Jauns CITROËN vidējās klases modelis - C5 4

 
29.oktobris 2007 8:40

Jau nākamā gada martā Eiropas un Latvijas tirgū tirdzniecībā būs pieejams jaunais CITROËN vidējās klases auto - C5. Plašākai auditorijai tas pirmo reizi tiks prezentēts auto izstādē Ženēvā 2008.gada 6.martā.

Jaunais C5 turpinās stiprināt CITROËN pozīcijas automobiļu vidējās/augstākās klases segmentā, kur īpaši nozīmīgs ir auto dizains, veiktspēja un kvalitāte. Respektējot minētā segmenta prasības, CITROËN piedāvās divus C5 modeļus – sedanu un universālu.



Jaunais CITROËN C5 atbildīs biznesa klases automašīnu pircēju prasībām pēc augstas kvalitātes un uzticamības, tādējādi, nosakot jaunus auto attīstības, dizaina un industriālās ražošanas standartus pasaulē.



Izsmalcināts dizains un īpašs dinamiskums

Jaunās CITROËN C5 sedana un universāla versijas raksturo izsmalcināts dizains un elegants koptēls. Auto formas, jo īpaši izceltā viduslīnija neļauj palikt nepamanītam uz ceļa, bet salona dizains un izmantotie augstākās klases materiāli tajā, sniedz pasažieriem iespēju pilnībā izbaudīt šī auto izcilību un prestižu.

Lai pasažieriem nodrošinātu nebijušu braukšanas baudījumu  ir iespēja izvēlēties jauno CITROËN C5 ar divu veidu balstiekārtām:
1) ar Hydractive 3 Plus balstiekārtu, kas paredzēta autobraucējiem, kuri vēlas izmantot CITROËN jaunāko tehnoloģiju, komforta un drošības priekšrocības;
2) ar metāla balstiekārtu, kuras darbība ir uzlabota, saglabājot CITROËN raksturīgo komforta līmeni, un kura izmantota  arī ekskluzīvā sedana C6 ritošajā daļā.

Auto dinamiskās funkcijas palīdz nodrošināt trīs benzīna dzinēju un četru HDi dīzeļdzinēju izvēle, kā arī plašs pārnesumkārbu klāsts.

Braukšanas baudījums un bezkompromisa drošība

CITROËN C5 piešķir pavisam jaunu nozīmi braukšanas baudījumam. Vadītāja vieta, kas atgādina sacīkšu auto kabīni, ir aprīkota ar otrās paaudzes vadības slēdžiem uz stūres. Skaidra un precīza braukšanas informācija ar gredzenveida bultiņām tiek norādīta trīs mērinstrumentu ciparnīcās, kuru dizainu iedvesmojusi aviācijas pasaule, bet lieliska dizaina akustiskā sistēma ļauj vadītājam pievērst papildu uzmanību ceļam.

Automašīnas atbilstību augstākajiem aktīvās un pasīvās drošības standartiem garantē ESP iekļaušana standarta aprīkojumā, kā arī izturīga virsbūves konstrukcija un deviņi drošības spilveni (septiņi standarta aprīkojumā un divi papildu aprīkojumā).

Lai atvieglotu automobiļa novietošanu stāvvietā, jaunais C5 ir pieejams ar priekšējo un aizmugures automobiļa novietošanas palīgu un automobiļa novietošanas attāluma sensoru, kas informē vadītāju, vai izraudzītā stāvvieta ir pietiekami liela (attālums, kas mazāks par trīs metriem vai lielāks par astoņiem metriem, netiek mērīts).

Līdz automobiļa  tirdzniecības uzsākšanai vairāk nekā 250 C5 auto Francijā un Vācijā tiks pārbaudīti pēdējos trīs miljonus kilometru garos auto izturības testos, tādējādi pabeidzot daudzpusīgās braukšanas un izturības pārbaudes.  Līdz šim tās veiktas privātās testu trasēs,  nobraucot vairāk nekā divi miljoni kilometru dažādos ekstremālos apstākļos.

Ražots ISO 9001 un 14001 sertificētā rūpnīcā

ISO 9001 sertificētajam Rennes centram, kas specializējas vidējā/augstākā un biznesa segmenta automobiļu ražošanā, ir īpaša pieredze biznesa klases automobiļu ražošanā, tostarp C6 ražošanā. Rūpnīca  ir saņēmusi arī ISO 14001 sertifikātu.

SIA VEHO ir „VEHO Group Oy” meitas uzņēmums, kas pārstāv vadošo Somijas auto tirdzniecības uzņēmumu ar vairāk kā 70 gadu darbības pieredzi. SIA VEHO kā CITROËN oficiālais importētājs un dīleris Latvijā darbojas kopš 2004.gada februāra. Jaunas CITROËN automašīnas Latvijā var iegādāties jau trīs autosalonos Rīgā, kā arī Cēsīs, Daugavpilī, Kuldīgā un Ventspilī.
 
Visi komentāri
 
245955. viesis 29.oktobris 2007 11:25
0 0 Atbildēt

No sāniem atsevišķi dizaina elementi atgādina jauno Ford Mondeo- pat diski baigi līdzīgi.

245971. viesis 29.oktobris 2007 13:56
0 0 Atbildēt

Ja nemaldos, tad līdzīgs raksts jau nesen rotāja iauto.

Redaktors 29.oktobris 2007 14:15
0 0 Atbildēt

Līdzīgs, bet šis ir konkrētāks.

246005. viesis 29.oktobris 2007 22:33
0 0 Atbildēt

Ek, smuks auto...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti