Drošas braukšanas apmācību programma motobraucējiem

 
25.aprīlis 2008 10:04

„Drošas Braukšanas Skola” (DBS) sadarbībā ar SIA „Motofavorīts” izveidojusi praktisku drošas braukšanas apmācību programmu motobraucējiem. Programmas ietvaros profesionāli un pieredzējuši DBS instruktori sniegs praktiskus padomus, kā izvairīties no bīstamiem gadījumiem uz ceļa, kā arī skaidros drošākos rīcību modeļus dažādās avārijas situācijās.



Īpaša uzmanība tiks pievērsta motobraukšanai kopējā satiksmes plūsmā, kā arī drošas trajektorijas izvēlei. Drošā vidē – poligonā tiks provocētas ekstremālas situācijas, lai programmas dalībniekus mācītu ātri reaģēt un pareizi rīkoties šādos gadījumos.

CSDD statistikas dati liecina, ka pērn bojā gājuši 10 motociklisti, 4 mopēdisti un 3 kvadraciklu vadītāji, t.i., gandrīz 10 % no visiem bojā gājušajiem ceļu satiksmē. Vairums negadījumu, kuros iesaistīti motobraucēji, notiek gada siltākajā laikā – no maija līdz septembrim.

„DBS mērķis ir uzlabot satiksmes drošību Latvijā. Transportlīdzekļu vadītāji, kas pārvietojas uz divu riteņu braucamrīkiem, ir īpaši apdraudēti, tādēļ nolēmām veidot drošas motobraukšanas programmu. DBS instruktori ir mācījušies Eiropas labākajās drošas braukšanas skolās, profesionāļu padomi būtiski uzlabos apmācāmo rīcībspēju, braucot ar moto transportlīdzekļiem,” skaidro DBS apmācību direktors Artūrs Priednieks.



Programmas pamatā ir Somijā izstrādāta metodika, kas tiek izmantota, apmācot somu policijas motociklistu vienības. Teorijas nodarbībās tiks pārrunātas tipiskākās situācijas, kas rada draudus motobraucēju dzīvībai, drošas braukšanas pamatprincipi, redzes īpatnības, braucot ar motociklu, tiks analizēti dažādi avārijas gadījumi, īpašu uzmanību veltot braukšanas tehnikas jautājumiem.

Praktiskajās nodarbībās, kas notiks Drošas braukšanas poligonā 333, apmācību programmas dalībniekiem būs iespēja braukt ar DBS motocikliem vai ar savu personīgo moto transportu. Interesenti par drošu motobraukšanu varēs uzzināt arī 26. aprīlī moto sezonas atklāšanas pasākumā, kas notiks pie Arēnas Rīga.

„Mūs satrauc klientu drošība un prasme braukt ar motociklu. Kopā ar DBS vēlamies aktualizēt drošību motobraucēju vidū, cerot, ka mūsu klienti drošu motobraukšanu ieviesīs arī praksē,” stāsta Gatis Panavs SIA „Motofavorīts” valdes priekšsēdētājs.



Par DBS:

Drošas Braukšanas Skola darbojas kopš 2005. gada. Skolas galvenais darbības virziens ir drošas braukšanas apmācības un ar to saistīto risku samazināšana gan uzņēmumiem, gan jebkuram transportlīdzekļa vadītājam, kas vēlas uzlabot savas braukšanas prasmes. DBS sadarbības partneri ir ''Audi Centrs Rīga'', ''Hansa Līzings'', ''If Latvia'', ''Latvija Statoil'', ''Zebra'' un ''Pirelli'' oficiālais pārstāvis ''Latakko''. Sadarbojoties ar „Motofavorīts”, DBS maijā sāks drošas braukšanas apmācību motobraucējiem. Līdz šim DBS ir apmācījusi vairāk nekā 2 300 cilvēkus dažādās drošas braukšanas mācību programmās.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti