Ministri diskutē par transporta sistēmas attīstību ES

 
8.maijs 2008 10:24

Laikā no 5. līdz 6. maijam Brdo, Slovēnijā norisinājās Eiropas Savienības (ES) neformālā Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sanāksme, kurā apsprieda ilgtspējīgas transporta sistēmas perspektīvas.

Sanāksmes laikā ES valstu transporta ministri uzklausīja Eiropas Komisijas (EK) prezidenta un transporta komisāra Žaks Barro, Eiropas Parlamenta Transporta un tūrisma komitejas priekšsēdētaja Paolo Kosta u.c. ziņojumus. Sēdes dalībnieki apmainījās arī ar viedokļiem divās tematiskās sesijās: «Pan-Eiropas transporta tīkla līdzšinējā attīstība un pieejamie finansu instrumenti tīkla attīstības veicināšanai» un «Transporta sektors un ES 20/20/20 mērķi: transporta sektora ietekme uz vidi plašākā politiskas ietvarā – esošie un plānotie pasākumi transporta sektora ietekmes uz vidi samazināšanai».

Latvijas pozīciju sanāksmē pārstāvēja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers. Tikšanās pirmajā daļā ministrs uzsvēra nepieciešamību aktualizēt TEN-T programmas vadlīnijas, iekļaujot tajās TEN-T tīkla savienojumu attīstību ar kaimiņvalstīm, konkrēti, infrastruktūras attīstību Austrumu-Rietumu transporta koridorā, kas nodrošina kravu plūsmu starp ES un Krievijas/NVS valstu tirgiem caur Latvijas ostām.

Ministrs informēja, ka šogad Latvijā tiks īstenots pirmais publiskās-privātās partnerattiecības projekts transporta nozarē, lai uzbūvētu 30 km ātrgaitas ceļu. Savukārt, lai sakārtotu valsts autoceļu tīklu, līdz 2009. gadam plānots ieviest Eirovinjeti.

Sanāksmes otrajā daļā ministrs pauda atbalstu EK iniciatīvai ierobežot transporta ietekmi uz klimata pārmaiņām. A.Šlesers informēja, ka Latvijā ir plānots samazināt emisijas transporta nozarē, piebilstot, ka tam ir nepieciešamas investīcijas videi draudzīga, piemēram, dzelzceļa transporta attīstīšanai. Arī pārējās transporta jomās Latvija ir ieplānojusi pieņemt mērus emisiju samazināšanai, izsakot priekšlikumu rast kompromisu starp ekonomisko attīstību un vides aizsardzību.

ES Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas padomes sanāksmes mērķis ir diskutēt un informēt par situāciju transporta un komunikāciju nozari katrā no valstīm. Šāda veida sanāksmes tiek organizētas vidēji vienu reiz gadā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti