«Bīstamākie» pagasti saņem jakas ar atstarotājiem 8

 
5.decembris 2007 10:52

Kampaņas „Par gaišāku nākotni” ietvaros Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Rīgas Samariešu apvienība (RSA) satiksmes drošības jomā bīstamāko Latvijas pagastu iedzīvotājiem dāvina siltās jakas ar atstarotājiem.

Jakas saņēmuši Limbažu, Kuldīgas, Valkas, Preiļu, Rēzeknes, Ainažu un Rīgas rajonu iedzīvotāji.

Kā viens no bīstamākajiem pagastiem Rīgas apkārtnē ir Olaines pagasts. No 2004. gada uz Rīgas – Jelgavas šosejas pagasta teritorijā ir gājuši bojā 32 gājēji, bet ievainoti – 16 gājēji. 85% traģēdiju ir notikušas tumsā vai krēslā. Olaines pagasta mazturīgie iedzīvotāji saņēma 12 siltās jakas ar atstarotājiem.

Sākot kampaņu, tās organizētāji lūdza pašvaldību sociālajiem dienestiem apzināt tos iedzīvotājus, kuriem jakas ir visvairāk nepieciešamas. Līdz šim uz aicinājumu atsaucās 20 pašvaldības. Jakas tiek lūgtas mazturīgajiem iedzīvotājiem, kuri regulāri iet vai brauc ar velosipēdu pa ceļiem, kur ir intensīva satiksme, kā arī invalīdiem un vientuļiem pensionāriem.



Novembra beigās un decembra sākumā Latvijā izdalītas 200 jakas un atstarojošās vestes. Bet ar to šīs aktivitātes nebeigsies. Arī turpmāk Samariešu apvienība aicina pašvaldību sociālos dienestus sūtīt informāciju par tiem cilvēkiem, kuriem ir nepieciešama silta un droša jaka. Informāciju turpinās saņemt un apkopot Rīgas Samariešu apvienība (e-pasts rsa@rsa.lv).

Cilvēku stāsti:
•    Jaka tiek lūgta kādam Rumbas pagasta iedzīvotājam, kurš dzīvo dziļi laukos, katru dienu ar velosipēdu brauc uz darbu Kuldīgā. Ģimenē ir trīs bērni un tai ir piemērots trūcīgas ģimenes statuss.
•    Silta jaka ar atstarotājiem ļoti noder kādai Vidrižu pagasta iedzīvotājai, kura viena audzina divus bērnus, strādā Igates pilī par istabeni. Ģimenei ir piemērots maznodrošinātās statuss.
•    Par siltu jaku priecājas Olaines pagasta iedzīvotājs, kam līdz autobusam katru dienu ir jāmēro 3 km gar  Rīgas – Jelgavas šosejas malu, kur rīta tumšajās stundās ir ļoti intensīva satiksme.


Gada tumšākajos mēnešos gandrīz katru dienu uz ceļiem iet bojā kāds gājējs.
Traģēdiju iemesli ir trīs:
•    autovadītājs nav pamanījis gājēju bez atstarotāja,
•    autovadītājs diennakts tumšajā laikā ir braucis par ātru un nav paguvis nobremzēt,
•    gājējs pārvietojies nepareizi – pa nepareizo ceļa pusi.

Novembra sākumā CSDD sadarbībā ar Valsts policiju, Iekšlietu un Satiksmes ministrijām uzsāka kampaņu „Par gaišāku nākotni”. Šogad ar jaunām sabiedrības uzrunāšanas metodēm tika pievērsta sabiedrības  uzmanība gājēju drošībai. Galvenā mērķauditorija  - autovadītāji, kuriem diennakts tumšajā laikā ir jābrauc tā, lai viņi laikus varētu pamanīt tumšos lielceļu gājējus.
 
Visi komentāri
 
248372. viesis 5.decembris 2007 11:00
0 0 Atbildēt

man jau dikti liekas, ka uz katru pasvaldiibu vareetu aizvest kaut vai veselu pashizgaazeeja kravu ar atstarotaajiem- tik un taa tas nepaliidzees.

ja cilveeki dikti gribeetu dziivot tad nolauztu celjmalas mietinju ar atstarotaaju un iekaartu kaklaa un ar taadu staigaatu.

mees beerniibaa no celja ziimeem skubinaajaam nost atstarojosho materiaalu un velosipeediem lipinaajam- spiideeja kaa egliiites.

248378. viesis 5.decembris 2007 12:18
0 0 Atbildēt

Labi, ka kāds domā par cilvēku labklājību un drošību ceļos.

1a04

248385. viesis 5.decembris 2007 13:00
0 0 Atbildēt

Šī kampaņa ir ļoti laba, jo ar tās mērķi būs mazāk bojā gājušo gājēju, bet diezvai katrs to apzinās un gribēs nēsāt atstarotāju. Arī statistikas dati ļauj spriest ka šai kampaņai ir liela nozīme, jo gājēju bojā gājušo skaits salīdzinājumā ar pagājušo gadu jau ir samazinājies.

248399. viesis 5.decembris 2007 14:36
0 0 Atbildēt

viss ir pareizi un apsveicami. Tikai vai nebūs kā kādreiz - saņem veči darba kombinzonu, bet to nēsā pa māju :) uz darbu tā arī turpina iet vecā vamzī. Bojāgājējiem vienkārši ir jāsaprot, ka viņus ne sūda tumsā neredz, un tikai tad kaut kas mainīsies.

248409. viesis 5.decembris 2007 17:13
0 0 Atbildēt

Gribētos redzēt, kā tas bīstamākais pagasts saņem vestes.

Kāds izskatās bīstamākais pagasts?????

Izklausās vareni "gudri"!

248424. viesis 6.decembris 2007 9:28
0 0 Atbildēt

Bīstamos pagastos visas am jāaprīko ar ķengursitamajiem, lai triecot nost bojāgājējus mašīnas nenosrāpē. Kas ir lohs, un bez atstarotāja staigā, tas arī staigās, un lohiem nav ko vairoties.

248485. viesis 6.decembris 2007 15:01
0 0 Atbildēt

Kurš sevi cienošs lauku patsans vai kruta lauku beibe karinās kaklā kautkadu atstarotāju. Tas takš bojā indivīda stilu. Nerunajot par jaku.

248592. viesis 8.decembris 2007 9:51
0 0 Atbildēt

jocīgi gan - 200jakkas

ja atstarojošoo lenti pērk vairuma - 200m ruļļos, metrs maksā no 30 lidz 50 santīmiem. Izdali kilometru uz to s///a pagastu un pēc nedēļas CP uz ceļiem un visus pendžas drāž par atstarotāja nelikšanu par Ls50. Un lietos!!!!! Igūto naudu izmanto lenšu pirkšnaai - viens nostrāpēts pendža - 100 metri lentas. pusgada laikā visi apgādati, sākas peļna!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti