Jauno satiksmes dalībnieku forums rit pilnā sparā

 
9.maijs 2008 10:36

Līdz lielajām Latvijas sacensībām 6. un 7. jūnijā atlicis mazāk par mēnesi. Vairāk nekā pusē no Latvijas rajoniem sacensības jau pagājušas un uzvarētāji noskaidroti.

Lielu prieku rada fakts, ka bērni un viņu skolotāji šogad ir īpaši sarosījušies, jo līdz šim sacensībās kopā piedalījušies jau aptuveni 600 jaunie satiksmes dalībnieki. Īpaši jāatzīmē Kuldīgas, kā arī Saldus, Jelgavas un Liepājas rajoni par aktīvo dalību. Tā kā foruma galvenais mērķis ir jaunie velosipēdisti, kas ļoti labi prot braukt ar velosipēdu un pārzina ceļu satiksmes noteikumus, liels paldies gan bērniem, gan viņu skolotājiem par aizrautību, interesi un ieguldīto darbu. 

Runā, ka tie, kas kaut reizi piedalījušos Jauno satiksmes dalībnieku foruma gala sacīkstēs „Ronīšos”, vēlas to darīt atkal un atkal pozitīvo emociju, pieredzes un iespējas pārstāvēt savu valsti Eiropā dēļ. Tādēļ aicinām visus bērnus, kas dzimuši laikā no 1996. gada līdz 1998. gadam veidot komandas (vienā komandā 3 zēni un 3 meitenes), aizpildīt pieteikuma anketu CSDD mājas lapā un piedalīties Jauno satiksmes dalībnieku foruma sacensībās. Vēl ir iespējams piedalīties sacensību atlikušajos posmos Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Ogres, Madonas, Jūrmalas, Jēkabpils, Daugavpils, Rēzeknes, Ludzas, Preiļu un Krāslavas rajonos. 

Lai dalība konkursā būtu veiksmīga, nepieciešamas iepriekšējas zināšanas un sagatavošanās. Bērniem jāprot veikli braukt ar velosipēdu, jāpārzina gan ceļu satiksmes noteikumi, gan jāmāk sniegt pirmo palīdzību cietušajam, kā arī jāzina sava braucamrīka uzbūve un, kā to kopt un remontēt. 

Mūsu lielākie atbalstītāji ir OKarte, kas rūpējas par balvām sacensību uzvarētājiem, LAMB, kas nodrošina iespēju labākajiem Latvijas skolēniem piedalīties Eiropas sacensībās Slovēnijā, kā arī OCTA, ar kuras līdzekļiem Jauno satiksmes dalībnieku forums tiek finansēts. 

Atgādinām, ka šogad, piedaloties CSDD rīkotājos konkursos, ir iespēja krāt punktus, lai kopvērtējumā kļūtu par Labāko CSDD satiksmes drošības skolu. Nedaudz vecākiem bērniem (7. līdz 9. klase) oktobrī būs iespēja piedalīties konkursā „Gribu būt mobils”. Skolām, kuru komandas piedalīsies abos konkursos, būs lielākas iespējas izcīnīt uzvaru. Bet labāko skolu skolotāji ziemas brīvlaikā dosies 6 dienu ceļojumā uz Vāciju. 
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti