Ražos auto, kas maksās 2500 dolārus

 
30.maijs 2008 8:07

Renault un Nissan prezidents un valdes priekšsēdētājs Karlos Gosns (Carlos Ghosn) un Bajaj Auto prezidents Mr.Rajivs noslēguši vienošanos par jaunas auto sērijas ražonas uzsākšanu. Nozīmīgākais, ka šo auto, kuru nosaukums būs ULC, cena būs no 2500 dolāru. ULC auto īpašumtiesības piederēs Bajaj Auto (50%), Renault (25%) un Nissan (25%).

Šī auto tiešā mērķauditorija ir Indijas auto tirgus. ULC plānots ražots topošajā rūpnīcā Čakanā (Chackan) Indijā, un ražošanas plānotā kapacitāte ir 400 000 vienības gadā. Plānots, ka pārdošanā Indijas tirgū auto nonāks 2011.gadā, un pēc tam, iespējams, arī citos pasaules tirgos.  Šobrīd norit darbs pie projekta izmaksu tāmes izstrādes.

Renault Grupa

2007.gadā Renault grupas kopējie ieņēmumi sastādīja 40 682 miljonus eiro. Šobrīd Renault Grupas pārstāvniecības ir 118 pasaules valstīs, kurās savus produktus Renault realizē ar trīs zīmolu starpniecību – Renault, Dacia un Samsung. Renault Grupa nodarbina ~ 129 000 cilvēku visā pasaulē.

Nissan

Nissan Motor Company kopējie ieņēmumi 2006.gadā bija 10.468 triljoni jēnas. Līdzīgi kā renaulkt, arī Nissan ražo ļoti plašu auto klāstu – vieglos pasažieru auto, komercauto, pikapus u.c. Nissan nodarbina aptuveni 220 000 cilvēku visā pasaulē.

Renault-Nissan Alianse

Renault-Nissan Alianse tika dibināta 1999.gad’’a, un pērn pārdošanas apjomi sasniedza 6 160 046 vienības. Alianses galvenie mērķi ir būt auto ražotāju top trijniekā pēc kvalitātes, tehnoloģijām un izdevīguma.

Bajaj Auto Ltd.

Bajaj Auto pārdošanas apjomi ir ~2,5 miljoni vienības gadā, no kuriem 618 000 tiek eksportēti uz Dienvidāziju, Āfriku, Latīņameriku.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti