Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds uzvar ziemas rallijā Krievijā 4

 
13.marts 2008 12:34

SEB Unilīzinga rallija komandas vadošā ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds ar uzvaru atgriezušies no Krievijas, kur piedalījās rallijā "Svetogorsk", kas izrādījās īstas ziemas sacīkstes.

Rallijs Svetogorsk bija Krievijas kausa izcīņas 4.posms un paralēli arī Ziemeļrietumu federālā apgabala rallija čempionāta 2.posms. Trase bija izlikta 150 kilometrus uz ziemeļiem no Sanktpēterburgas, pie Somijas robežas, kas solīja ļoti interesantus un sarežģītus ceļus. Sacensību noslēdzošais šova ātrumposms notika paralēlajā trasē TehnoRing, 20 km no Sanktpēterburgas. Turklāt tā kā 10.marts Krievijā bija oficiāla brīvdiena, šova ātrumposms notika mums neierastā dienā – pirmdienā.



„Startēt šajās sacensībās mūs uzaicināja Aleksandrs Gorelovs, un mēs nenožēlojam, ka piekritām, noteikti bija vērts aizbraukt,” saka Jānis Vorobjovs. „Ceļi tur ir ļoti interesanti un sarežģīti, tādus Latvijā neesam redzējuši. Rallija vidējais ātrums – 90 km/h – par ko tādu Latvijā un Baltijā esam aizmirsuši. Kopumā sakot – tur viss bija pa īstam!”

Lai arī Krievijas kausa izcīņa ir zemāka līmeņa sacensības par valsts čempionātu, konkurence tajā ir spēcīga, un par uzvaru arī Jānim Vorobjovam un Guntim Ervaldam bija jāpacīnās – pēc pirmā apļa viņi bija tikai trešie, no līdera atpaliekot 24 sekundes.

„Naktī pirms rallija sniga un mēs kļūdījāmies ar riepu izvēli, domājām, ka mežā būs vairāk sniega, bet tā nebija, un zaudējām līderim gandrīz pusminūti,” stāsta ekipāžas stūrmanis Guntis Ervalds. „To visu sākām labot otrajā aplī, kāpinot tempu un tuvojoties konkurentiem.”

Piektajā ātrumposmā latviešu uzdoto tempu neizturēja līderis Vjačeslavs Prohorovs, sestajā kļūdījās arī Dmitrijs Korsakovs, no kura Jāni Vorobjovu šķīra divas sekundes, un tā mūsējie nokļuva rallija vadībā, esot pirmie arī ROLF kausa izcīņā, kas ir Mitsubishi dīleru Krievijā organizēta ieskaite Krievijas kausa un čempionāta ietvaros.

„Runājot par konkurentiem, salīdzināt ar Latviju īsti nevar, jo Krievijas kausa izcīņā līmenis nav tik augsts kā mūsu čempionātā, bet ir augstāks nekā mūsu minirallijā,” turpina Guntis Ervalds, „sporta tehnika ir ļoti augstā līmenī.”

Vērtējot sacensību organizāciju, Latvijas čempioni uzsvēta labvēlīgo attieksmi pret viesiem un to, ka acīmredzami Krievija gatavojas nākamgad uzņem pasaules rallija čempionātu - par to liecina gan trase, gan rīkotāju darbs. Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds pirms Latvijas rallija vasaras sezonas sākuma apsver iespēju piedalīties vēl kādās sacensībās Krievijā.
 
Visi komentāri
 
254301. viesis 13.marts 2008 20:40
0 0 Atbildēt

Apsveicu!

Vismaz kādiem ir sanācis ZIEMU izbraukt! :)

254308. viesis 13.marts 2008 21:42
0 0 Atbildēt

Baigais jaunums, rallijs finišēja jau pirmdien!

254368. viesis 14.marts 2008 15:47
0 0 Atbildēt

Super, TAS ir līmenis!

254397. viesis 15.marts 2008 12:24
0 0 Atbildēt

Nu ta beidzot kaukas labs shitajaa drankjiigajaa gadaa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti