Fiat Scudo izraudzīts par 2008.gada starptautisko autofurgonu

 
6.novembris 2007 8:59

Iegūstot 108 no 140 iespējamajiem punktiem, 25.oktobrī, Amsterdamā notiekošajā Eiropas komerctransporta žurnālistu ikgadējā starptautiskajā konkursā Fiat Scudo tika izraudzīts par gada autofurgonu.

Nominētos transportlīdzekļus izvēlas kompetenta žūrija, kuras sastāvā ir 20 profesionāli žurnālisti no Eiropas valstīm.



Izstrādāts „Fiat” un „Psa” sadarbības ietvaros un izgatavots franču „Sevel Nord” rūpnīcā Valensjenā, Fiat Scudo autofurgons ir īpaši piemērots mūsdienu Eiropas pilsētu un starppilsētu preču pārvadājumu prasībām. Tas apvieno standarta automobiļa īpašības, manevrējamību un komfortu ar vieglajam komerctransportam raksturīgo kravas kapacitāti, kravas iekraušanas un izkraušanas ērtumu un produktivitāti.

„International Van of the Year 2008” žūrija īpaši novērtēja Fiat Scudo mehāniku, kas izstrādāta, ņemot vērā iespēju autofurgonu izmantot arī pasažieru pārvadājumos, jo Scudo aprīkots ar piekari, kas nodrošina lielisku braukšanas komfortu pat tad, ja transportlīdzeklis ir tukšs. To nodrošina arī autofurgona īpašā virsbūve ar atšķirīgām stingrības zonām, jauna bremžu sistēma ar 4 disku bremzēm, ABS, elektroniskā bremžu spēka sadale (EBD) un drošības spilvens vadītāja pusē. Scudo pieejams arī ar elektronisko trajektorijas stabilizācijas sistēmu (ESP), ko papildina pretslīdēšanas regulēšana (ASR), kā arī drošības spilveni.

Komerciālā transporta sektorā Scudo ieviesis arī vairākus jaunievedumus, piemēram, inovatīvo izvēles pneimatisko aizmugurējo piekari, kas ļauj transportlīdzeklim iebraukt sabiedriskajās vairākstāvu autostāvvietās (Scudo kopējais augstums nepārsniedz 1.90 m) un atvieglo kravas iekraušanu un izkraušanu. Pieejamas arī versijas ar garo garenbāzi un paceltu jumtu, lai nodrošinātu dažādu materiālu pārvadājumus. Visi kravas furgoni ar atdalošo starpsienu pieejami ar kabīnes griestos iebūvētu inovatīvu centrālo uzglabāšanas nodalījumu, kuram var piekļūt no kravas telpas.

Tāpat atzinīgi tika novērtēts trīs pieejamo dzinēju zemais degvielas patēriņš un apkopes izmaksas: 90 ZS 1.6 „Multijet” 16v, 120 ZS 2.0 „Multijet” 16v un 136 ZS 2.0 „Multijet Power” 16v ar dīzeļdegvielas daļiņu filtru (DPF) kā standartu. Visi dzinēji atbilst „Euro 4” standartam.

Prestižā balva apstiprina jaunā „Scudo” panākumus Eiropā, jo 2007.gada pirmajos deviņos mēnešos Eiropā saņemti vairāk kā 30 000 pasūtījumu, kas ir par 82 procentiem vairāk, nekā pērn šajā pašā laika periodā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti