«Bensons Honda Racing» – jauni auto un ekipāžas! 5

 
28.janvāris 2008 14:15

Sagaidot 2008. gada valsts rallija čempionātu un aizsākot savu sesto sezonu Latvijas rallijā, „Bensons Honda Racing” komanda ir veikusi būtiskas izmaiņas gan tehniskajā, gan sportistu sastāva ziņā.

Šogad komandu pārstāvēs divi Latvijā spēcīgākie vientilta piedziņas automašīnu piloti Artis Štrauss un Dans Leščs, kuru rīcībā būs jaunākās paaudzes „Honda Civic TypeR” automašīnas.



„Bensons Honda Racing” komandas „Honda Civic TypeR” automašīnas atbilst N3 un FIA jaunizveidotās R3 klases tehniskajām prasībām, rallijam tās sagatavotas attiecīgi Somijā un Itālijā. Ar R3 klases automašīnu trasēs cīnīsies Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs, bet N3 klases auto būs liepājnieku, Dana Lešča un Jāņa Vīksnas ziņā.

„Jaunās R grupas ieviešana, ko 2007. gadā apstiprināja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA), ļāva mums mainīt komandas nostāju rallijā,” izmaiņas „Bensons Honda Racing” skaidro menedžeris Džo Labuckas. „Līdz ar to komandas galvenā uzmanība šosezon būs vērsta uz absolūto rallija vērtējumu, ko ļauj R3 klases automašīnas tehniskās iespējas.”

„Starpsezonas sarunās ar ekipāžām noskaidrojām, ka Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs ir vairāk ieinteresēti R3 klases automašīnā, bet Dans Leščs/Jānis Vīksna izteica vēlmi vismaz sezonas sākumā braukt ar N3 klases auto ar perspektīvu sezonas laikā arī to pārbūvēt R3 klasei,” skaidro Džo Labuckas. „Visticamāk, ka abas mašīnas tiks pieteiktas 2WD + klasē, un uz Talsu ralliju arī Dana rīcībā būs R3 grupas auto.”

R3 klases automašīnas būve tika uzticēta Itālijas motorsporta kompānijai „J.A.S. Motorsport”, kas jau 10 gadus sadarbojas ar „Honda” autosporta tehnikas sagatavošanā un apkalpošanā.

„Mūsu mērķis šogad noteikti saistās ar absolūto vērtējumu, jo jaunais „Honda Civic TypeR R3” ir jaudīga un spēcīga mašīna, ar lielām iespējam vēl progresēt,” saka Artis Štrauss. „Galvenais šogad būs izprast tehniku, tad varētu plānot par iekļūšanu labāko desmitniekā, kas nav nekas nereāls, bet vēl pēc gada – absolūtā vērtējuma sešiniekā.”

Gandarīts par iekļaušanos „Bensons Honda Racing” komandā ir arī divkārtējais Latvijas čempions Dans Leščs: „Tagad es redzu, kādai ir jābūt profesionālai komandai, – mans uzdevums tagad ir tikai braukt un sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus! Ar jauno auto tas nebūs grūti, jo mašīna ir moderna, ar labāku ritošo daļu un amortizāciju nekā iepriekšējās paaudzes „Honda Civic TypeR”, tāpēc sagaidu, ka varēšu pabraukt vēl ātrāk.”

2008. gada rallija sezona „Bensons Honda Racing” komandai tāpat kā visiem LMT Latvijas rallija čempionāta dalībniekiem sāksies gandrīz mēnesi vēlāk nekā plānots – 16. februārī ar ralliju „Sarma”, jo nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ no 26. janvāra uz 23. februāri tika pārcelts čempionāta izbraukuma posms, „Lukoil Winter Rally” Lietuvā.
 
Visi komentāri
 
251029. viesis 28.janvāris 2008 14:48
0 0 Atbildēt

Veiksmi Artim! R3 klase ir tiešām ātrs auto, tā kā jāparāda zobi IX evo un N14 Subim! :)

251037. viesis 28.janvāris 2008 22:04
0 0 Atbildēt

Raimīt, es turu īkšķus!!!!

251038. viesis 28.janvāris 2008 22:33
0 0 Atbildēt

vai ar šitiem bubļikiem vispār var pabraukt rallijā? Kādi ir šo rallija auto parametri?

251040. viesis 29.janvāris 2008 9:23
0 0 Atbildēt
251042. viesis 29.janvāris 2008 10:11
0 0 Atbildēt

Štrauss jau ir reāls lidotājs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti