Tagad - vienas dienas braukšanas atļauja - internetā 19

 
14.maijs 2008 13:20

Cilvēku ērtībai Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) piedāvā internetā pieteikties un saņemt vienas dienas atļauju piedalīties ceļu satiksmē (Atļauja). Tā direkcija turpina attīstīt piedāvāto e-pakalpojumu klāstu.

Atļauja dod tiesības pārvietoties ar transportlīdzekli no tā remonta vai atrašanās vietas līdz tuvākajai tehniskās apskates stacijai. Elektroniski izsniegtais dokuments neatļauj ar konkrēto automobili veikt pasažieru vai kravu pārvadājumus, vizināties pa pilsētu vai pat veikt vadītāju apmācību. Atļauja ir derīga tikai norādītajā datumā līdz plkst. 21:00 un vienam automobilim tā tiek izsniegta ne biežāk kā divas reizes gadā.



Saņemot Atļauju, vienlaikus transportlīdzekļa vadītājs apliecina, ka automobilis neapdraud satiksmes drošību, apkārtējo vidi, cilvēku veselību vai dzīvību un ka transportlīdzeklim nav tādu trūkumu vai bojājumu, kuru dēļ tas nedrīkst piedalīties ceļu satiksmē.

Lai pieteiktos vienas dienas braukšanas atļaujai, CSDD interneta mājas lapā (www.csdd.lv) zem sadaļas „Pakalpojumi” jāizvēlas „Vienas dienas atļauja” un jānorāda dati par transportlīdzekli un tā īpašnieku vai vadītāju, kā arī e-pasta adrese, uz kuru Atļauja tiks nosūtīta.

Pēc Atļaujas noformēšanas, dati par tās derīguma termiņu automātiski tiešsaistes režīmā tiek pievienoti Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistram. Maksa par pakalpojumu (Ls 2.50) tiks iekasēta pirms tehniskās apskates veikšanas. Vienlaikus atļauju varēs saņemt arī kā iepriekš, personīgi vēršoties kādā no CSDD nodaļām.

Atgādinām, ka CSDD bija pirmā valsts institūcija, kas pērn sniedza iespēju ar elektroniskā paraksta palīdzību piekļūt Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra datiem. Patlaban ar e-parakstu ir iespējams iegūt datus par sevi kā autovadītāju un sev piederošajiem transportlīdzekļiem.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa
 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
257050. viesis 14.maijs 2008 16:24
2 0 Atbildēt

Viss jau būtu labi, bet joprojām ir viena lieta, kas neapmierina saistībā ar jaunajiem grozījumiem un šo atļauju. Ja es pēc otrās vai trešās neveiksmīgās apskates reizes dodos mājās, vairs satiksmē piedalīties nedrīkst. BET šo atļauju var saņemt tikai tikšanai līdz CSDD. Jautājums - pa kuru brīdi mana mašīna pati salabosies? Pieņemsim, ka pēc CSDD uzzvanu uz servisu, pierakstos to salabot. Visos daudz maz normālos servisos pieraksts ir 2 nedēļas līdz pat 2 mēneši uz priekšu. Pa kuru brīdi mans auto no mājām līdz servisam varēs likumīgi aizbraukt?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti