Pilnveidota informācijas aprite auto tirdzniecības sistēmā 4

 
30.oktobris 2007 9:48

No šā gada 1. novembra auto pircēji būs pilnībā pasargāti no iespējas iegādāties auto ar nenomaksātu sodu vēsturi. Arī auto tirdzniecības uzņēmumu darbība turpmāk būs daudz stingrāk kontrolēta un uzraudzīta.

Lai to nodrošinātu, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) izveidojusi jaunu Transportlīdzekļu tirdzniecības reģistru.

Reģistrā tiks veiktas atzīmes par transportlīdzekļa īpašuma tiesību maiņu, fiksēts brīdis, kad automobilis pieņemts tirdzniecībā, kā arī fiksētas personas, kuras ir lietojušas tirdzniecībā pieņemto transportlīdzekli. Šādi varēs izsekot kā valdījumā atrodas konkrētais transportlīdzeklis, kontrolēta sodu nomaksa un precizēts, kura persona ir iespējamais likuma pārkāpējs un kam ir jāmaksā sods par ceļu satiksmes vai apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem. Līdz šim CSDD praksē bija sastopami gadījumi, kad transportlīdzekļi tika pārdoti, un pēc laika bijušais transportlīdzekļa lietotājs saņēma paziņojumus par nenomaksātajiem sodiem.

Pieeja Transportlīdzekļu tirdzniecības reģistram tiek piešķirta tikai tiem uzņēmumiem, kuri CSDD ir reģistrējuši savu tirdzniecības vietu un noslīguši līgumu par reģistra izmantošanu. CSDD aicinājis visus auto tirgotājus savlaicīgi veikt tirdzniecības vietu pārreģistrāciju un aprīkošanu ar interneta pieslēgumu, kurš ļauj tiešsaistē piekļūt Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistram. Patlaban pārreģistrāciju veikuši vairāk nekā 90% transportlīdzekļu tirdzniecības uzņēmumu.

Auto pircējiem jāņem vērā, ka no šā gada 1. novembra transportlīdzekļu reģistrācijai būs derīgi tikai tādi rēķini-uzziņas, kas noformēti uz jaunā parauga veidlapām.
 
Visi komentāri
 
246018. viesis 30.oktobris 2007 9:58
0 0 Atbildēt

Vai tad jau tagat nevar noņemt automašīnu no uzskaites , kamēr nav nomaksati visi sodi?

246025. viesis 30.oktobris 2007 10:11
0 0 Atbildēt

Kaa buutu ja kaads ieliktu sho "jaunaa" tipa veidlapu klaat shim rakstam. Paldies !!!

246101. viesis 30.oktobris 2007 21:27
0 0 Atbildēt

246018. viesis 30.10.2007 09:58

Nevar.

246107. viesis 31.oktobris 2007 9:13
0 0 Atbildēt

Po braucu ar LT nr.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti