No 1.decembra Rīgā kravu transporta organizācijas izmaiņas 7

 
29.novembris 2007 10:12

Satiksmes plūsmas atvieglošanai darba dienu sastrēgumstundu laikā no 1. decembra Rīgas pilsētā stāsies spēkā kravu transporta ar pilnu masu virs 5 t satiksmes organizācijas izmaiņas.

Pār vairākiem tiltiem, pārvadiem un ielām, kas ved uz tiem, kravu transporta satiksme ar pilnu masu virs 5t darba dienās tiks atļauta tikai ārpus sastrēgumstundu laika.

Sakarā ar nepieciešamību atvieglot transportlīdzekļu plūsmu pilsētas maģistrālajās ielās un uz tiltiem ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums. Rīkojumā noteikts, ka no 1.decembra tiks slēgta kravas transportlīdzekļu (ar pilnu masu virs 5 tonnām) satiksme darba dienās no plkst. 7.00 līdz plkst. 10.00 un no plkst. 16.00 līdz plkst. 19.00:

• uz Salu tilta abos virzienos;
• uz Akmens tilta abos virzienos;
• Krasta ielas posmā no Slāvu ielas līdz 13.Janvāra ielai;
• 11.Novembra krastmalā;
• Eksporta ielas posmā no Muitas ielas līdz Rīgas pasažieru ostai;
• Mūkusalas ielas posmā no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Akmeņu ielai;
• Akmeņu ielas posmā no Mūkusalas ielas līdz Jelgavas ielai;
• Jelgavas ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Vienības gatvei;
• Vienības gatves posmā no Jelgavas ielas līdz Kārļa Ulmaņa gatvei;
• Valguma ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim;
• Uzvaras bulvāra posmā no Akmens tilta līdz Raņķa dambim;
• Raņķa dambī;
• Daugavgrīvas ielas posmā no Raņķa dambja līdz Lidoņu ielai;
• Maskavas ielas posmā no Prūšu ielas līdz Slāvu ielai;
• uz Slāvu satiksmes pārvada pār dzelzceļu abos virzienos;
• uz Augusta Deglava satiksmes pārvada pār dzelzceļu virzienā uz pilsētas centru;
• uz Zemitānu satiksmes pārvada pār dzelzceļu virzienā uz pilsētas centru.

Šīs kravu transporta satiksmes organizācijas izmaiņas ir viens no nepieciešamajiem īstermiņa risinājumiem straujās satiksmes intensitātes pieauguma radīto problēmu mazināšanai pār minētajiem tiltiem un pārvadiem. Paralēli tam tiek turpināts darbs pie kravas transporta satiksmes un preču piegādes optimizēšanas Rīgas pilsētā kopumā un ilgtermiņa risinājumu realizācijas.

Šobrīd Rīgas pilsēta strādā pie Dienvidu tilta un Austrumu maģistrāles izbūves, kas veidos pilsētas centra apbraucamo loku no Pārdaugavas līdz pat ostai un būstiksi atvieglos kravu transporta satiksmi.

Kravas transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumu shēmu skatīt šeit.
 
Visi komentāri
 
247988. viesis 29.novembris 2007 10:51
0 0 Atbildēt

biznesam viss šis protams nāks tikai par labu... omg.

Cerams ka bizness nepārorientēsies no viena lieas kravas auto uz piemēram diviem trim mikroautobusiem . Jo tad viss kļūs vēl jautrāk.

247991. viesis 29.novembris 2007 11:07
0 0 Atbildēt

A kur paliek Brīvības gatve. Pa to katru rītu gāžas iekšā simtiem smago. Varēja arī tur uzlikt ierobežojumus. Piemēram, Sākot ar satiksmes pārvadu uz Berģiem. Lai griež uz Jaunciemu.

247993. viesis 29.novembris 2007 11:09
0 0 Atbildēt

tirzaa nu ir...

tak salu tilts virzienaa NO centra bij atstaajams...

248033. viesis 29.novembris 2007 17:59
0 0 Atbildēt

sviests

248035. viesis 29.novembris 2007 18:10
0 0 Atbildēt

Kindzuli, laikam mums radniecīgas dvēseles :D Viens bizness, bet cietīs vairak jau preces gala pircējs, ne jau pārvadātājs uz sevi uzņemsies papildus izdevumus, bet piliks klāt papildus maksu transporta pakaplpojumiem, kas atsauksies uz preci un būs atkal klāt % inflācijai.

248077. viesis 30.novembris 2007 10:21
0 0 Atbildēt

A vissviestainākais, ka šorīt paziņi - vakaros ierobežojumi bū stikai no 1.marta :))

"... Respektējot ar kravas transporta pārvadājumiem saistīto uzņēmumu lūgumu, līdz 1. martam ir pagarināts pārejas laiks kravas transporta kustības ierobežojumu ieviešanai darba dienu vakaros.

Uzņēmēji Rīgas domes Satiksmes departamentam pauž sapratni par to, ka satiksmes intensitāte pēdējos gados Rīgā ir strauji pieaugusi, kas izraisījis nepieciešamību noteikt ierobežojumus kravas transporta kustībai darba dienu sastrēgumstundās. Taču pēc uzņēmēju lūguma ir noteikts ilgāks pārejas laiks, lai varētu pārskatīt piegādes maršrutus un veikt nepieciešamās darba organizācijas izmaiņas ierobežojumu ievērošanai.

Tāpēc ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka no 1.decembra tiks slēgta satiksme kravas transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 5 tonnām (izņemot operatīvos transportlīdzekļus, transportlīdzekļus ar oranžu (dzeltenu) bākuguni, kas tiek izmantoti specifiskiem uzdevumiem un trafarētus komunālo dienestu transportlīdzekļus) darba dienās no plkst. 7.00 līdz plkst. 10.00, bet no 2008. gada 1.marta – darba dienās no plkst. 7.00 līdz plkst. 10.00 un no plkst. 16.00 līdz plkst. 19.00: ..."

248229. viesis 3.decembris 2007 10:34
0 0 Atbildēt

Lai gan pēc vienas dienas grūti spriest, tomēr šorīt man ceļā Pļavnieki->Mūkusalas aplis pagāja ~15 min. ierasto 30-40 vietā :)

Pirms Slāvu apļa uz Lubānas ielas nebija NEVIENAS mašīnas - man vienkārši žoklis atkārās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti