Volkswagen – pārdotākās automašīnas aprīlī 5

 
13.maijs 2008 9:47

Pēc Latvijas Pilnvaroto Autotirgotāju asociācijas (LPAA) un Ceļu Satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotajiem datiem, šī gada aprīlī pārdotākā jauno auto marka Latvijā ir Volkswagen – gada ceturtajā mēnesī vien pie saviem jaunajiem īpašniekiem nonākušas 297 vieglās automašīnas.

Sasummējot pirmos četrus mēnešus, Volkswagen ir pārdevis 795 jaunas vieglās automašīnas un 60 kravas komerctransporta vienības, kas dod 9,7 % lielu tirgus daļu vieglo auto un 3,5 % lielu tirgus daļu kravas auto segmentā.



Neskatoties uz kopējām jauno auto tirgus tendencēm, kuras liecina par 21,2 % kritumu, salīdzinot ar 2007. gada aprīli, Volkswagen markai šis mēnesis bija veiksmīgs. Ir sasniegts visu laiku otrais labākais pārdošanas rādītājs mēnesī – labāk gājis tikai pērnā gada maijā, kad tika pārdots par trim vieglajām automašīnām vairāk.

Lai gan gada griezumā tirgū joprojām novērojams kritums (-24,2 procenti), Volkswagen zaudējumi ir salīdzinoši nelieli – -6,5 procenti. Turklāt tirgus daļa, salīdzinot pirmos četrus mēnešus šogad un pirms gada, ir pieaugusi par 1,8 procentiem, sastādot 9,7 procentus vieglo automašīnu segmentā.

Pēc ilgāka pārtraukuma kompaktklases līderpozīcijās atgriezies Volkswagen Golf automobilis – aprīlī vien pārdoti 104, bet pirmajos četros mēnešos kopā 244 šī modeļa auto. Turklāt liela daļa no pārdotajiem ir jaunie Volkswagen Golf Variant universāli. Labi rādītāji ir arī Passat (116 auto gadā, trešā vieta segmentā) un Touran (62 auto, trešā vieta) modeļiem. Arvien populārāks kļūst arī mazais apvidus auto Volkswagen Tiguan – nav šaubu, ka gada beigās tas varētu būt viens no pirktākajiem mazajiem SUV Latvijā.

Komerctransporta segmentā nemainīgi augstas pozīcijas ieņem Volkswagen Caddy un Volkswagen T5 (Transporter, Caravelle, Multivan) modeļu saime.

„Tirgū plašākais modeļu klāsts un arvien augošais pārdošanas un servisa partneru tīkls ļauj mums ne tikai priecāties par pārdošanas apjomiem aprīlī, bet arī ar cerībām lūkoties nākotnē – ir atvērts jaunais Volkswagen serviss Rīgā, Jūrmalas gatvē 136 un jaunais Volkswagen pārdošanas punkts Rīgā, Dārzciema ielā 60a. Ceram, ka jau drīzumā šajā pārdošanas punktā būs iespējams arī veikt pilnu Volkswagen automašīnu servisu. Domāju, ka Volkswagen ir visas cetrības noturēt un pat uzlabot savu patreizējo situāciju tirgū,” stāsta Volkswagen importētāja Baltijas valstīs SIA „Auto Group Baltic” reģionālais vadītājs Latvijā Māris Jansons.

Pilnu LPAA un CSDD statistiku iespējams aplūkot LPAA mājas lapā www.lpaa.lv, sadaļā „Statistika”.

Auto Group Baltic,
Volkswagen importētājs Baltijā
 
Visi komentāri
 
256898. viesis 13.maijs 2008 9:54
0 0 Atbildēt

kam lai tic :)

tvnet.lv šodien publicē, ka populārākā ir toyota ar 1008 pārdotām vienībām :)

256899. viesis 13.maijs 2008 9:58
0 0 Atbildēt

tepet iauto blakus ziņā pirmajā vietā ir toijota :D:D:D:D

256902. viesis 13.maijs 2008 10:19
0 0 Atbildēt

Toyota šogad kopā ņemot, bet VW mēnesī.

256905. viesis 13.maijs 2008 10:38
0 0 Atbildēt

Šī gada aprīlī reģistrētas 1 008 jaunas Toyota automašīnas, kas ir par 27.9% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Otra populārākā marka aprīlī bijusi Volkswagen (VW). Mēneša laikā reģistrētas 795 jaunas VW automašīnas.

šitas ir citāts no žiguļu raksta ;)

256920. viesis 13.maijs 2008 14:29
0 0 Atbildēt

Toyotai reeksportu apgrieza mēnesi atpakaļ!:):) Tagad redzees patiešām ko letiņi pērk! Tā Toyota lielijās ar pirmajām vitām Latvijā, bet patiesībā liela daļa autiņu gāja prom no Latvijas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti