Augstākie crashtest novērtējumi tagad arī «Audi A3» 2

 
21.novembris 2007 10:26

ASV Satiksmes drošības institūts (IIHS) tagad ir piešķīris sava "Top Safety Pick" standarta augstāko vērtējumu arī sportiskajam un kompaktajam Audi A3.

Līdz ar to Audi kļūst par vienīgo Vācijas autoražotāju, kura automobiļu rindās ir trīs godalgoti modeļi: ar šo augstākās drošības novērtējumu iepriekš jau ir apbalvoti Audi A4 un Audi A6.



IIHS regulāri veic visu veidu pasažieru transportlīdzekļu sadursmju testus Savienoto Valstu apdrošināšanas nozares uzdevumā. Šiem rezultātiem rūpīgi seko līdzi automobiļu speciālisti un pircēji gan ASV, gan citur pasaulē.
 
Audi A3 ir uzrādījis lieliskus drošības rādītājus priekšējās, aizmugurējās un sānu sadursmes testā. Testi Audi A3 automobilim, tāpat kā pirms tam Audi A4 un Audi A6, tika veikti ASV. Īpaši nozīmīgs posms IIHS sadursmju testu sērijā ir sānu trieciena tests. Šajā testā transportlīdzekļiem no sāniem ar ātrumu 31 jūdze stundā (50 km/h) uztriecas virsū kustīga barjera. Barjeras forma ir izveidota līdzīgi pick-up vai SUV automobiļa frontālajai daļai. Pēc tam tiek novērtēta automobiļa strukturālā deformācija, kā arī kinemātiskās un biomehāniskās slodzes, kam tiktu pakļauti pasažieri. Pateicoties automobiļa izturīgajai virsbūvei un konstrukcijai, kā arī sānu aizsardzībai ar gaisa drošības spilveniem galvai, mērījumos tika konstatētas ārkārtīgi mazas slodzes.
 
IIHS izvērtē arī kakla traumu risku aizmugurējās sadursmēs. Sēdekļa konstrukcija, kā arī galvu ierobežojošie atbalsti ļāva Audi šajā disciplīnā iegūt augstākās atzīmes. Šo vērtējumu pozitīvi ietekmēja arī elektroniskās stabilizācijas programmas (ESP) iekļaušana Audi A3 standarta komplektācijā.
 
Visi komentāri
 
247568. viesis 21.novembris 2007 20:25
0 0 Atbildēt

Kas tie par testiem, maz testētu mašīnu, pārsvarā amerikā nopērkamu. Ko mums tas dod?

247573. viesis 21.novembris 2007 23:22
0 0 Atbildēt

Parasti,ja runa ir par USA,tad tiek minēti NHTSA(National Highway Traffic Safety Association) testi.Tas nu tā,bet,protams,ka mums te ir EuroNCAP testi tuvāki www.euroncap.com/tests/audi_a3_2003/176.aspx .Te IIHS www.iihs.org/ratings/ratin...es.aspx?id=554 .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti