Horeliks slēdz sezonu ar startu FIA ETCC kausā 2

 
1.novembris 2007 9:23

27. un 28. oktobrī Adrijas trasē Itālijā notika FIA ETCC kausa izcīņa autošosejā salonmašīnām, kurā otro gadu pēc kārtas startēja arī Jānis Horeliks. Prestižākajā un spēcīgākajā klasē Super 2000 Horeliks braucienos ieguva attiecīgi 11. un 14. vietas.

FIA ETCC kausa izcīņa šogad notiek jau trešo reizi un šoreiz tā bija pulcinājusi 38 braucējus no 11 Eiropas valstīm. Klasē Super 2000, kurā startēja arī Horeliks, uz starta stājās 26 piloti, viņu vidū trīs valstu – Dānijas DTC, Itālijas ITCC un Krievijas RTCC sēriju šīgada čempioni. Bez šo valstu pilotiem bija pārstāvētas arī tādas spēcīgas nacionālās autošoseju sērijas kā zviedru STCC un vācu ADAC.
Piektdien Adrijas trasē notika četras brīvo treniņu sesijas.



Lietainajā laikā par pārsteigumu visiem pirmajos treniņos labāko laiku uzrādīja Horeliks un arī pēdējā treniņu sesijā viņam bija teicams rezultāts – trešā vieta. Tas deva cerības, ka slapjā trasē Horeliks varētu pacīnīties par samērā augstām vietām, jo šādos laika apstākļos tehniska vairs nespēlē tik lielu lomu, kā arī rezultāti kļūst grūtāk prognozējumi lielāko sacīkšu incidentu skaita dēļ. Tomēr turpmāko divu dienu laikā lietus parādījās tikai svētdienas vakarā, kad jau galvenie notikumi bija pagājuši.

Sestdien pēcpusdienā notika kvalifikācijas braucieni. No rīta Adrijas trase vēl bija mitra, bet jau otrajos treniņos visi sportisti pārgāja uz sausā laika riepām. Šis pusstundu garais treniņš bija arī vienīgā iespēja atrast pareizos regulējumus sausam asfaltam. Kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja zviedrs Tomass Engstroms. Savukārt Horeliks kvalifikācijas pusstundā spēja uzrādīt 16 labāko apļa laiku par 2 sekundēm atpaliekot no pole position laika.

Svētdien notika divi ieskaites braucieni - katrs 50km, kuru rezultātā tad arī tika noskaidroti šī gada Eiropas kausa īpašnieki. Pirmais brauciens Horelikam izdevās ļoti veiksmīgs. Pirmajā aplī Horeliks spēja apsteigt trīs braucējus un pakāpās uz 13. vietu. Brauciena laikā avarēja vairāki priekšā braucošie piloti un Horeliks nostabilizējās 10. pozīcijā. Taču brauciena beigās jau parādījās pirmie negatīvie simptomi – sāka zust bremzes. Skatītāji varēja vērot interesantu efektu – mūsu pilota vadītajam Honda Civic Type-R automobilim aizmugurējie bremžu diski bija kļuvuši sarkani. Jāatzīmē, ka Adrijas trases konfigurācija ir ļoti prasīga pret bremzēm – garas taisnes ar asiem līkumiem.



Horelika Honda ir sagatavota pēc 2005. gada tehniskajiem noteikumiem un atšķirībā no lielākās daļas startējušo viņa automobilim bremžu diski ir mazāki. Šosezon startējot Somijas čempionāta šāda problēma nebija tik krasi novērojama, taču šoreiz tā nospēlēja galveno lomu. Pašās pirmā brauciena beigās brauciena beigās Horeliks bija spiests piekāpties zviedram Johansonam un finišēja 11. vietā. Par uzvarētāju pirmajā braucienā kļuva Engstroms, otrais finišā bija Dānijas čempions Nikjears, bet trešais īrs O’Braiens.

Tāpat kā FIA WTCC pasaules čempionātā, starp pirmo un otro braucienu komandu mehāniķiem bija dots laiks līdz 15 minūtēm, lai sagatavotos otrajam braucienam, tā kā nekādi būtiskus tehniskus uzlabojumus starp braucieniem veikt nebija iespējams. Otrā braucienā Horeliks jau startēja no 11.pozīcijas. Pirmajā distances daļā Horelikam notika sīva cīņa ar vācu pilotiem brāļiem Geipeļiem un pārus apļus pat izdevās nostabilizēties 9. vietā. Tomēr distances vidusdaļā bremzes atkal bija pārkarsušas. Horelika apļa laiki strauji pasliktinājās un finišā viņu apsteidza vēl pieci braucēji, kā rezultātā 14. vieta otrajā braucienā. Par otrā brauciena uzvarētāju kļuva dānis Nikjeras, otrajā vietā vēl viens dānis Poulsens, bet trešais zviedrs Morts. Divu braucienu summā par Eiropas kausa ieguvēju klasē Super 2000 kļuva Nikjears, otrā vieta Engstromam, bet trešā Poulsenam. Klasē Super Production par uzvarētāju kļuva krievu pilots Basovs.



Kopumā Jānim Horelikam un viņa komandai JH Motorsport šīs sacensības ir uzskatāmas par veiksmīgām. Pirmo reizi startējot tik spēcīgā konkurencē ir uzrādīts salīdzinoši labs rezultāts. Lai uzrādītu labākus rezultātus ir nepieciešama labāka tehniskā sagatavotība, pieredze, finansiālais ieguldījums un arī veiksme. Tomēr arī ar pašlaik Horelika rīcībā esošo Honda Civic Type-R ir iespējams cīnīties par augstām vietām augsta līmeņa sacensībās.

Līdz ar šo startu JH Motorsport komandas un Jāņa Horelika stari šosezon ir beigušies. Izsakam pateicību visiem mūsu atbalstītājiem un autošosejas līdzjutējiem. Līdz jauniem startiem nākamjā sezonā!


JH Motorsport komanadas preses dienests
31.10.07
 
Visi komentāri
 
246271. viesis 1.novembris 2007 16:20
0 0 Atbildēt

Hehe ciniities par auKstaam vietaam. :D

246288. viesis 2.novembris 2007 1:21
0 0 Atbildēt

..iespējams cīnīties par aukstām vietām auksta līmeņa..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti