Ženēvas auto izstādē Kia prezentē jaunos konceptauto

 
4.marts 2008 11:50

Ženēvas auto izstādē Kia prezentē jaunā konceptauto Kia SOUL trīs modeļus un dabai draudzīgas tehnoloģijas, kas tiks izmantotas Kia cee’d 2009. gada modeļos.

Trīs Kia SOUL konceptauto, ko Kia Motors Corporation šodien prezentēs 78. Salon de l’Automobiles, atklāj jaunu iespēju pasauli šī nākotnes auto īpašniekiem papildpiederumu, pielāgošanas un personificēšanas ziņā, uzsverot īpašu pieeju – Kia īpašnieks ir sirdī jauns, neraugoties uz gadu skaitu! Izstādē prezentēs arī divus eco_cee’d konceptauto, Kia pro_cee’d un uzlaboto mini auto Kia Picanto.



Jaunos konceptauto SOUL Diva, SOUL Burner un SOUL Searcher radījusi Kia Eiropas dizaina komanda Kia galvenā dizainera Pītera Šreijera vadībā. Šīs trijotnes piedāvātos risinājumus plānots īstenot arī jaunajā automašīnā, kura pirmizrādi piedzīvos Parīzes Auto izstādē šī gada septembrī.

„Visi jaunie Kia modeļi ir paredzēti cilvēkiem, kas sirdī jūtas jauni, neatkarīgi no viņu patiesā gadu skaita. Tie izaicinās auto pašreizējo klasifikāciju un rosinās auto īpašnieku veidot gandrīz vai emocionālu saikni ar savu automašīnu, nodrošinot platformu radošām izpausmēm tā, lai katrs braucējs varētu auto pielāgot savai personībai,” atzīst Gregorijs Gulome, Kia Motors Europe galvenais dizaineris.

„Ženēvas auto šovam Kia dizaineru komanda ir radījusi vienlaikus trīs savstarpēji atšķirīgus modeļus, lai sniegtu ieskatu plašajā iespēju pasaulē. SOUL Diva, SOUL Burner un SOUL Searcher iecerēti kā trīs līdzvērtīgi komandas locekļi, kas kopīgi dodas baudīt pilsētas piedzīvojumus,” piebilst Gulome.

Kia SOUL Diva

Kia SOUL Diva radīts jaunai, modernai sievietei, kurai automašīnas stils ir tikpat nozīmīgs kā pašas āriene. Diva ir kā supermodele ar spožuma auru, nedaudz kliedzoša, bet rotaļīga un jautra.

Diva salonā paveras melnā, baltā un zelta harmonija ar ādas akcentiem un spožām detaļām, ko lieliski izgaismo panorāmas jumts. Lai tuvinātu auto salona dizainu stilīgas atpūtas telpas interjeram, mīkstie ādas imitācijas sēdekļi pašūti līdzīgi sofām. Pat paklājs, kas sedz salona grīdu, iederas kopējā tēlā un tā vien aicina noglāstīt.

Kia SOUL Burner

Kia SOUL Burner ir konceptauto trijotnes sliktais zēns – tetovēts un bravūrīgs pašpuika – no ārienes drūmi melns ar spilgti sarkaniem akcentiem. Spoži melns pūķis rotājas uz motora pārsega satīna melnā krāsojuma... Otrs pūķis rotā aizmugures un sānu logu atdalošo arku.

Priekšējais buferis ir aprīkots ar “L” formas dienasgaismas diožu lukturiem. Aizmugures bufera pašās malās iestrādāti divi stilizēti izpūtēji. Kia SOUL Burner iekšienē atrodami četri sporta sēdekļi un salona apdare divos toņos – lejasdaļā piesātināti melns un augšdaļā sulīgi sārts.

Kia SOUL Searcher

Kia SOUL Searcher ir kā miera osta pilsētas džungļos – komforta zona uz četriem riteņiem. Sabalansējot Korejas dvesmu un austrumniecisko garu, Kia Soul Searcher sniedz iekšēju mieru un patvērumu tās vadītājam. Izceļoties ar nepiespiestu pārliecību, pieklusinātiem toņiem un maigām tekstūrām, ceļš zem riteņiem šajā auto kļūst nemanāms.

Senlaicīga ādas apdare rotā Kia SOUL Searcher motora pārsegu, salokāmo jumtu un bagāžas nodalījuma durvju paneli, kā arī priekšējo paneli, durvju paneļus un stūres ratu. Auto iekšienē ar pelēcīgi bēšu filcu apvilktā grīda un sēdekļi rada komfortablu māju sajūtu, pasargājot no ārpasaules trokšņiem.

Videi draudzīgas tehnoloģijas iecerētas 2009. gada Kia cee`d modeļos

Ženēvas izstādē Kia prezentēs arī divus videi draudzīgus koncepta auto. Ar nosaukumu eco_cee`d šie koncepta auto attīstīti uz Kia pro_cee’d (pirmoreiz demonstrēti Frankfurtes auto šovā pērn), kā arī plaši pazīstamā un iecienītā cee`d piecdurvju hečbeka bāzes.

Ar eco_cee’d modeļiem Kia plāno sasniegt vēl ekonomiskāku degvielas patēriņu un mazāku CO2 izmešu daudzumu, joprojām piedāvājot pietiekami jaudas piedzīvojumu pilnam braucienam. Kia Motors ir jau apstiprinājuši, ka daudzas no tehnoloģijām, kas raksturīgas eco_cee’d koncepta auto, tiks izmantotas visos cee’d saimes modeļos, kas tirdzniecībā nonāks, sākot no 2008. gada decembra.

“Straujā pāreja no videi draudzīgā eco_cee’d pielietoto tehnoloģiju izmantošanas cee’d ražošanas versijām, demonstrē Kia mērķtiecīgos plānus, “ ar sajūsmu atzīst Pols Viliss (Paul Willis), Kia Motors Europe izpilddirektors. “Mūsu jaunā ‘eco’ līnija ir Kia ieguldījums videi draudzīgu ražošanas modeļu izveidē, neliedzot vadītājam baudīt braukšanas prieku.”

Eco_cee’d iespaidīgie rādītāji – degvielas ekonomija un zemais CO2 izmešu apjoms – ir sasniegti pateicoties vairākām nelielām, taču nozīmīgām modifikācijām. Degvielas patēriņš ir uzlabots un šobrīd sasniedzis 3.9 litrus uz 100 km. CO2 emisijas izmeši ir samazināti līdz 104 g/km pro_cee’d modelim (kas ir par 17 % mazāks, nekā līdz šim), un 106 g/km cee`d piecdurvju versijai.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti