Bezbiļetniekiem kļūst aizvien grūtāk 4

 
20.maijs 2008 7:41

Cīņa starp kontrolieriem un bezbiļetniekiem Rīgas sabiedriskajā transportā kļūst aizvien sīvāka, jo abas puses vienlīdz labi motivē finansiālais izdevīgums, vēsta laikraksts Telegraf.

Rīgas sabiedriskajā transportā bezbiļetniekiem netrūkst izdomas kā apkrāpt kontrolierus, lai tikai nebūtu jāiegādājas kārtējā braukšanas biļete. Zaķi arī atklājuši jaunu paņēmienu kā atkārtotai braukšanai transportā izmantot vienreizējo braukšanas talonu, taču arī to kontrolieri jau ir atkoduši.

Šī gada aprīlī uzņēmuma Rīgas satiksme darbinieki sodu par braukšanu bez biļetes uzlikuši 7 209 pasažieriem, kas ir par 2 870 pasažieriem vairāk nekā šī gada martā.

Rīgas satiksme preses sekretāre Iluta Bērziņa norādījusi, ka pieķerto bezbiļetnieku skaits pieaudzis saistībā ar kontrolieru skaita palielināšanu. "Mēs centāmies no konduktoriem par kontrolieriem pārkvalificēt vairāk cilvēkus, taču  ne visi piekrita pārkvalificēties, pie kam daži konduktori nebija atbilstoši kontroliera darba prasībām," skaidro I. Bērziņa. Pašlaik Rīgas sabiedriskajā transportā bezbiļetniekus tvarsta apmēram 200 kontrolieri.

Precīzu bezbiļetnieku skaitu Rīgas transportā nav iespējams noteikt, un tas, ko rāda noķerto statistika, ir vien aisberga redzamā daļa, stāsta I. Bērziņa.

Bezbiļetnieki atklājuši arī to, ka vienreizējo braukšanas talonu ar izmantot atkārtoti. Proti, tā biļetes daļa, kuru parasti ievieto kompostierī, ir pārklāta ar plānu gumijas līmes slāni. Zaķi atkoduši, ka to var viegli noņemt un biļeti izmantot atkārtoti. Taču šo paņēmienu kontrolieri, cik noprotams jau atklājuši.

"Pastāv vairāki paņēmieni, kā, izmantojot fantāziju, iespējam izmantot sabiedrisko transportu par to nemaksājot, taču mēs nevēlētos par to runāt publiski," sacījusi I. Bērziņa, piebilstot, ka vispopulārākais paņēmiens ir stāvēt pie kompostiera un biļeti izkompostrēt tikai tad, kad transportā iekāpj kontrolieri.

I. Bērziņa arī norāda, ka sods var tikt uzlikt ne tikai par braukšanu bez biļetes, kas parasti ir 2 LVL, bet arī par krāpšanos, un tas jau var sasniegt pat 5 LVL.

Drīzumā arī ar 2 LVL vairs nebūs pietiekami, lai samaksātu sodu, jo pašlaik tiek strādāts pie 15 LVL soda ieviešanas.
 
Visi komentāri
 
257317. viesis 20.maijs 2008 9:50
0 0 Atbildēt

Nu nezinu biļetes kompostrēšana pēdējā brīdī, kad iekāpj kontrolieris NAV un nevar būt pārkāpums. Tad jau ja iekāpj reizē ar kontrolieri vispār zreiz jāmaksā sods, jo redz nokompostrē biļeti šim acu priekšā. Nezkapēc RS domā citādi un zinu pāris cilvēkus, kuriem par to ir uzlikuši sodu...

257319. viesis 20.maijs 2008 10:06
0 0 Atbildēt

Kas ir 15Ls? Vajag takā Šveicē - 50Ls! To slāvisko vienmēr zagšanas un šmaukšanās kultūru vajag izsist - te tomēr ir Eiropa.

257334. viesis 20.maijs 2008 14:14
0 0 Atbildēt

KKTK +1

257354. viesis 20.maijs 2008 18:12
0 0 Atbildēt

Tagad zaķiem būs ātrākas kājas...

Man vispār PO,jo sabiedrisko neizmantoju, bet vai fiziski kontrolieris drīkst iespaidot teorētisko bezbiļetnieku? Domaju ka nē, nu tad tie ašākie ņems kājas pār pleciem :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti