Pieņem noteikumus par kuģošanu Pilsētas kanālā 5

 
14.maijs 2008 6:29

Rīgas dome ir pieņēmusi saistošos noteikumus „Par kuģošanas līdzekļu satiksmi Pilsētas kanālā”. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Pilsētas kanāls izmantojams kuģošanai.

Saistošajos noteikumos teikts, ka noteikumu mērķis ir nodrošināt Pilsētas kanāla aizsardzību no kuģošanas līdzekļu radītās krastu izskalošanas un piesārņojuma, kā arī uzlabot kuģošanas drošību.
Pilsētas kanālā tiks atļauts pārvietoties ar mazizmēra kuģošanas līdzekļiem un ūdens velosipēdiem, kuru garums nav lielāks par 8 m, platums – 2,30 m, iegrime pie vidējā ilggadējā jūras līmeņa – 0,7 m un augstums virs ūdens līmeņa (konstrukciju augstums) pie vidējā ilggadējā jūras līmeņa nav lielāks par 1,8 m.

Maksimāli pieļaujamais kuģošanas ātrums Pilsētas kanālā būs 5 km/h. Gar strūklakām būs jāpārvietojas ar minimālu ātrumu jeb mazāko ātrumu, ar kuru kuģošanas līdzeklis saglabā vadību noteiktos apstākļos un stāvoklī.

Kuģošanas līdzekļa vadītājam pirms iebraukšanas Pilsētas kanālā būs jāizvērtē, vai kuģošanas apstākļi ir droši, ņemot vērā laikapstākļu radītos kuģošanas apgrūtinājumus (ledus, plūdi, stiprs vējš), kā arī ūdens līmeņa izmaiņas.

Motorizētu kuģošanas līdzekļu satiksme Pilsētas kanālā tiks atļauta vienā virzienā – pa straumi no Centrāltirgus uz Andrejostu.

Noenkuroties Pilsētas kanālā būs aizliegts, izņemot gadījumus, ja ārkārtas gadījumā nav iespējama izbraukšana no Pilsētas kanāla.

Rīgas pilsētas izpilddirektors būs tiesīgs uz laiku slēgt kuģošanu Pilsētas kanālā vai tā daļā sakarā ar publisku pasākumu rīkošanu, drošības apsvērumu dēļ vai sakarā ar ledus apstākļiem, plūdiem, remontdarbiem un citiem kuģošanu ierobežojošiem apstākļiem.

Pilsētas kanālā atļaus kuģot ar motorizētiem kuģošanas līdzekļiem tikai tiem vadītājiem, kam būs Rīgas domes komisijas izsniegta atļauja.

Kuģošanas līdzekļiem bez motora atļauja kuģošanai Pilsētas kanālā nebūs nepieciešama, tomēr tas neatbrīvos no pārējo šo saistošo noteikumu prasību ievērošanas. 
Saistošo noteikumu izpildes kontroli veiks policija.

Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izvērtēšanai Latvijas Republikas Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai. Ja ministrijai nebūs iebildumu, saistošie noteikumi tiks publicēti laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” un stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.
 
Visi komentāri
 
256972. viesis 14.maijs 2008 9:57
0 0 Atbildēt

Nu šis ir konkrēts sviests, domnieki kārtējo reizi pierāda savu stulbumu. Tagad varēsim skatīties uz zaržecka šrotaino kuteri, nevis smukiem koka kuģīšiem :D

256979. viesis 14.maijs 2008 10:30
0 0 Atbildēt

Un uz visaadiem plastmasas uudens mochiem un "biezo" laiveleem! :)

256987. viesis 14.maijs 2008 10:42
0 0 Atbildēt

Uzņēmēj, Tavu biznesu sagraus laikā neiedots kukulis!

Rīgas dome.

257007. viesis 14.maijs 2008 11:57
0 0 Atbildēt

un stāvēs kanālmalas krastos poliči ar radariem??? Vai braukās ar netrafarētiem "subārkuģiem" arī?

257065. viesis 14.maijs 2008 19:53
0 0 Atbildēt

Pieņem noteikumus par kukuļdošanu Pilsētas kanālā :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti