Horeliks sāk otro sezonu Somijas čempionātā

 
10.maijs 2008 0:04

17. un 18. maijā Ahvenisto trasē Somijā, ar startiem šīs valsts čempionātā, Latvijas pieredzējušākais autošosejas braucējs Jānis Horeliks uzsāks savu vienpadsmito sezonu lielajā autosportā.



Šogad Horeliks jau otro sezonu pēc kārtas startēs Somijas autošosejas čempionātā salonmašīnu klasē Super Tourning. Pagājušajā gadā, debitējot šajā čempionātā, tika izcīnīta kopvērtējuma trešā vieta, ka arī izcīnītas vairākas pirmās vietas atsevišķos startos.

Šajā sezonā mērķis ir atkal cīnīties par godalgotām vietām un, iespējams, Somijas čempiona titulu. Somijas čempionāta dalībnieku sastāvā, starp pilotiem, kuri bija pieteikušies uz 15.aprīli, ir notikušas lielas izmaiņas. Tajā pagaidām nav redzami pagājušās sezonas uzvarētāji Pasi Lahtenmaki un Ari Laivola, tomēr tas nenozīmē, kad konkurence būtu kļuvusi vājaka. Ir parādījušies jauni braucēji un vēl spēcīgāka tehnika. Igaunis Urmas Kitsings ir iegādājies iepriekšējās sezonas WTCC automobili BMW 320si no Feliksa Porteiro, bet soms Mika Eskilenens, šādu pašu BMW auto ir ieguvis no spēcīga Zviedrijas STCC čempionāta Top3 komandas.

Līdz 15. aprīlim Somijas čempionāta pilnai sezonai bija pieteikušies deviņi braucēji – pa četriem no Somijas un Igaunijas, kā arī Horeliks, bet tas nav galīgais pilotu sastāvs. Sacensību organizatori sola, ka sezonas laikā Super Tourning klasē uz starta izies līdz piecpadsmit dalībniekiem.

Čempionātā šogad ir paredzēti seši posmi, no kuriem pieci notiks Somijā, bet viens Igaunijā, mums tuvajā Pērnavas trasē. Sacensību pirmais posms notiks 17. un 18. maijā Ahvenisto trasē pie Hāmeelinnas. Horeliks arī šogad startēs ar Super 2000 klases automobili Honda Civic Type-R.

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, kad automobilis tika iegādāts un jau bija sagatavots startiem, šogad auto sezonai tiek gatavots pašu komandas spēkiem, vien dzinēja regulēšanu uzticot Anglijas speciālistiem.

Sezonas noslēgumā, ņemot vērā finansiālās un tehniskās iespējas, Horelika plānos ietilpst arī starts FIA Eiropas kausa izcīņā, kura šogad notiks Zalcburgā un kurā divus iepriekšējos gadus Horeliks jau ir startējis, atiecīgi izcīnot trešo vietu Super Production klasē 2006. gadā un 14. vietu Super 2000 klasē 2007. gadā.

Papildus informāciju par Jāņa Horelika gaitām, kā arī Somijas čempionātu autošosejā var iegūt jaunajā JH Motorsport komandas mājas lapā www.jh-motorsport.lv, kā arī Somijas čempionāta oficiālajā mājas lapā www.rata-sm.fi.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti