Rallija zvaigznes «S.C.I.» trasē 2

 
30.oktobris 2007 9:27

Ceturtdien sporta centra „Inčukalns” trasē bija sastopamas neierasti daudzas sabiedrībā populāras personības, tostarp gandrīz vai lielākā daļu mūsu labāko rallija pilotu.

Arī TV kameras un prožektoru gaismas nav trases ikdiena, bet šoreiz viss notika pa īstam un te varējām kļūt ar aculieciniekiem šova„Rallija zvaigzne”, kas izraisījis ne mazums diskusiju rallija līdzjutēju un zinātāju vidū, trešā posma filmēšanai.



Pēc nelielas instruktāžas un treniņbrauciena trasē devās „zvaigznes” ar rallija pilotiem stūrmaņu lomā. Cīņa par punktiem un labvēlīgāko tiesnešu vērtējumu bija patiešām nopietna, jo vairāk tādēļ, ka vairums šova dalībnieku šādā bezceļa trasē džipu mēģināja savaldīt pirmo reizi. Vēl interesantāk bija vērot, kad pie džipu stūres sēdās rallisti, jo trasē netrūka ne tramplīnu, ne viltīgu līkumu. Arī irdenais smilšu segums un iepriekšējo dalībnieku iebrauktās sliedes uzdevumu izbraukt noteikto posmu nepadarīja vieglāku.



Kā atzina šova producente Žaklīna Cinovska, trase bija lieliski piemērota filmēšanas vajadzībām, tā bija gana ekstrēma, pielāgojama gan mācībām iesācējiem, gan pārveidojama sarežģītāka pieredzējušo sportistu braukšanai. Žaklīna pieļauj iespēju brīvākā brīdī atkal atgriezties šajā trasē, lai pārbaudītu arī savus spēkus bezceļa braukšanā.



Ļoti interesants mums bija profesionāļa - šī gada Latvijas rallija čempionāta N4 klases uzvarētāja Jāņa Vorobjova viedoklis – viņš atzinīgi novērtēja „S.C.I.” trasi, īpaši uzteicot tās nelīdzeno reljefu. Kā vienu no trases priekšrocībām rallija čempions minēja to, ka trase ir interesanta, bet salīdzinoši droša, jo tajā ir pagrūti attīstīt pārāk lielus ātrumus. Pēc J.Vorobjova domām, „S.C.I.” trase ir lieliski piemērota gan korporatīviem pasākumiem, izmantojot trases piedāvātos nomas džipus, gan arī drošas un pareizas braukšanas apmācībai. Jānis uzskata, ka jebkuram 4x4 auto īpašniekam pirms ziemas iestāšanās būtu lietderīgi nedaudz patrenēties šādā trasē, lai justos drošāk pie savas automašīnas stūres nelabvēlīgākos laika un ceļa apstākļos.

Šova veidotāji un dalībnieki saka paldies trases īpašniekiem par sagādātajām pozitīvajām emocijām un labi sagatavoto trasi.

Uz tikšanos „S.C.I.” trasē!

Dace Janova, www.4rati.lv
foto: fotoaģentūra 4rati
 
Visi komentāri
 
246034. viesis 30.oktobris 2007 10:41
0 0 Atbildēt

Raidījums tipiskā Cinovskas stilā- viss sākas ar lielu pompozitāti, tiek sasolīts nezin kas...

...bet pēctam, tiek vienkārši norakta laba ideja. :(

246085. viesis 30.oktobris 2007 15:45
0 0 Atbildēt

visem buus iespeeja smiltis nakts gaismaa ieveerteet?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti