Rallijs «Talsi 2008»: Latvijas favorīti pret ārvalstu viesiem!

 
14.maijs 2008 9:20

„LMT” Latvijas rallija čempionāta otrā sacensība rallijs „Talsi 2008”, kas notiks šonedēļ 17. un 18. maijā, būs spilgta izrāde – čempionāta un kausa izcīņas klašu līderu attiecību skaidrošanā iesaistīsies spēcīgi ārvalstu viesi no Somijas, Lietuvas un Ukrainas.

Rallija absolūtā vērtējuma un A+ klases favorīti būs Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis („Skandi Auto Rallija komanda”), kuri atgriezīsies trasē ar „Mitsubishi Lancer WRC” automobili. Tikai šo favorītu kļūme vai neveiksme klases uzvaru var nodot kādas citas vienības rīcībā. „Bijām plānojuši sākot ar vasaras sezonu startēt N4 klasē, tika uzbūvēta atbilstoša Mitsubishi automašīna,” sacīja Ivars Vasaraudzis. „Taču, tā kā atkal radās iespēja startēt ar WRC automobili, nolēmām to izmantot un N4 klases mašīnu nodot „Skandi Auto Rallija komandas” otrai ekipāžai ar Jāni Kārkliņu pie stūres. Ar nepacietību gaidu tās sajūtas, ātrumu un emocijas, ko spēj sniegt tik augsta līmeņa tehnika!”

Lielākā intriga, kā pēdējos gados ierasts, gaidāma Latvijas čempionāta N4 klasē. Ar nepacietību tiek gaidīts turpinājums „LMT” Latvijas rallija čempionāta pirmajā posmā vērotajai kaujai starp Andi Neikšānu/Pēteri Dzirkalu („LMT Rallija komanda”), Aivi Egli/Mārtiņu Jerumu („RAMI R-evolution Racing”) un Jāni Vorobjovu/Gunti Ervaldu („SEB Rallija komanda”). „Neapšaubāmi, „LMT” Latvijas rallija čempionāts mūsu klasē ir īpaša cīņa,” atzina Andis Neikšāns. „Tāpēc arī cītīgi gatavojāmies šīm sacensībām, veicām pat ļoti noderīgu eksperimentu, startējot sacensībās Ukrainā, kur guvām trešo vietu.” Tikmēr Jāņa Vorobjova stūrmanis Guntis Ervalds sacīja: „Arī mēs ļoti cītīgi gatavojāmies vasaras sezonas sākumam Latvijā. Uzvarējām sacensībās Krievijā, kas bija ļoti interesanta cīņa ar šīs valsts labākajiem rallija braucējiem. Tāpat esam ļoti apmierināti ar mūsu startu Tallinas rallijā iepriekšējā nedēļas nogalē. Domāju, esam paveikuši daudz, lai saprastu savas iespējas un tehnisko gatavību. Rallijā „Talsi 2008” jāmēģina paveikt tas, kas neizdevās pirmajā posmā Gulbenes pusē – uzvarēt!”

Turklāt savu vārdu N4 cīņā noteikti vēlēsies teikt ekipāžas Māris Neikšāns/Gundars Kreilis („LMT Rallija komanda”), Mārtiņš Būčiņš/Renārs Francis („Parex Līzings Rally Team”), Ivars Caune/Vladimirs Barinovs („Parex Līzings Rally Team”). Savukārt iespējamā pārsteiguma autori var izrādīties ekipāža Jānis Kārkliņš/Jānis Krastiņš („Skandi Auto Rallija komanda”). Ekipāžas N4 klases debijas rallijā „Sarma 2008” tika izcīnīta augstā piektā vieta, bet uzvara rallijsprinta sacīkstē „Kalnamuiža 2008” iepriekšējā nedēļas nogalē pierādīja, ka ātrums pirms vasaras sezonas audzis.

Šai favorītu plejādei papildu sarežģījumus rezultātu tabulās centīsies sagādāt arī ārvalstu sportisti. Uz starta stāsies Somijas viena no šā brīža N4 klases līderēm ekipāža Marko Kakko/Mati Kaskinens, kā arī Lietuvas N4 klases čempionāta līderi Vitauts Šveds/Žilvins Sakalausks. Pārsteigumi gaidāmi no Ukrainas sportista Jurija Protasova, kurš gan startēs zem Lietuvas karoga.

„LMT” Latvijas čempionāta N3 klasē favorīta statusā pēdējo gadu čempioni un pirmā posma uzvarētāji Dans Leščs/Jānis Vīksna („Bensons Honda Racing”). Taču konkurenci var izrādīt kāds no sekojošā, šķietami spēkos līdzīgā klases sastāva. Pirmajā posmā pārsteidzošu otro vietu klasē guva jaunā talantu ekipāža Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („AutoStils Rally Team”). „Skaidrs, ka lielajā rallijā esam tikai debitanti, lai arī minirallijā sasniedzām vairākus Latvijas čempionu titulus,” atzina Zigurds Kalniņš. „Tomēr pēc „LMT” Latvijas rallija čempionāta pirmā posma, kurā guvām otro vietu N3 klasē, esam uzstādījuši mērķi čempionāta kopvērtējumā tikt medaļnieku pulkā. Tas būs grūti, taču cītīgi strādājam, lai tas izdotos.”

Tikmēr pārsteigumu sarūpējis Gatis Vecvagars, kurš pēc ilgāka pārtraukuma ķēries pie braukšanas vienas ass piedziņas klasē – viņš ar „Renault Clio” un stūrmani Aināru Kalniņu startēs N3 klasē. Trasē būs arī Arvis Vecvagars, kurš līdz šim startēja kopā ar Kalniņu, bet ralliju „Talsi 2008” plāno aizvadīt ar pieredzējušo stūrmani Aināru Šustu. Kā allaž klasē bīstami būs Mārtiņš Meldrājs/Gundars Vītols („Liepājas Rallija komanda”) – liepājnieki lieliski prot izmantot kļūdas, kuras pieļauj šķietami ātrākās ekipāžas.

Latvijas kausa izcīņas klasē 2WD+ favorīta statusā Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs („Bensons Honda Racing”), kuri, lai arī izstājās „LMT” Latvijas čempionāta pirmajā posmā un rezervēti aizvadīja rallijsprintu „Kalnamuiža 2008”, tomēr tiek uzskatīti par ātrākajiem vienas ass piedziņas braucējiem. Viņiem konkurenci centīsies sastādīt pirmā posma pārsteiguma autori šajā klasē Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, līdzšinējie klases līderi Egils un Māris Īles („SEB Rallija komanda”), Andris Dambis/Ilmārs Jansons un citi.

„LMT” Latvijas rallija čempionāta posms rallijs „Talsi 2008” būs nopietns pārbaudījums sportistiem un tehnikai. Par tradīciju kļuvusi trases ātrumposmu komplektācija, kas izšķirošās cīņas atstāj uz pēdējiem posmiem. Arī šogad priekšpēdējais ātrumposms būs garš -- 34,43 kilometri, kas būs labs izturības eksāmens un noteikti veiks nopietnas pēdējā brīža izmaiņas klašu rezultātos. Rallijā „Talsi 2008” notiks arī Latvijas rallijreida čempionāta sacensības. No 64 pieteiktajiem dalībniekiem apvidus automobiļi uz starta būs 12.

Pirms rallija „Talsi 2008” tika prezentēta arī LAF Rallija komisijas izdotā, žurnālistes Līgas Stirnas veidotā grāmata, veltīta Latvijas rallija 50 gadu jubilejai, kura plaši tika svinēta pērn. Prezentācijā piedalījās vairāki bijušie un esošie sportisti, rallija leģendas un čempioni. „Man ir milzīga gandarījuma sajūta par šo notikumu,” atzina LAF Rallija komisijas vadītāja Irēna Krastiņa. „Var sacīt, ka šādas grāmatas izdošana ir viens no maniem sapņiem un esmu ļoti pateicīgai tai komandai, kas šo sapni realizēja. Grāmatā apvienota informācija, kas līdz šim nebija apkopota, sakārtota un precizēta. Šī grāmata ir liela morālā un informatīvā vērtība Latvijas autosporta sabiedrībai.”

Tikmēr LAF ģenerālsekretārs Andris Berķis informēja par izmaiņām „LMT” Latvijas rallija čempionāta kalendārā: „Šogad nenotiks augusta vidū paredzētais rallijs „Rāzna 2008”. Pērn jaunā sacensība izcīnīja tiesības kļūt par „LMT” Latvijas rallija čempionāta posmu. Taču mainījās sacīkstes rīkotāju komanda un jaunie organizatori nonāca laika trūkumā, lai paspētu realizēt sākotnējās rallija rīkošanas ieceres, paužot gatavību sacensību organizēt 2009. gadā.”

LAF Rallija komisijas vadītāja Irēna Krastiņa informēja, ka rallija „Rāzna” vietā notiks citas rallija aktivitātes, tāpēc sportistiem un līdzjutējiem jāseko līdzi informācijai.

Līdz ar to „LMT” Latvijas rallija čempionātā atlikuši vēl četri posmi:
Rallijs „Talsi 2008” – 17.-18. maijs
Rallijs „ERGO Rallijs Cēsis 2008” – 7.-8. jūnijs
Rallijs „Kurzeme 2008” – 4.-5. jūlijs
Rallijs „Latvija 2008” – 4.-5. oktobris

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti