplīni, jo 27. un 28. oktobrī Rīgā pirmo reizi Baltijā norisināsies Starptautiskās Moto federācijas frīstaila MX pasaules čempionāta divi posmi, kuros piedalīsies divpadsmit moto frīstaila profesionāļi.

Sagatavojot "Arēna Rīga" šīm pasaules līmeņa sacensībām, sacensību organizatori atklājuši, ka tieši šī arēna ir vispiemērotākā šāda veida sacensībām, un vēl pirms pašu sacensību starta tā jau ir ieguvusi labākās čempionāta norises vietas titulu.

Veidojot sacensību trasi, pasaules čempionāta rīkotāji secinājuši, ka "Arēna Rīga" ir vienīgā sacensību vieta šajā sezonā, kur sportistiem būs iespējams veikt īpaši augstus un īpaši tālus lēcienus, kas nozīmē, ka skatītājiem Rīgā būs iespējams vērot visneiedomājamākos trikus. Proti, Rīgas arēnas griestu augstums sportistiem ļaus veikt pat līdz četrpadsmit metrus augstus un līdz pat divdesmit četrus metrus tālus lēcienus, kas šajā čempionāta sezonā ir kas vēl nepieredzēts. Pateicoties "Arēna Rīga" izmēriem, sacensību organizatori Rīgai ir sagatavojuši arī vairākus pārsteigumus.

Pārsteigumi sagaidāmi arī no pašiem sportistiem, jo šāda izmēra arēna dod tiem daudz lielāku rīcības brīvību un ļauj demonstrēt pašus atraktīvākos trikus. Šobrīd gan neviens nespēj prognozēt vai sportisti publiku un žūriju vairāk pārsteigs pirmajā Rīgas čempionāta posmā vai otrajā, bet pārsteigumi ir sagaidāmi. Starptautiskās Frīstaila Motokrosa federācijas direktors Jorgs Hocels, gan atklāj, ka Rīgā no sportistiem būs iespējams sagaidīt daudz ko, jo Rīgā uz starta stāsies desmit sportisti, kuru vārdi atrodami pasaules reitingu tabulas pirmajā divdesmitniekā. "Visticamāk tas nebūs Double Backflip (divkāršais atmuguriskais salto), bet īsts 360 tas gan varētu būt," atklāj Hocels.

Īsi pirms čempionāta ierašanās Rīgā nelielas izmaiņas skārušas dalībnieku sarakstu – tajā francūzi Remī Bizuardu (Remi Bizouardu) aizstājis ļoti spēcīgais jaunzēlandietis Niks Franklins (Nick Franklin). Dalībnieku sarakstam pievienojies arī divpadsmitais sportists Masimo Biankončinī (Massimo Bianconcini) no Itālijas.

Dalībnieku saraksts (pasaules reitingu tabulas secībā)
Libors Padmols (Libor Podmol)        CZE     Suzuki RM 250
Fabians Bauersačs (Fabian Bauersachs)     GER    Kawasaki KX 250
Frederiks Johansons (Fredrik Johansson)    SWE    Suzuki RM 250
Ailo Gaups (Ailo Gaup)            NOR    Honda CR 250
Ojstens Kjorstads (Oystein Kjorstad)        NOR    KTM 250 SX
Sebastians Volters (Sebastian Wolter)    GER    Suzuki RM 250
Lukas Veiss (Lukas Weis)             GER    Suzuki RM 250
Andre Villa (André Villa)            NOR    Suzuki RM 250
Martins Korens (Martin Koren)        CZE    Kawasaki KX 250
Masimo Biankončinī (Massimo Bianconcini) ITA    Honda CR 250
Niks Franklins (Nicholas Franklin)        NZL    KTM 250 SX
Jusī Seljas (Jusi Seljas)            FIN    Honda CR 250

Vairāk informācijas par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com, kā arī www.fmxlatvia.lv. Biļetes uz abām pasaules čempionāta dienām iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" kasēs. Arēnas durvis skatītājiem tiks atvērtas divas stundas pirms sacensībām – sestdien 17:00, svētdien 14:00.
 
Visi komentāri
 
245936. viesis 28.oktobris 2007 22:26
0 0 Atbildēt

nu ko, ja bans tad bans, sākam klikot pa free proxy un piespamot.

iesaku pārskatīt banu politiku :D :D :D

te iederētos pāris rindiņas lamuvārdu

245941. viesis 29.oktobris 2007 9:40
0 0 Atbildēt

Fotoreportāža no motofrīstaila 2.dienas:

www.easyget.lv/sports/read/3510/

280796. viesis 19.decembris 2010 17:12
0 0 Atbildēt

ļotiforši varbūt kad

man būs 18gadi tad es piedalīšos motofrisstailā man ir 8gadi:(.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti