Šoferi Terehovā un Grebņevā tiks nodrošināti ar WiFi 6

 
2.janvāris 2008 16:07

Lai nodrošinātu ar interneta pieeju šoferus, kas gaida savu kārtu Latvijas - Krievijas robežas šķērsošanai, „LATNET Serviss” saskaņā ar starptautisku bezvadu interneta pakalpojumu sniedzēja „AWA Baltic” pasūtījumu uzstādīs ap 10 Wi-Fi bezvadu interneta pieslēguma punktus pie Terehovas.

Tādējādi ar internetu tiks nodrošināts vairāk nekā 20 km garš ceļa posms pierobežā.  Jau šobrīd „LATNET Serviss” ir uzstādījis pirmos bezvadu interneta pieslēguma punktus. Plānots, ka pēc Terehovas tālāk šādi pieslēguma punkti tiks izveidoti arī Grebņevā.

Vladislavs Gurmans, „LATNET Serviss” Pārdošanas daļas vadītājs: „No šī projekta lielākie ieguvēji būs kravu automašīnu šoferi, kam ne tikai stundām, bet pat dienām jāatrodas pierobežā, gaidot savu kārtu robežas šķērsošanai. Pateicoties bezvadu tehnoloģijām, turpmāk viņiem būs iespēja dīkstāves laikā izmantot ātrgaitas internetu un tā piedāvātās iespējas.”

Unikalitātes ziņā līdz šim līdzīgs projekts Latvijā vēl nav realizēts
No robežas tālākais punkts atradīsies apmēram 20 km attālumā. Vienas uzstādītās iekārtas darbības rādiuss svārstīsies no 100 – 500m, dažkārt pat līdz vienam kilometram.

V.Gurmans: „No tehniskā viedokļa šis projekts ir pietiekami unikāls, turklāt, pateicoties atrašanās vietai, arī izaicinājums ikvienam interneta risinājumu nodrošinātājam, tai skaitā arī mums. Pierobeža infrastruktūras un komunikāciju ziņā ir ļoti neattīstīta, tāpēc jo īpaši sarežģīti šādā vietā ir izveidot maģistrālos savienojumus un nodrošināt lielas jaudas internetu pieslēguma punktiem. Jāmin, ka interneta ātrums gala lietotājiem šeit sasniegs 54 Mbit, kas nodrošina daudz ātrāku un kvalitatīvāku datu plūsmu nekā, piemēram, to piedāvā GPRS.”

Pieslēgties bezvadu internetam varēs ikviens, kura rīcībā būs dators un AWA Wi-Fi priekšapmaksas karte. Savukārt regulārai interneta lietošanai pastāvīgo pieslēgumu pierobežas iedzīvotājiem vai juridiskajām personām var nodrošināt „LATNET Serviss”.

Projekta ietvaros „LATNET Serviss” izveidojis maģistrālos savienojumus Wi – Fi pieslēguma punktiem (HOTspot), uzstāda 10 pieslēguma iekārtas un ieregulē tās, kā arī nodrošina interneta datu plūsmu un pilna servisa apkalpošanu.

V.Gurmans: „Jāmin, ka „LATNET Serviss” arī agrāk realizējis inženiertehniskajā ziņā  augstas sarežģītības projektus, izveidojot maģistrālos savienojumus uz daudzām attālām Latvijas pilsētām, ciematiem un lauku reģioniem. Šajā jomā LATNET ir viens no pieredzes bagātākajiem uzņēmumiem Latvijā. Šis projekts ir jauns izaicinājums LATNET profesionalitātei un spējām.”

Projekta iniciators – viens no lielākajiem pasaulē Wi-Fi operatoriem

Projekta iniciators ir Spānijas uzņēmums „AWA”, kas ir viens no lielākajiem Wi-Fi operatoriem pasaulē. Daudzās starptautiskajās lidostās var lietot bezvadu  internetu izmantojot uzņēmuma priekšapmaksas kartes.

„AWA” ir liela pieredze bezvadu interneta izveidošanā un nodrošināšanā gala patērētājiem infrastruktūras un komunikāciju ziņā nepieejamās vietās, piemēram, kalnu ciematos, klinšainos apvidos. Uzņēmums realizējis apjomīgus augtas sarežģītības bezvadu sakaru projektus ne tikai Spānijā, bet arī Meksikā, Brazīlijā, Krievijā, Kanādā un citviet pasaulē.

Baltijā uzņēmums ir izveidojis pārstāvniecību „AWA Baltic”, kuras mērķis ir piecu gadu laikā šajā reģionā izveidot 7000 līdzīgu Wi-Fi pieslēguma punktus.

V.Gurmans: „Jāmin, ka pierobežas internetifikācija ir pirmais šīs starptautiskās kompānijas apjomīgais projekts Baltijā. Kā atzīst kompānijas pārstāvji, sarežģītības dēļ šo projektu viņi uzskata par lielu izaicinājumu, kas vairos kompānijas pieredzi un reputāciju.”
 
 
Visi komentāri
 
249869. viesis 2.janvāris 2008 20:11
0 0 Atbildēt

SORTIR IM POSTAVTE! 1 TUALET NA KILOMETR ZATO S INTERNETOM!

249874. viesis 3.janvāris 2008 1:35
0 0 Atbildēt

Man tāds jautājums. Fūrēs ir iespējas uzlādēt Portatīvos kompjus?? ja nav tad, kkāda velna pēc tas vajadzīgs???

ja ir tad, nu samērā laba ideja.

249875. viesis 3.janvāris 2008 6:57
0 0 Atbildēt

Ir tada lieta ka ladetajs viesi 249874,kur4 parveido stravas daudzumu,sledz kautvai slauk4anas aparatu!!!!!!!!!!!:):) Lietuvie4u autovaditaji vismaz vares sezot satiksmes strjoma turpinat zagt naudu no kreditkartem,vismaz atkompenses savu laiku rublju vienibas..............:)

249878. viesis 3.janvāris 2008 9:55
0 0 Atbildēt

Simsts gadu vajadzīgs,tas maksas nets.Latvija,kā parassti izceļas ar savu stulbumu.LT/Pl robežā,leiši pa velti dod netu terminālā,Poļi ar dažoās lielās fūru stāvvietās dod netu pa velti.Latnets to netu var iebāzt sev vienā vietā.

Fh1

249913. viesis 3.janvāris 2008 17:24
0 0 Atbildēt

Nuja, laikam jau raita satiksme pār robežu nevienam nav izdevīga, nafig uzlabot caurlaides spēju, labāk attīstīsim stāvēšanu un piesaistīsim daudz dažādus pakalpojumus, citādi visi tikai brauks pāri robežai un naudu neviena kabatā neatstās.

Un par to pieslēgumu ātrumu pat zirgam jāsmejas, gala lietotājam 54Mbit/s??? Tad jau visi, kam mājās ienāk kabelis, var teikt, ka viņiem ir 100Mbit/s vai pat 1Gbit/s Internets, tas nekas, ka tikai līdz pirmajam rūterim :) Gan jau nav vairāk par 2Mbit/s kopējais kanāls uz visu reģionu, kurš pie tam sliktos laika apstākļos pieklibo. Nu tas tā, informācijas nav, tikai spriedelēju :)

249982. viesis 6.janvāris 2008 11:06
0 0 Atbildēt

tā jau domāju, ka kautkur ir jābūt noslēptai "fiškai"...

atradu frāzi "priekšapmaksas karte" un viss nostājās savās vietās :D:D:D

šoferiem tas :kvalitatīvais: internets tur nauhj nav vajadzīgs par maksu...

vairākās pasaules lidostās ir viņu maksas internets :D:D:D

tak aizbrauciet uz tallinas lidostu pieredzes apmaiņā.... tur bezvadu nets ir uz šaru...

kuļi tur vaidzīgs kaukāds gigaprojekts lai tos pāris kilometrus kabeļa ieraktu???? vai vispār nafig kabelis... pa gaisu var palaist to pornoplūsmu... ko gan citu tur tie šoferīši brauzēs...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti