Kustību Ulmaņa gatvē atjaunos pa divām joslām 3

 
12.maijs 2008 10:16

Kārļa Ulmaņa gatvē pie krustojuma ar Liepājas ielu sākušies avārijas stāvoklī esošā lietus ūdens kanalizācijas kolektora nomaiņas darbi. Remontdarbu zonā jau nedēļas sākumā līdzšinējās vienas braukšanas joslas vietā virzienā uz centru vieglo automobiļu satiksme tiks organizēta pa divām braukšanas joslām.

Remontdarbus veic SIA “Suis Rīga”. Plānots, ka kolektora nomaiņu pilnībā būs iespējams pabeigt līdz 23. jūnijam. Satiksmes noslogojuma mazināšanai kritiskajā posmā un transportlīdzekļu vadītāju un pasažieru drošībai līdz remontdarbu pabeigšanai kravu transporta satiksme tiks novirzīta pa apbraucamo ceļu. Automobiļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām jāizmanto maršruts, kas ved pa Upesgrīvas, Kantora un Ojāra Vācieša ielām. Pēc iedzīvotāju lūguma braukšanas ātrums Kantora ielas posmā, kur ved apbraucamais ceļš, ir samazināts līdz 30 km/h.

 „Lietus ūdens kanalizācijas kolektora posmu nomaiņai pirmajā braukšanas joslā nepieciešams izveidot divas būvbedres: vienu aptuveni 200 metrus pirms krustojuma ar Liepājas ielu un otru- pēc. Būvdarbu veicēji jau uzsākuši brauktuves paplašināšanas darbus, lai iepretim būvbedrei pirms krustojuma ar Liepājas ielu izveidotu pagaidu papildus asfaltētu braukšanas joslu.  Tas ļaus jau nākamās nedēļas sākumā autobraucēju ērtībām satiksmi pie remontdarbu zonas virzienā uz centru organizēt pa divām braukšanas joslām,” stāsta Rīgas domes Satiksmes departamenta Lietus ūdens kanalizācijas nodaļas būvinženieris Oļegs Vandiševs.

„Lai pēc iespējas īsākā laikā varētu remontdarbus pabeigt un satiksmi kritiskajā posmā atjaunot pilnībā, kolektora nomaiņas darbi gan posmā pirms, gan pēc krustojuma ar Liepājas ielu norisināsies vienlaikus,” norāda SIA „Suis Rīga” tehniskais direktors Vladimirs Šafirs.

Jau ziņojām, ka lietus ūdens kanalizācijas kolektora avārijas stāvokļa dēļ pakāpeniski sēdās asfaltbetona segums Kārļa Ulmaņa gatvē pirms un pēc krustojuma ar Liepājas ielu. Stipra lietus un intensīvas satiksmes apstākļos ielas deformācija varēja strauji progresēt. Tāpēc līdz nepieciešamo remontdarbu veikšanai kritiskie posmi tika nekavējoties norobežoti.

Lietus ūdens kanalizācijas kolektors Kārļa Ulmaņa gatvē ir izbūvēts padomju gados.
Tas atrodas 5 metru dziļumā zem ielas brauktuves, un tā diametrs ir 1 metrs un 20 centimetri. Lietus ūdens kanalizācijas sistēmas sakārtošanai līdz šim ir veikti esošā kolektora defektu remonti, taču kapitālais remonts tam nav veikts kopš tā izbūves.
 
Visi komentāri
 
256858. viesis 12.maijs 2008 14:43
0 0 Atbildēt

Interesanti kapec ierobezojumi tur staveja jau 2 nedelas ieprieksh?

256874. viesis 12.maijs 2008 18:15
0 0 Atbildēt

Tos *******us, kas tuz uzlika 30, vajag aiz olām pakārt

256912. viesis 13.maijs 2008 13:07
0 0 Atbildēt

Upesgrivas ielas bedres ari pec tam salabos?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti