Konkurss «Latvijas Gada auto 2008» sācies 2

 
29.maijs 2008 9:24

Tradicionālais jaunu automobiļu vērtēšanas konkurss “Latvijas Gada auto” aktīvu darbību jaunajā sezonā atsāka aprīļa vidū ar pirmajiem oficiālajiem pretendentu pieteikumiem.

Dīleri savus automobiļus konkursam turpinās izvirzīt līdz pat rudenim, taču pirmās kārtas pieteikumu iesniegšana beidzās 27. maijā.

Jau sestdien 31. maijā sporta un atpūtas kompleksā “333” norisināsies pirmais šī gada konkursa pretendentu saiets, kurā žūrijas locekļi, tāpat kā jebkurš interesents, varēs tuvāk iepazīties ar svaigākajiem līdz Latvijai nonākušajiem autobūves sasniegumiem.

Pasākums sāksies 10.00 ar katra dalībnieka pārstāvja piecu minūšu prezentāciju. Pēc tam ierastos auto izmēģinājumus paredzēts atsvaidzināt ar jaunu minisacensību, kur tiks salīdzināta automobiļu dinamika ātruma diapazonā no 70 līdz 110 km/h.

Konkursa darbības shēma pamatā saglabāta iepriekšējā, kad žūrijas locekļi ar automobiļiem pretendentiem iepazīstas gan individuāli, gan kopīgi organizētos pasākumos. Vieglie auto pulcēsies divos piknikos – pavasara un rudens. Apvidus automobiļiem to specifiskajos apstākļos paredzēts atsevišķs saiets septembrī, kas gan neliedz tiem piedalīties šosejas izbraukumos. Noslēguma balsojums un laureātu balle notiks novembra beigās. Arī žūrijas sastāvs nav būtiski mainījies – vismaz 40 dažādu sabiedrības slāņu un profesiju pārstāvji sākot ar autožurnālistiem un beidzot ar  inženieriem un uzņēmējiem.

Pirmajai kārtai pieteikti sekojoši automobiļi: 
Audi A4
Audi A3 cabrio
Hyundai i30
Hyundai i30 sw
Kia pro cee’d
Citroen C5 sedans
Mazda 2
Mazda 6
VW Tiguan
VW Caddy Maxi
Jaguar XF
Subaru Forester
 
Visi komentāri
 
257810. viesis 31.maijs 2008 9:54
0 0 Atbildēt

100% ka uzvares kartejais mazlitrazhas pirdiens

262371. viesis 8.oktobris 2008 16:46
0 0 Atbildēt

Vai kāds var kaut ko pateikt par jauno Subaru Forester ar dīzeļmotoru?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti