Latvijas autosportisti uzsāk NEZ Rallijkrosa čempionātu

 
9.jūnijs 2008 13:14

Četri Latvijas autosportisti Jānis Aleksejevs, Reinis Safonovs, Uģis Pauriņš un Ilgonis Krūmiņš nedēļas nogalē startēs Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā Somijā, Kouvolas trasē.

Mērķis – turpināt Latvijas komandas uzvaru sēriju nāciju vērtējumā un cīnīties par individuālajiem čempiontituliem atsevišķi klasēs.

NEZ 1600 priekšpiedziņas klasē startēs Jānis Aleksejevs un Reinis Safonovs. Citu valstu speciālisti jau prognozējuši, ka latvieši savā starpā var sadalīt klases čempiona titulu. Aleksejevs ir vairākkārtējs Latvijas un Baltijas autokrosa, kā arī NEZ Rallijkrosa čempions, kurš pērn debitēja arī Eiropas rallijkrosa čempionātā. Jānis čempionātā startēs ar „Opel Corsa” automobili. Reinis Safonovs, savukārt, ir pērnā gada 2000 Super (šogad – NEZ 2000) klases čempions, kurš šogad pārnācis uz NEZ 1600 klasi. Reinis sezonu uzsāks ar „VW Golf III” automobili, taču tiek gatavots „VW Polo”, atbilstošs Eiropas rallijkrosa čempionāta D-1A 1600 klases noteikumiem, ar mērķi sezonas nogalē debitēt šajā seriālā.

NEZ 2000 vienas ass piedziņas klasē startēs Uģis Pauriņš, kurš 2007. gadā šajā klasē sasniedza bronzas medaļu, bet vēl pirms pāris sezonām bija šīs klases čempiona godā. Nav šaubu, Uģa plāns ir atkarot uz vairākiem gadiem zaudēto titulu. Pauriņš čempionātu aizvadīs ar pāris sezonas trasēs pabijušo „Honda Civic Type R”.

NEZ Open aizmugures piedziņas klasē Latviju pārstāvēs Ilgonis Krūmiņš, kurš pērn kļuva par šīs kategorijas vicečempionu. Arī Krūmiņš, tāpat kā Reinis Safonovs, sezonu sāks ar līdz šim izmantoto „BMW M3”, lai sezonas beigās Eiropas rallijkrosa čempionāta trasēs izvestu jaunāko „BMW M3” versiju. Krūmiņa mērķis šajā sezonā – čempiona tituls NEZ Open kategorijā.

NEZ D-1 pilnpiedziņas klasē, kurā pērn par čempionu kļuva Jānis Bogdanovičs, bet vicečempions bija Aldis Zēbergs, šogad Latvijas sportisti plāno startēt fragmentāri un Somijas sacīkstē neviens nepiedalīsies. Toties Somijas posmā šī klase rada intrigu, jo pieteikušies daudzi dalībnieki, to vidū arī bijušais WRC pilots Jani Pāsonens.

Latvijas komanda smagās kaujās ar konkurentiem palikusi nepārspēta iepriekšējos četros NEZ Rallijkrosa komandu ieskaites čempionātos. Tāpēc mērķis arī šogad šo tradīciju turpināt, lai arī skaidrs, ka ar katru sezonu uzvarēt valstu čempionātā paliek arvien grūtāk.

Pēc Somijas posma čempionāts turpināsies ar sacīkstēm Latvijā, Lietuvā, Dānijā un Norvēģijā. Šajos četros posmos pirmo reizi NEZ Rallijkrosa vēsturē tiks aizvadīta NEZ kausa izcīņa kroskartiem, kurā plāno piedalīties arī vairāki Latvijas sportisti. Kroskarti ir ļoti populāri Ziemeļeiropā, tāpēc Latvijas jaunajiem braucējiem šī būs laba iespēja pilnveidot meistarību un gūt starptautisku sacensību un augstas konkurences pieredzi.

Latvijas rallijkrosa komanda NEZ Rallijkrosa čempionātā

NEZ 1600 – priekšpiedziņa, motora darba tilpums nepārsniedz 1600 kub. cm

* Jānis Aleksejevs (Opel Corsa)
* Reinis Safonovs (VW Golf III/VW Polo)

NEZ 2000 – priekšpiedziņa vai aizmugures piedziņa, motora darba tilpums nepārsniedz 2000 kub. cm

* Uģis Pauriņš (Honda Civic Type-R)

NEZ Open – aizmugures piedziņa, neierobežots motora darba tilpums

* Ilgonis Krūmiņš (BMW M3)
* Igors Gabecs (BMW M3)

NEZ D-1 – pilnpiedziņa, motora darba tilpums nepārsniedz 3500 kub. cm, FIA D-1 noteikumiem atbilstoša klase

* Latvijas sportisti pirmajā posmā nestartē

 
NEZ Rallijkrosa čempionāta 2008. gada kalendārs

1. posms 7., 8. jūnijs Somija, Kouvola
2. posms 12., 13. jūlijs Latvija, Ropaži
3. posms 19., 20. jūlijs Lietuva, Vilkiči
4. posms 13., 14. septembris Dānija, Nisuma
5. posms 4., 5. oktobris Norvēģija, Kristiansanda
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti