Varēs ātrāk pārdot dzērājšoferu automašīnas 2

 
5.decembris 2007 10:40

Ministru Kabinets vakar, 4.decembrī, atbalstīja Iekšlietu ministrijas izstrādātos grozījumus MK noteikumos, kuru mērķis ir veicināt iereibušiem autovadītājiem izņemto transportlīdzekļu apriti un samazināt valsts aģentūrā Materiālās rezerves glabājamo transportlīdzekļu skaitu.

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 11.jūlija noteikumos Nr.580 Noteikumi par rīcību ar administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem dos izņemtā transportlīdzekļa īpašniekam tiesības rakstiski atteikties no sava transportlīdzekļa. Līdz ar to viņam nebūs jāsedz izdevumi par transportlīdzekļa uzglabāšanu laikā pēc atteikuma saņemšanas, bet VA Materiālās rezerves būs iespēja transportlīdzekli nekavējoties nodot realizācijai, no gūtajiem ienākumiem sedzot glabāšanas izdevumus.

Tāpat grozījumos iecerēts vienkāršot transportlīdzekļu atgūšanas kārtību. Līdz šim transportlīdzekli varēja atgūt tikai īpašnieks vai īpašnieka pilnvarota persona. Taču praksē bieži veidojās situācijas, ka īpašnieks par transportlīdzekļa atrašanos VA Materiālās rezerves uzzināja tikai pēc mēneša, saņemot aģentūras paziņojumu, vai arī īpašnieks ilgstoši atrodas ārzemēs, un tāpēc viņam nav iespējams ne pašam izņemt savu transportlīdzekli, ne arī pilnvarot kādu personu to darīt viņa vietā. Rezultātā transportlīdzekļu glabāšanas izmaksas bieži vien pārsniedza transportlīdzekļu vērtību, un īpašniekiem nebija izdevīgi tos atgūt.

Tāpēc transportlīdzekļu atgūšanu iecerēts vienkāršot, paredzot, ka tos VA Materiālās rezerves varēs saņemt persona, kas uzrādīs transportlīdzekļa tehnisko pasi un apliecinājumus par piespriestā soda un glabāšanas izdevumu nomaksu.

Iecerēts arī dot valsts aģentūrai Materiālās rezerves tiesības pieņemt lēmumu par to izdevumu piedziņu no izņemtās mantas īpašnieka, kas aģentūrai radušies sakarā ar transportlīdzekļu glabāšanu. Tas nozīmē, ka aģentūra varēs tieši vērsties pie tiesu izpildītājiem parādu piedziņai. Līdz šim izdevumi aģentūrai bija jāpiedzen civiltiesiskā kārtībā, vēršoties tiesā.

Grozījumi paredz veikt arī citus precizējumus, kuru mērķis ir optimizēt un padarīt efektīvāku lēmumu pieņemšanu un rīcību saistībā ar iereibušiem autovadītājiem izņemtajiem transportlīdzekļiem.

Iereibušiem autovadītājiem izņemto transportlīdzekļu glabāšanas funkciju VA Materiālās rezerves veic kopš 2006.gada 1.janvāra.
 
Visi komentāri
 
248426. viesis 6.decembris 2007 9:59
0 0 Atbildēt

nevis izņemto bet konfiscēto vai atsavināto. ka pašus neizņem, trīsziemnieki mārrutka :)

248490. viesis 6.decembris 2007 15:57
0 0 Atbildēt

kurš zin: kur un kad tie lūžņi tiek pārdoti?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti