„Autocross Team Latvia” līderi gatavi „Mūsas” kaujai!

 
22.maijs 2008 10:13

„Autocross Team Latvia” vadošie braucēji Jānis Boks un Jānis Bogdanovičs gatavi nedēļas nogalē – 24. un 25. maijā -- notiekošajam Eiropas autokrosa čempionāta posmam „Mūsas” trasē pie Bauskas. Veikti ievērojami tehnikas uzlabojumi un aizvadīti svarīgi treniņbraucieni.

Lai arī no Latvijas šajās sacensībās piedalīsies desmit sportisti, Boks un Bogdanovičs ir vienīgie, kuri plāno aizvadīt pilnu Eiropas čempionāta sezonu un bija vienīgie, kuri startēja pirmajos divos čempionāta posmos Portugālē – Foškoa un Mursas trasē. Normālos apstākļos, nenotiekot avārijām un tehnikas defektiem, Jānis Bogdanovičs un Jānis Boks uzskatāmi par ātrākajiem Latvijas sportistiem gaidāmajā sacensībā, tomēr sportisti atzīst, ka arī citi Latvijas sportisti gatavi pjedestālam.

Pirmajos posmos Portugālē „Autocross Team Latvia” braucēji sagādāja augstus rezultātus. Bogdanovičs salonautomobiļu „Divīzija-1” klasē sasniedza piekto un septīto vietu, kopvērtējumā nonākot ceturtajā pozīcijā. Boks bagiju D-3A kategorijā Foškoā guvis septīto un Mursā ceturto pozīciju, kas kopvērtējumā viņam ļauj dalīt piekto/sesto vietu. Jāpiebilst, ka trīs gadu laikā, kopš Boks aizvada pilnas čempionāta sezonas, Jānim šis ir veiksmīgākais sezonas sākums. Salīdzinājumam – pēc 2007. gada pirmajiem posmiem Portugālē Bokam kopvērtējumā bija tikai 3 ieskaites punkti, šogad – 23!



Jānis Bogdanovičs: „Neprasiet man par prognozēm, šī lieta man nepatīk un nepadodas! Toties ar visu atbildību varu apgalvot, ka izdarīju visu, kas bija manos spēkos, lai likvidētu tās tehniskās problēmas, kas atklājās Portugāles sacīkstēs. Ļoti ceru, ka mašīna izturēs. Salabojām ātrumkārbu un, lai arī cilvēciska faktora dēļ ātrumkārba salūza arī pagājušās nedēļas treniņos „Mūsā”, pārnesumkārba atkal ir kaujas gatavībā un, ceru, šis mezgls nesagādās problēmas. Pilnībā pārbūvēju sajūga konstrukciju, jo Portugālē atklājās, ka arī šis mezgls noteiktos apstākļos spēj sagādāt problēmas. Daudz esam strādājuši, lai cīnītos ar mašīnas lieko svaru – kopš Portugāles posma esam nometuši aptuveni desmit kilogramus, kas sporta mašīnai ir daudz. Protams, šajā jomā jāmeklē tālāki risinājumi. Kopumā jūtos pacilātā noskaņojumā pirms gaidāmās sacensības – savu līdzjutēju, kuri Bauskā vienmēr bijuši fantastiski, priekšā! Nav šaubu, ka arī otrs Latvijas pārstāvis manā klasē Aldis Zēbergs ir gatavs augstiem rezultātiem – viņš būs ne tikai komandas biedrs, bet arī konkurents. Ceru, ka pa abiem sarūpēsim labus mirkļus līdzjutējiem!”

Jānis Boks: „Arī mums Portugāles posmi sagādāja tehniskas problēmas. Pirmajiem posmiem tas ir raksturīgi ne tikai mums, arī konkurentiem, jo tālajā zemē pamatīgus remontdarbus veica liela daļa dalībnieku parka iemītnieku. Pirms Bauskas posma esam strādājuši un, jācer, tikuši galā gan ar ātrumkārbu, kas mūs ievērojami nomocīja, gan ar motoru, kas pamatīgi pārbūvēts. Negribu neko prognozēt. Eiropas čempionāts ir sarežģīts, posmā jācīnās divas dienas, taču gala rezultātu nosaka tikai viens brauciens – A fināls. Ja iekļūšu A fināla desmit dalībnieku pulkā, tad varēsim runāt par izredzēm cīnīties par pjedestālu. Jāņem vērā, ka konkurence būs lielāka nekā Portugālē, jo pieteikušies daudzi braucēji no Centrāleiropas, kuri uz Portugāli nebrauca. Turklāt ļoti rēķinos ar tautiešiem. Laba tehnika ar ātriem braucējiem pie stūres – pārsteigumus var sagādāt Eiropas čempionāta debitanti Dāvis Aupe un Juris Kuļikovskis. Viņi centīsies sevi pierādīt un jāuzmanās būs ne tikai ārvalstu sportistiem – arī man. Ar latviešiem negatavojos veidot nekādu sadarbību, jo mēs visi cīnāmies un piedalāmies sacensībās, lai uzvarētu. Ja kāds no Latvijas braucējiem man atņems vērtīgus kopvērtējuma punktus, tas nozīmēs, ka esmu bijis pārāk lēns un nākamreiz jācīnās labāk!”

Abi „Autocross Team Latvia” sportisti vēlējās pateikties sports kompleksa „Mūsa” saimniekiem par doto iespēju trenēties pirms Latvijas posma. „Nav šaubu, Edgars un Elvijs Maišeļi ar savu komandu paveikuši ļoti daudz, lai šīs sacensības notiktu,” saka Jānis Boks. „Tas, ka varējām trenēties „Mūsas” trasē, ir liels ieguvums mūsu Eiropas čempionāta cīņās. Paldies organizatoriem par šo iespēju! Ar šādu palīdzību, cerams, būs vieglāk startēt sacīkstēs un sagādāt dāvanu gan rīkotājiem, gan daudzajiem līdzjutējiem, par kuriem labāku nav nevienā Eiropas čempionāta trasē!

Latvijas sportisti Eiropas čempionāta 3. posmā
Salonautomobiļi, D-1
Nr. 111 – Jānis Bogdanovičs (Ford Focus)
Nr. 162 – Aldis Zēbergs (Toyota Corolla)

Bagiji, D-3A
Nr. 210 – Jānis Boks (Fast&Speed-Honda)
Nr. 219 – Guntis Kļaviņš (Suzuki)
Nr. 227 – Anatolijs Abramovs (Fast& Speed-Honda)
Nr. 255 – Juris Kuļikovskis (Spitznagel)
Nr. 290 – Oskars Eglītis (Kawasaki)
Nr. 291 – Dāvis Aupe (Suzuki)

Bagiji, D-3
Nr. 21 – Aleksejs Jaluņins (Volkswagen)
Nr. 86 – Viktors Dementjevs (Honda)

Eiropas autokrosa čempionāta kopvērtējums pirms Latvijas posma
D-1
1. Nerjuss Naujokaitis (Lietuva, VW Polo) 40
2. Vadims Makarovs (Krievija, Škoda Fabia) 24
3. Kristians Džarolo (Itālija, Ford Focus) 23
4. Jānis Bogdanovičs (Latvija, Ford Focus) 22
5. Ričards Savicks (Lietuva, Ford Puma) 22
6. Aleksandrs Kvašņins (Krievija, Renault Clio) 21

D-3A
1. Ladislavs Hanāks (Čehija, Volkswagen) 40
2. Kristians Fraišlads (Vācija, Buchl Volkswagen) 34
3. Ondžejs Muzils (Čehija, Suzuki) 26
4. Vīts Nosaleks (Čehija, Škoda) 25
5. Mihaels Budlmaijers (Vācija, Volkswagen) 23
6. Jānis Boks (Latvija, F&S Honda) 23

D-3
1. Bernds Štūbe (Vācija, F&S Stubbe) 40
2. Petrs Tureks (Čehija, BMW) 34
3. Jaroslavs Hošeks (Čehija, Audi A8) 25
4. Petrs Bartošs (Čehija, Ford RS Cosworth) 23
5. Glens van Rozmalens (Nīderlande, GVS Ford) 22
6. Romans Kerška (Čehija, Tatra) 21


Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti